Kasteeltuinen Arcen wist dit jaar weer goud te winnen. Want ook dit jaar zijn ze weer uitgeroepen tot leukste uitje van Limburg! Vorig jaar gingen wij al eens op bezoek bij dit mooie park, dat was hartje zomer. Maar nu wilden we ook wel eens kijken hoe het er in de lente uit ziet. Samen met onze Go-Kids Reporters gingen wij weer gezellig op pad. De kinderen vroegen zich af of dat dan verschil uitmaakt, een bezoek in de zomer of de lente. Er zullen vast andere bloemen in bloei staan en misschien zien we ook wel andere diertjes? Het bezoek van vorig jaar had indruk gemaakt, want wat hadden ze er weer zin in om naar dit mooie park te gaan!

Kasteeltuinen_Arcen_ingang

Kasteeltuinen Arcen

Aan de kassa krijgen de kinderen een leuke speurtocht die ze kunnen doen en ons helemaal door het park zal leiden. Het valt de kinderen op dat het een andere speurtocht is dan de vorige keer dat we op bezoek waren. Dat is leuk! Roan, onze jongste van 3 jaar, krijgt een fotospeurtocht, omdat hij nog niet kan lezen. Jill van 6 jaar en Lynn van 8 jaar, krijgen een speurtocht met vragen die ze gaandeweg mogen beantwoorden. Als we het park inlopen gaan ze al gelijk op een bankje zitten om de speurtocht en de plattegrond te bestuderen. En dan roept Lynn al: "Wanneer gaan we minigolfen?" Ja, dit was vorig jaar grote favoriet bij de kinderen! Maar dit is aan de andere kant van het park, dus nog even geduld ;-). 

Kasteeltuinen_Arcen_Go-Kids_Limburg_Speurtocht

De (foto)speurtocht

We starten op het voorplein. Er staan 2 grote mammoetbomen. Die zijn groot zeg! Maar de grootste mammoetboom moeten we nog tegenkomen. Deze staat namelijk een heel stuk verderop in de tuinen. Bij de deze bomen staat ook een schandpaal! Dat willen de kids zelf ook wel eens proberen! 

Schandpaal_kasteeltuinen_Arcen_Go-Kids_Limburg

Vanuit het voorplein worden we middels de fotospeurtocht naar het kasteel geleid. Vooral de babykamer in het kasteel trekt de aandacht van de kids. Het blijkt nog best een uitdaging om alle plaatjes te vinden in het kasteel. Dus we maken voor de zekerheid 2 rondjes door het kasteel. Dan gaan we verder richting de tuinen. En meteen aan het begin van onze wandeling zien we inderdaad al iets dat we vorig jaar in de zomer niet zagen. Namelijk kuikentjes!

Kuikentjes_Kasteeltuinen_Arcen

De kids vinden het super leuk om te zien hoe de mama zorgt voor de kuikentjes en de papa de hele tijd op en neer zwemt om eten te zoeken. Heel schattig!

De tuinen

We lopen richting het Rosarium en komen dan op een punt waar je de trappen omhoog kunt en op een uitkijkplaats komt om een super mooi uitzicht te bewonderen van de tuinen. Druk gaan de kids op zoek naar alles wat op hun speurtochtkaart staat. En bij het Rosarium merken ze een ding heel goed op. "De rozen zijn er niet!" Dat klopt inderdaad, want rozen bloeien tussen mei en oktober. Het is pas april en er is dit jaar nog niet veel zon geweest. Maar er staan wel een hoop andere mooie bloemen, zoals bijvoorbeeld de tulpen.

Kasteeltuinen_Rosarium_tulpen

Na een korte wandeling rondom de rozentuinen willen de kids een kleine picknick houden bij de trapjes bij het water, met een koekje en iets te drinken. Dat is natuurlijk ook wel een heel mooi plekje voor een mini picknick en even te genieten van de rust die de tuinen uitstralen. Vervolgens lopen we door de water- en beeldentuin naar het Lommerrijk. De beeldentuin laat verschillende kunstobjecten en -beelden zien. En het Lommerrijk is weer een heel ander stukje tuin. Ik denk dat dit wel mijn favoriete stukje is; gezellig wandelen over de vlonders en leuke foto's maken van de kids. 

Lommerrijk_Kasteeltuinen_Arcen_blog 

De favorieten van onze Go-Kids Reporters

Dan komen we bij de favoriete plekjes van de kids! Namelijk de aaiweide, en ernaast ligt het leuke speelstrand en de Bergtuin met de adventure minigolf. Bij de aaiweide kun je de geitjes aaien, maar er zijn ook nieuwe diertjes! Namelijk héél veel cavia's! De kids zijn bijna niet weg te krijgen bij de diertjes, maar de beloofde lunch bij het speelstrand doet wonderen. ;-) Het is nog rustig bij het speelstrand dus de kids gaan om de beurt op het vlot, en spelen samen met andere kids in de speeltorens, terwijl wij de lunch gaan bestellen en plaatsnemen op de picknickbankjes op het speelstrand. 

aaiweide_kasteeltuinen_arcen_blogbezoek vlot_kasteeltuinen_arcen_blogbezoek_Go-Kids_limburg

Adventure Minigolf

Na de lunch is het dan "eindelijk" tijd voor de adventure minigolf! Yes, daar heeft vooral onze oudste zich het meeste op verheugd! Je mag gratis gebruik maken van deze minigolf en je mag zelf de benodigde sticks en balletjes pakken en de baan op gaan. Tijdens ons potje minigolf begeven we ons tussen rotsen en watervallen. Het allertofste vinden we toch wel dat enkele banen zich ín de grotten bevinden. En door de kids werden er zelfs enkele hole-in-ones geslagen! 

avdneture_minigolf_kasteeltuinen_blog adventure_minigolf-grot_kasteeltuinen_blog

Na ons minigolfavontuur is het tijd om weer verder te wandelen. We wandelen via de Mediterrane tuin, naar de Italiaanse tuin en onderweg komen we een ooievaarsnest tegen. Er zit een ooievaarskuiken in. Wat leuk al die kuikentjes die we onderweg tegenkomen! Dan komen we bij de Oosterse watertuin met het leuke Thaise vissershuisje waar de kids in kunnen klimmen. Onderweg door alle tuinen schieten we nog leuke plaatjes en zijn de kids nog druk bezig om de vragen van hun speurtocht in te vullen en op zoek naar de plaatjes van het fotospeurboekje.

Kasteeltuinen_arcen_blog_tuinen thais_vissershuis_kasteeltuinen_arcen_blog

Riddertenten

Waar de kinderen vooral heen willen zijn de Riddertenten. Ze weten natuurlijk nog van vorig jaar dat we daar een lekker ijsje kunnen eten. Ze worden nu ook wel een beetje moe. Dus als we bij de Riddertenten aankomen gaat een heerlijke versnapering er wel in! Voor de kids een lekker softijs met iet te drinken. En papa en mama genieten hier even van een speciaal biertje met een stukje arretjes-cake. En dan vallen de oogjes dicht van onze kleine man. Dus tijd om naar huis te gaan. Moe en voldaan wandelen we richting de auto. Als we dan 5 minuten op weg zijn richting huis, is het ineens heel stil achterin. Alle kids zijn in slaap gevallen en wij genieten op de terugweg nog even na van dit geslaagde uitje!

kasteeltuinen_ijs_blog_go-kids 

Wat vonden onze Go-Kids Reporters ervan?

Wij vinden dat Kasteeltuinen Arcen de titel "Leukste uitje van Limburg" dik en dubbel heeft verdiend! Dus ben je op zoek naar een leuk dagje uit met de kinderen? Dan moeten jullie zeker eens een bezoek brengen aan Kasteeltuinen Arcen! 
Roan, 3 jaar: Alle plaatjes zoeken en in de speeltorens spelen was héél leuk!
Jill, 6 jaar: Dat de pauw die er rondliep, een frietje kwam stelen uit mijn hand, vond ik super grappig!
Lynn, 8 jaar: Het allerleukste vond ik het vlot, en de minigolf. En natuurlijk frietjes eten bij het speelstrand!

Check hier alle info over Kasteeltuinen Arcen

Wil je ook zo een leuke dag beleven? Koop hier je tickets!

Liefs Jeannette Go-Kids imburg