Het was eindelijk weer eens een dag mooi weer tijdens onze vakantie. Even geen regen en een heerlijke temperatuur. We maakten gelijk van de gelegenheid gebruik en gingen een dag erop uit bij BillyBird Park Drakenrijk. We waren hier nog nooit geweest, maar dit uitje stond al geruime tijd op ons lijstje. De kids waren meteen enthousiast toen ze hoorden dat we naar een dagstrand zouden gaan met een mooi nieuw Speelkasteel. De kids, onze Go-Kids Reporters, hebben de hele dag gespeeld en gezwommen. In deze blog lees je alles over onze avonturen, maar ik kan je alvast vertellen dat dit uitje voor herhaling vatbaar is!

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

Kinderfeestje bij BillyBird Park Drakenrijk
Meer weten

Kinderfeestje bij BillyBird Park Drakenrijk

Drakenrijkstraat 3, Reuver

Bij Drakenrijk beleef je met al je vrienden en vriendinnen een dag vol plezier, avontuur en gezellig... bekijk

 
BillyBird Park Drakenrijk
Meer weten

BillyBird Park Drakenrijk

Drakenrijkstraat 1, Reuver

Ben je op zoek naar een geweldige dag uit met het hele gezin? Breng dan zeker eens een bezoekje aan ... bekijk

 

Met de voetjes in het zand

Als allereerste zoeken we een plekje aan het Strandbad. De kids willen graag zwemmen en natuurlijk hebben we hun schepjes en emmertjes meegenomen om met het zand te spelen. Het water is koud! Maar dat maakt de kids niks uit. Er wordt druk gebouwd met zand, kleine visjes worden met de emmertjes gevangen (en natuurlijk weer vrijgelaten), en er wordt natuurlijk veel gezwommen en gespetterd. Vanuit de Beachbar horen we leuke muziek op de achtergrond. Bij de Beachbar kun je lekkere drankjes en ijsjes halen. Alleen al bij het Strandbad zouden we ons wel een hele dag vermaken. Maar we willen nog verder op onderzoek uitgaan, want er is nog veel meer te beleven in Drakenrijk. 

Strandbad Drakenrijk  strandbad drakenrijk

Op naar de ballonvaart en nog véél meer....

Dan wandelen we langs het strandje naar een attractie, de Ballonvaart. De ballonvaart bestaat uit 3 karretjes in de vorm van luchtballonnen die op een kleine hoogte, door middel van trappers, over een rails vooruitgaat. De kids kunnen zelf trappen en komen makkelijk op eigen houtje vooruit, alleen onze jongste van 4 helpen wij een handje. Dit is leuk, en we gaan nog een rondje! Op dit stuk van Drakenrijk is nog veel meer te doen. Er is een kleine speeltuin, het Bouncenet, en je kunt er zelfs goud zoeken! Na de ballonvaart rennen de kids naar het Bouncenet. Het is een grote trampoline met 2 grote ballen om mee te spelen, gooien, stuiteren en onze kids gebruiken de ballen ook om eroverheen te rollen en gekke stunts uit te halen. Ze hebben heel veel plezier!

ballonvaart drakenrijk  Bouncenet

Maar dan ziet onze jongste dochter een grote zandbak waar je ook met water kunt spelen. Maar dit is niet zomaar een zandbak...... Je kunt hier namelijk goud zoeken! Er liggen voor alle kids zeefjes. We scheppen allemaal wat zand in de zeefjes en beginnen dit in het water te zeven, totdat we de eerste goudklompjes tegenkomen. Wow! We hebben echt veel goud gevonden! De goudklompjes mogen we mee naar huis nemen. Dat vinden de kids super gaaf! Ze spelen nog een tijdje met het water en het zand en in de speeltuin. Dan is het tijd om te gaan lunchen. 

goud zeven drakenrijk  Goud zeven drakenrijk

Lunchen bij de Cafetaria

We lopen weer terug langs het strandje, want we hebben allemaal best wel honger en willen eens gaan kijken wat er allemaal te krijgen is bij de Cafetaria. Naast de bekende friet en snacks zijn er ook heerlijke broodjes te krijgen. We bestellen allemaal een broodje gezond met iets te drinken. Er staan tafeltjes en bankjes onder de bomen tegenover de Cafetaria, daar kunnen we plaatsnemen in de schaduw en smikkelen we alles op. Na onze lunch hebben de kids weer nieuwe energie om verder op verkenning uit te gaan. 

lunchen drakenrijk broodje gezond

Het Speelkasteel

Na de lunch gaan we naar het nieuwe Speelkasteel. Het ziet er echt al heel tof uit vanaf het Strandbad, dus we zijn heel benieuwd hoe het er van binnen uitziet. We lopen over de brug richting het Speelkasteel en zien dat hier een horeca gelegenheid staat waar je Spirello's kunt kopen. We hebben net onze lunch op, maar dit ziet er eigenlijk ook wel heel erg lekker uit. Dus even onthouden voor de volgende keer ;-). Het Speelkasteel is echt super leuk. Ze kunnen er klimmen, glijden, met zand spelen, en ze spelen er bijna een uur lang verstoppertje. Vanuit bovenin het Speelkasteel heb je ook een prachtig uitzicht over heel Drakenrijk. Als ze uitgespeeld zijn bij het Speelkasteel willen de kids nog even zwemmen en spelen bij het Strandbad. 

speelkasteel drakenrijk  speelkasteel drakenrijk

Nog meer leuke dingen doen

Er zijn hier natuurlijk nóg meer leuke activiteiten die je kunt ondernemen. Zo is er het AquaFunPark. Dat ziet er heel tof uit. Je kunt over verschillende drijvende obstakels klimmen, springen, glijden en rennen. Hier heb je wel nog een apart entreeticket voor nodig. Vanaf 6 jaar mogen de kids hier gebruik van maken onder begeleiding. Aangezien onze jongste net 4 hebben wij hier geen gebruik van gemaakt. Maar dat gaan we in de toekomst zeker nog doen. Op het strand is er nog een leuk springkussen voor de kids en je kunt er beachvolleybal spelen. Daarnaast kun je er een spannende wandeling maken door het Drakenbos. Meer dan genoeg vertier om er een dag op uit te gaan. 

Voordat we naar huis gaan, bestellen we voor de kids nog een kidsbox bij de Cafetaria. Ze krijgen hierbij friet met saus, een snack, drinken en een kleinigheidje. Na het eten moeten we dan toch echt onze spullen inpakken en gaan, want het is bijna 18:00 uur, sluitingstijd. Moe en voldaan stappen we de auto in om weer richting huis te gaan.

uitzicht drakenrijk

Wat vonden wij van ons bezoek aan BillyBird Park Drakenrijk?

Het was het ideale uitje voor deze mooie dag. We hebben echt van alles kunnen doen. Zwemmen, spelen in het zand, goud zoeken, springen op het Bouncenet, de Ballonvaart, het Speelkasteel, lekker eten en nog veel meer. Heel veel keus en voor ieder wat wils. En niet geheel onbelangrijk, het is ook echt een betaalbaar uitje. Een entreeticket kost €9,00, en boek jij je ticket online krijg je 10% korting. Boek jij je ticket vooruit krijg je tot wel 40% korting en kost een kaartje maar liefst €5,40. Er is een ruime parkeerplaats waar je je auto gratis parkeert. Je mag zelf eten en drinken meenemen, maar er is ook genoeg gelegenheid om lekker eten en drinken te kopen.  

Dit vonden onze Go-Kids Reporters het leukst:

Lynn, 9 jaar: "Het Speelkasteel was het allerleukste, omdat we heel veel konden klimmen en er waren geheime verstop-plekken waar we heel goed verstoppertje konden spelen!"

Jill, 7 jaar: "Ik vond het goud zoeken het allerleukste, want ik heb echt héél veel goud gevonden én ik mocht het ook nog mee naar huis nemen!"

Roan, 4 jaar: "Het Bouncenet!"

Tip:

Deze zomervakantie zijn er leuke zomerevenementen waar je aan kunt deelnemen: van 13:00 tot 16:00 uur.
Elke woensdag = Zomermasters; vliegtuigjes vouwen, zandkastelen bouwen en meer!
Elke vrijdag = Schuimparty; Kinderdisco met héél véél schuim!

Op 19 en 20 augustus vindt hier het Springspektakel plaats! Een evenement met lekker veel springkussens. Reserveer alvast je tickets!

Log In