Je kunt weer stemmen op jouw favoriete boek

De stembussen van de Kinderjury zijn weer open! Dat betekent dat je kunt stemmen op jouw favoriete boek. De boeken met de meeste stemmen winnen een prijs. De boekenprijs is voor veel schrijvers belangrijk, omdat kinderen bepalen wie wint. Er is een categorie voor kinderen van 6 tot en met 9 jaar en een categorie van 10 tot 12 jaar. Alle kinderboeken die zijn verschenen in 2020 doen mee aan de kinderjury!

Welk boek uit 2020 vind jij het beste? Laat het heel Nederland weten tijdens de Kinderjury lees- en stemweken! 

Kinderboeken voor kinderen van 6 t/m 9 jaar

  1. 1. Fantasia XV: Het leger der Onzichtbaren - Geronimo Stilton en Silvia Bigolin
    Lang geleden bestond er een enorm imperium waartoe ook het rijk Fantasia behoorde: het Fantasia Imperium. Maar een kwade tovenaar stortte het hele gebied in het verderf en maakte er een sombere en grauwe toestand van. Alleen het rijk Fantasia wist de dans te ontspringen. Nu heeft iemand een kostbaar voorwerp uit het rijk gestolen waardoor het op zijn allerkwetsbaarst is, en rukt er een onzichtbaar leger op om het rijk alsnog te verpulveren. Het enige dat hen kan redden is de Imperium Kroon, die verborgen ligt op een ver en ontoegankelijk eiland ► Koop hier het boek!

  2. 2. De Braniebende - Tom Fletcher en Shane Devries
    Frenkie ziet enorm op tegen de verhuizing naar zijn nieuwe huis in een suf, slaperig plaatsje, ver weg van zijn beste vriendin. Op een avond barst er een GROTE STORM los boven de stad, met donderend onweer en vreemde groene BLIKSEMSCHICHTEN. Vanaf dat moment beginnen de kinderen in Frenkies straat zich één voor één vreemd te gedragen. Een beetje ongewoon. Een beetje... MAGISCH. Al snel realiseert Frenkie zich dat er gevaar op de loer ligt voor hem en zijn nieuwe vrienden. Zo ontstaat de BRANIEBENDE... ► Bestel vandaag nog dit boek!

  1. 3. Geheim agent Opa - Manon Sikkel en Katrien Holland

    Derde deel van succesvolle Geheim agent oma-serie van Kinderboekenambassadeur Manon Sikkel. In Geheim agent opa, het derde deel in de succesvolle Geheim agent oma-serie van Kinderjury- en Pluim-winnares Manon Sikkel, krijgt de oma van Max competitie van… geheim agent opa! Eerder verschenen Geheim agent oma (deel 1) en Geheim agent oma – De grote goudroof (deel 2). De boeken, met vrolijke illustraties van Katrien Holland, kunnen los van elkaar gelezen worden. Geheim agent oma reist af naar het Groningse dorpje Siddeburen. Er is daar een bende criminelen die konijnen steelt. Niet iets om een geheim agent op af te sturen, natuurlijk. Behalve dat die konijnen daarna terugkomen en mensen aanvallen. Max mag met zijn oma mee. Maar hun missie verloopt heel anders dan ze hadden verwacht. En dat is de schuld van een andere geheim agent: geheim agent opa. Hij is een heel lieve opa, maar niet zo’n goede geheim agent... ► Help jij geheime agent opa?

  2. 4. Gekke Goden van De Olympus - David Slavin en Adam Lane

    Nieuwe, knettergekke serie voor lezers vanaf 9 jaar met Griekse goden in de hoofdrol. De jongste zoon van oppergod Zeus leert dat iedereen zijn eigen krachten heeft. Gekke goden van de Olympus van David Slavin en illustrator Adam J.B. Lane is het eerste deel van een hilarische fictieserie met Griekse goden in de hoofdrollen. Volg in dit verhaal vol zwart-wit illustraties de avonturen van Kakdonis, die ontdekt dat helden in allerlei soorten en maten komen. En steek meteen wat op van de Griekse Oudheid! De middelbare school is voor niemand makkelijk. Al helemaal niet als je de zoon van oppergod Zeus bent en zelf geen godenkrachten hebt, en je broer Adonis wél een geweldige god is. Kakdonis ziet zijn toekomst dan ook somber in als hij en zijn fantastische broer naar de middelbare school gaan. Maar Kakdonis laat zich niet op z’n kop zitten en is in de race voor klassenvertegenwoordiger. Samen met zijn nieuwe vrienden bedenkt hij een plan om te winnen – én om te bewijzen dat hij en zijn knettergekke vrienden net zo goed goden zijn met hun eigen krachten... ► Bestel vandaag dit leuke boek!

  1. 5. De dag dat oma het internet kapotmaakte - Marc-Uwe Kling en Astrid Henn
    Wat een pech! Het is de ALLEREERSTE keer dat kleine Tiffany op oma past. En uitgerekend VANDAAG maakt oma het internet kapot. HET HELE INTERNET. Van de hele wereld… Zonder internet is alles anders: Max kan niet appen, Lisa kan geen muziek meer luisteren en opa mist zijn favoriete tv-programma. Zelfs mama en papa komen vroeg naar huis, omdat ze niets meer kunnen doen op hun werk. Wat moeten ze zonder internet? Toch wordt het een heel gezellige dag. En dat terwijl het internet het niet doet! Of komt het juist DOORDAT het internet niet werkt? ► Leuk om te lezen!

  2. 6. De ergste juffen en meesters van de wereld - David Walliams en Tony Ross
    Tien grappige en ondeugende verhalen over meesters en juffen, die nog veel erger zijn dan de grootste ettertjes uit de klas. Over o.a. de duistere obsessie van een wiskundeleraar voor ballen en de barbaarse kantinejuf Kletz. Met veel grappige tekeningen in kleur. ► Leuk om te lezen!
 
  1. 7. Monster Zoo: Voedertijd - Tjerk Noordraven en Jacqueline van Rhijn
    Jindra Heuvelmans is een doodgewone brugklasser... tot hij op een dag benoemd wordt tot bewaker van de Monster Zoo: een gigantisch ondergronds complex vol draken en monsters. En die levensgevaarlijke wezens hebben een razende honger. ► Zo grappig!

  2. 8. Dog man: De woef van de wildernis - Dav Pilkey

    Als de bank in de stad beroofd wordt, lijkt er maar één dader te zijn: Dog Man! Baas, Pien Petjeaf en Kleine Karel zetten alles op alles om zijn onschuld te bewijzen. Zou het boeventeam van Biggie er iets mee te maken hebben?
    Ondertussen probeert Dog Man zijn draai te vinden in de hondenbak. Maar de andere honden zijn heel onaardig tegen hem. En van die gemene bewaker hoeft hij ook geen hulp te verwachten… Komt Dog Man ooit nog op vrije voeten? En kan Karel, de gemeenste kat van de wereld, misschien een handje helpen?
    Een heerlijk Dog Man-verhaal vol humor, avontuur en tekentips, geschreven door Dav Pilkey en vertaald door Tjibbe Veldkamp. ► Spannend boek!

  1. 9. Tom Groot: Superchill schoolreisje (maar echt...) - Liz Pichon
    Tom Groot 17 – Superchill schoolreisje (maar écht…) is het 17e deel in de enorm populaire serie van Tom Groot, geschreven door Liz Pichon. Tom doet heel erg zijn best om uit de problemen te blijven, echt… Maar op de een of andere manier heeft hij het voor elkaar gekregen om DRIE(!) verdrietige gezichtjes op zijn rapport te krijgen. Als Tom er nog één verdrietig gezichtje bij krijgt, mag hij van meneer Fullerman niet mee op SCHOOLREIS! Kan het nog erger? Ja, die irritante Marcus maakt alles nog veel erger, om over Toms humeurige zus Delia maar niet te spreken. Misschien kan zijn beste vriend Dirk hem nog redden. Het zou al een stuk schelen als Haan de hond eens ophield met Toms huiswerk opeten! Tom Groot is een enorm populaire serie kinderboeken in de stijl van Het leven van een loser: een dagboek met de grappigste avonturen, geïllustreerd met lollige tekeningetjes. Tom is een dagdromer, een groot striptekenaar en een meester in het verzinnen van smoesjes. Wereldwijd zijn er al meer dan 6,5 miljoen exemplaren verkocht in de serie over de waanzinnige wereld van Tom Groot. ► Wat een feest!

  2. 10. De Waanzinnige boomhut van 117 verdiepingen - Andy Griffiths en Terry Denton

    Andy en Terry hebben weer dertien waanzinnig grappige verdiepingen toegevoegd aan hun steeds groter wordende boomhut. Er is nu een minipaardjes-verdieping, een slaapfeestkamer, het Onderbroekmuseum en een Boomhutbezoekerscentrum! Andy en Terry moeten vluchten voor de verhaalpolitie en de enige manier om te ontsnappen is via de afgrijselijke Deur des Doods! Dus waar wacht je op? ► Kom naar boven!

  1. 11. Floor breekt de regels - Marjon Hoffman en Georgien Overwater
    Grappig leesboek uit de serie 'De regels van Floor', voor lezers van ongeveer 8-12 jaar. Floor ruilt van fiets met een ander meisje, maar daar krijgt ze algauw spijt van. Het meisje wil hem alleen voor geen goud meer terug ruilen. Floor ziet nog maar één oplossing: ze besluit haar fiets terug te stelen... Veertien hilarische verhalen over de eigenwijze Floor ► Je blijft lachen!

  2. 12. Dikke Vik en vieze Lies hebben geluk - Sunna Borghuis en Eva van Aalst

    Het is bijna zomervakantie en Lies heeft ontzettend zin in een zomer lang spelen met Vik. Maar dan vertelt Vik vervelend nieuws: hij gaat verhuizen, terug naar zijn moeder in Amsterdam. Per direct. Lies blijft treurig achter – met wie moet je spelen als je beste vriend weg is? Gelukkig staat er nog een vakantie aan zee gepland, waar Lies met haar moeder een weekje in een strandhuisje logeert. Daar leert ze een nieuwe vriendin kennen. En op haar verjaardag krijgt ze de beste verrassing van haar leven. ► Bestel vandaag nog dit boek!

  1. 13. Chip & Bos: Roborangers - Tineke Honingh en Anne Stalinski
    Chip gaat vaak met zijn vader Christofer mee naar de robotfabriek van Essenstad. Daardoor weet hij superveel over robots: over schoonmaakrobot HH-200, grasmaairobot Moower en robothond Fixi, bijvoorbeeld. Chip vindt ze geweldig en wil later net als zijn vader uitvinder worden. Op een dag vinden Chip en Christofer een vondeling voor de deur. Het is een kapotte DD4: een ultraslimme robot die nooit in de handel is genomen. Christofer zegt dat de robot niet meer te repareren valt. Maar al snel merkt Chip op dat de DD4 af en toe, als niemand kijkt, naar hem knippert. Ondertussen slaat in Essenstad het ene na het andere apparaat op hol – pinautomaten, bankkluizen, de monorail… De chaos is compleet. Terwijl Christofer druk bezig is om de apparaten in Essenstad weer in het gareel te krijgen, gaat Chip samen met zijn beste vriend Bos op onderzoek uit. Want waar komt die mysterieuze DD4 vandaan? En wie zit er achter de op hol geslagen apparaten? ► Ideaal boek om kinderen te motiveren om te lezen!

  2. 14. Grapman: held met humor - Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer

    Eerste deel van een nieuwe serie over een superheld met geheime kracht: humor! Nik lijkt een gewone jongen, maar eigenlijk is hij… Grapman! Als hij een boef wil vangen vertelt hij snel een mop en valt de boef om van het lachen – zo fantaseert hij. Jammer alleen dat de kinderen in zijn klas niet om hem lachen. En degene met de állerminste humor is hun leraar, meester Nietje. Wanneer Nik op een dag per ongeluk – of dankzij zijn superhumor? – de klas aan het lachen maakt, knapt er iets bij de meester. Hij neemt Nik en klasgenootje Noor mee naar een tijd waarin meesters kinderen nog echt mochten straffen. Kan Grapmans superhumor hen redden? Of maken zijn grappen het alleen maar erger? ► Prachtig boek!


  3. 15. Code Wifi - Monique van Hest en Els van Egeraat
    Spannend verhaal over wifi, 4G, onmisbare mobieltjes en een whizzkid voor lezers vanaf 8 jaar. Aleks en Sofya gaan met hun oma naar haar geboorteland. Bij de grens zien ze twee kinderen wegsluipen. Wat is hun geheim? Aleks en Sofya gaan op onderzoek uit. Ze ontdekken dat de kinderen op zoek zijn naar hun ouders, die ze kwijt zijn geraakt tijdens een vlucht uit de oorlog. Aleks en Sofya doen er alles aan om te helpen. Maar of dat genoeg is? ► Spannend en leerzaam tegelijk!

  4. 16. Handboek voor (de allerergste) viezeriken - Sanne de Bakker en Wilbert van der Steen
    Heb je er wel eens over nagedacht hoe vies mensen zijn? Of dieren? Vast niet! Ander zou je nooit meer je mobieltje aanraken, op een vreemd toilet gaan zitten of naar het zwembad gaan. Je bestaat zelf voor een groot gedeelte uit bloed, slijm, vocht, snot en bacteriën. Hoe smerig het ook allemaal is, het is heel leuk en grappig om over vieze dingen te lezen. En vaak nog erg interessant ook! Het handboek voor viezeriken staat vol met weetjes, records, moppen, dilemma’s en vieze feiten. Een humoristisch, kleurrijk en mooi uit-gevoerd boek voor smeerlappen van elke leeftijd! Sanne de Bakker schreef eerder met veel succes Alles wat je moet weten over scheten. ► Grappig en leuk!
     
     
  5. 17. Planeet Omar: Onverwachte superspion - Zanib Mian en Nasaya Mafaridik
    Omar en zijn vrienden hebben hun zakgeld al eeuwen opgespaard zodat ze het ultieme Nerf Blaster-gevecht kunnen houden. Maar wanneer Omar ontdekt dat zijn moskee in de problemen zit, besluiten ze hun centen te doneren. Als dat nog niet genoeg blijkt te zijn, besluiten ze geld in te zamelen door klusjes te doen, zelfgebakken koekjes te verkopen en een talentenjacht te houden.
    Alles gaat perfect, tot het geld opeens mysterieus verdwijnt. Kunnen ze ontdekken wie het geld heeft gestolen voor de moskee dicht moet? En wat houdt Omars zus Maryam toch verborgen op haar kamer? ► Verfrissend en spannend!

  6. 18. Bob Popcorn: de popcorn spion - Maranke Rinck en Martijn van der Linden
    Ellis en de explosieve popcorn Bob zijn inmiddels de beste maatjes. Ze hebben samen een geheim project. Omdat hun school een gezonde school is geworden, delen ze stiekem popcorn uit. Maar Bob en Ellis lopen gevaar. Hun geheim dreigt verraden te worden. En de baas van de popcornfabriek wil Bob terughalen. Gelukkig ontpopt Bob zich tot een geweldige spion! ► Grappig met veel plaatjes!
     
     
  7. 19. Avonturen van de dappere ridster - Janneke Schotveld en Milja Praagman
    Als baby was ze al anders. Ze keek zó helder en onverschrokken uit haar diepbruine ogen, dat sommige bezoekers terugdeinsden als ze zich over haar wieg bogen. Ze kwam al op voor de zwakkeren voor ze kon praten: ze was nog maar een dreumes toen ze haar buurjongetje resoluut op zijn kop sloeg, omdat hij voortdurend zijn zusje pestte. Zijwieltjes weigerde ze. Na vier keer vallen kon ze fietsen. Zwemles heeft ze nooit gehad. Ze redde al kevers uit het water voor ze kon zwemmen. Ja, het was al vroeg duidelijk. Ze werd dan ook geen juf, kapster, tandarts, politievrouw, imker, piloot of hondentrimster, nee, ze werd ridster. En niet zomaar ridster, maar de dapperste ridster van het land. ► Grappig en fantasierijk!

  8. 20. Spekkie en Sproet en de verborgen code - Vivian den Hollander en Juliette de Wit
    Spekkies nicht gaat verhuizen naar een groot, oud huis, waar nog veel op te ruimen is. Spekkie en Sproet helpen een dagje mee. Op een vreemde plek ontdekken ze een fotoboek. Waarom was het zo goed verstopt, en welk geheim zou erin te vinden zijn? Ondertussen houden de buren alles nieuwsgierig in de gaten. Dan vinden Spekkie en Sproet een briefje met een code erop... Ze hebben al hun speurtalent nodig om dit raadsel op te lossen! ► Spannende detective!

  1. 21. Dolfje Weerwolfje: de drakenberg - Paul van Loon en Hugo van Look
    Opa weerwolf vraagt hem een geheimzinnig pakketje te bezorgen bij Hokusai, een oude vriend. In het pakketje zit een bijzondere, magische hoed.
    Die mag niet in verkeerde handen vallen… Als de hoed wordt gestolen, gaat Dolfje er samen met Leo en Hokusai achteraan. Er volgt een spannend avontuur dwars door Japan, met geheimzinnige en gevaarlijke wezens, sluwe rode vossen en een draak die op het punt staat te ontwaken…. ► Lees lekker vlot weg!

  2. 22. Blitz: De Gouden Poort - Rian Visser en Lars Deltrap
    Ruimtewezen Blitz dacht altijd dat hij de enige van zijn soort was, maar opeens landt er een soortgenoot op zijn bol: Blitzi. Ze komt uit het sterrenstelsel Blitzem, dat te bereiken is via een mysterieuze gouden poort. Blitzi wil graag terug naar Blitzem, maar ze kan de poort niet meer vinden. Samen met Blitz en Priet gaat ze op zoek, en hun aardse vrienden Rob en Moes helpen ook een handje mee. Dan moet Blitz een keuze maken: gaat hij ook terug naar Blitzem, of blijft hij op zijn eigen bol Nul? ► Spannende detective!

  1. 23. Juf Braaksel en de geniale ontspanning - Carry Slee en Iris Boter
    Het is Lotte en Thijs nog steeds niet gelukt om de geniepige juf Braaksel van hun school te verjagen, zelfs niet met de hulp van hun slimme vriend Lucas. Juf Braaksel blijft maar valse plannen bedenken: ze heeft bijvoorbeeld een belachelijk nieuw schooluniform bedacht. En ze wil nu alle beste vrienden en vriendinnen uit elkaar halen, en in andere klassen zetten. Dat mag toch niet gebeuren? Braaksels enge vriendinnen Greta Granaat en Alie Cyaankali zijn ondertussen alweer vrijgelaten uit de gevangenis en hebben hun eigen geheime plan waar Thijs een grote rol in speelt... En dan komt Thijs er thuis ook nog achter dat zijn ouders een groot geheim voor hem verborgen hebben gehouden. Kan hij erachter komen wat het geheim is én uit de handen van juf Braaksel en haar vriendinnen blijven? ► Aanrader!

  2. 24. Mees Kees: de husselrace - Mirjam Oldenhave en Rick de Haas
    De Nationale Voorleeswedstrijd is alleen bedoeld voor groep 7 en 8. Dus de klas van mees Kees mag niet meedoen en Sammy de Husselaar al helemáál niet. Jammer hoor! Maar wat doen ze daar dan, met al die spandoeken en vlaggen? En trouwens, waarom hebben Tobias en de broer van Mees Kees ineens zo'n haast? ► Leuk geschreven en makkelijk te lezen!

  3. 25. Mijn moeder is een Gorilla (en wat dan nog) - Frida Nilsson en Martijn van der Linden
    Jonna (9) woont in een kindertehuis en hoopt net als de andere kinderen daar dat ze op een dag zal worden geadopteerd door een moeder met mooie kleren en heerlijk geurende parfum. Maar het loopt anders: op een ochtend scheurt er een roestige Volvo de keurig aangeharkte oprit van het kindertehuis op, met daarin de bijna twee meter lange Gorilla. Ze wil een kind adopteren en kiest uitgerekend Jonna uit!
    Gorilla neemt Jonna mee naar de oude, leegstaande fabriek waar ze woont. Gorilla is groot en lomp en ruikt naar aap – aanvankelijk wil Jonna niets van haar weten. Maar haar ongewone pleegmoeder blijkt eigenlijk heel lief. Net als ze zich thuis begint te voelen dreigt Jonna teruggestuurd te worden naar het kindertehuis. Maar Jonna en Gorilla geven zich niet zomaar gewonnen. ► Koop vandaag nog dit boek!