Kastelen in Limburg | go-Kids Limburg | Kastelendag Limburg

Ontdek de majestueuze kastelen van Limburg met de kinderen en beleef een betoverend avontuur vol geschiedenis en verhalen. Deze imposante bouwwerken, verspreid over het Limburgse landschap, bieden een fascinerende blik in het verleden. Laat je kinderen zich als echte prinsen en prinsessen voelen terwijl ze door de gangen dwalen, geheime gangen ontdekken en de prachtige tuinen verkennen. Veel kastelen organiseren ook speciale kinderactiviteiten, zoals speurtochten, verkleedpartijen en interactieve rondleidingen, waardoor de ervaring nog gedenkwaardiger wordt. Geniet samen van een dag vol avontuur en verwondering in de kastelen van Limburg! We delen onze 4 favoriete kastelen met jullie, maar uiteraard zijn er nog veel meer kastelen in Limburg!

1. Kasteeltuinen Arcen

Kasteeltuinen Arcen

Kasteeltuinen Arcen, gelegen in het pittoreske Arcen, is een betoverende bestemming voor gezinnen die op zoek zijn naar een dag vol ontdekkingen en plezier. Deze prachtige tuinen, bieden een adembenemende mix van bloemenpracht, groene oases en historische architectuur. Voor de kinderen is er ontzettend veel te beleven. Op het uitgestrekte speelstrand vind je een diversiteit aan attracties, waaronder een vlot, speeltorens en een uitdagende 21-holes Adventure Minigolf. Deze unieke minigolfbaan is geïntegreerd in een bergachtig landschap, waarbij de holes verborgen liggen tussen watervallen, stroomversnellingen en grotten. Ook is er een Aaiweide, hier kunnen kinderen knuffelen met de liefste diertjes. De kinderen mogen gratis een speurtocht of fototocht doen. Wij hebben hier een ontzettend leuke dag beleefd, lees ons verhaal!

Meer info over Kasteeltuinen Arcen

2. Kasteel De Keverberg in Kessel

Kasteel De Keverberg | Kindvriendelijke kastelen | Go-Kids Limburg

Gelegen in Kessel, langs de oevers van de Maas, ligt Kasteel de Keverberg, een van de oudste kastelen van Nederland. Na een grondige renovatie in 2015, kun je het kasteel nu op eigen gelegenheid verkennen of deelnemen aan een van de boeiende rondleidingen. Speciaal voor gezinnen zijn er ook leuke ontdekkingstochten beschikbaar, waardoor een bezoek aan het kasteel een avontuur wordt voor jong en oud. Bij een bezoek aan Kasteel de Keverberg kunnen kinderen deelnemen aan de Schervenspeurtocht, een spannende ontdekkingstocht door het kasteel op zoek naar sporen uit het verleden van graven en baronnen. Na afloop wacht er een leuke beloning voor de avonturiers. Deze activiteit is inbegrepen bij de reguliere toegangsprijs voor het kasteel. Kinderen tot ongeveer 8 jaar kunnen zich vermaken met een echte Schatkaart in de kasteeltuin! Kun jij alle letters vinden en het woord bij elkaar puzzelen? Ook deze Schatzoektocht is inbegrepen bij de toegang tot het kasteel, en na afloop wacht er een lekkere beloning voor de schatzoekers. Er zijn nog veel meer leuke ontdekkingstochten te doen bij Kasteel de Keverberg!

Meer info over Kasteel de Keverberg

3. Kasteelpark Born

Kasteelpark Born | Kastelendag | Kasteelruïne | Born

Kasteelpark Born bevindt zich te midden van de tuinen van het voormalige Kasteel Born, gelegen in het hart van het centrum van Born. In de glorietijd van dit kasteel waren hier prachtige tuinen, waaronder een moestuin en een siertuin met een parkachtige uitstraling, evenals weilanden. In het park zijn nog vele elementen te zien die herinneren aan deze historische kasteelperiode. Tegenwoordig kun je in dit leuke park een hoop prachtige dieren vinden. Midden in het park ligt een grote speeltuin. Terwijl de kinderen spelen en ravotten, kunnen papa en mama genieten van een hapje en/of drankje op het naastgelegen terras. 

Meer over Kasteelpark Born

4. Speelkasteel BillyBird Park Drakenrijk

BillyBird Park Drakenrijk | Speelkasteel | Reuver | Kastelendag

Wellicht net een beetje anders dan je zou verwachten in deze kastelenblog. Maar zeker niet minder prachtig, vooral voor de kids ;-)! Het gloednieuwe speelkasteel is dé sterattractie van BillyBird Park Drakenrijk. Dit imposante kasteel staat garant voor plezier voor kinderen van alle leeftijden. Met glijbanen, touwbruggen, klimtorens en meer kunnen de kinderen zich volop uitleven. Vanaf de klimtorens genieten ze van een prachtig uitzicht over het hele park. Kortom, klimmen, klauteren en ravotten staat hier centraal!

Meer over BillyBird Park Drakenrijk

Nog meer leuke kastelen om te bezoeken


Kasteel Hoensbroek

Voor de kinderen is er een super leuke speurtocht; de Kaspeeltocht! De hele familie kan hier gezellig aan mee doen. 

Meer over Kasteel Hoensbroek

Kasteelruïne & Fluwelengrot Valkenburg

Hebben jullie altijd al willen weten hoe de ridders van vroeger leefden? En hoe een kasteelruïne er uitziet? Kom dan een kijkje nemen in Valkenburg aan de Geul! Door middel van een speurtocht leer je alles over de geschiedenis van het kasteel. 

Meer over Kasteelruïne & Fluweelengrot Valkenburg