Ben je bijna jarig of jarig geweest in deze rare corona tijd, dan wil je natuurlijk wel weer je kinderfeestje organiseren, maar kan dat en welk partijtje kun je dan vieren. Welke corona-maatregelen moet je hanteren en welke kinderpartijtje is coronaproof?

Kinderfeestjes voor kids tot 12 jaar en de versoepeling van corona-maatregelen

Er is een landelijke publieksinformatienummer corona (0800-1351) en die zijn met heldere richtlijnen voor het vieren van een kinderfeestje gekomen. Deze richtlijnen zijn:

  • nodig alleen kinderen van de basisschool leeftijd uit (dus 12 jaar of jonger) dus. Voor deze kinderen gelden de 1,5 meter regel in een buitensituatie niet
  • nodig alleen bestaande contacten uit: dus kinderen die jouw jarige ook op school, op de kinderopgaven of bij de sportclub tegenkomt.
  • laat kinderen die verkouden zijn niet naar het feestje komen.
  • vier het thuis of in een beschermde omgeeving - kom niet in aanraking met andere kinderen en/of volwassenen
  • zorg voor de normale hygiëne regels (en extra handen wassen is altijd goed)
  • de volwassenen bij het feestje houden 1,5 meter afstand

Kinderfeestje Thuis

Kies je wel voor een kinderfeestje thuis of in je eigen omgeving. Hoewel de meeste locaties zoals zwembaden en indoor speeltuinen nog gesloten zullen zijn, zijn dit de omgevingen waar je nog wel met anderen in aanraking kunt komen. Kies dus voor een feestje met alléén je klasgenoten. En speel het in een (thuis) omgeving waar géén andere mensen komen.

Go-Kids Kinderfeestjes coronaproof?

Op Go-Kids staan heel veel buitenfeestjes, beweeg- en sportfeestjes in onze overzichten. Wij proberen te achterhalen welke organisaties weer beginnen met het aanbieden van kinderfeestjes; en als we het weten, dan vermelden wij dit op onze website. Staat het er niet duidelijk bij, neem dan eventjes contact op met de organisatie zelf. Kun je meteen je feestje boeken, wel zo handig!

Er is geen bezwaar meer om een kinderfeestje thuis, schoolkamp of klassefeest te vieren

Nu houden we ons bij Go-Kids vooral bezig met feestjes ergens anders, maar ook op onze website kun je leuke thuisfeestjes vinden. Het is niet zo dat alle feestjesgevers die naar je toe kunnen komen om de kinderen te entertainen tijdens een kinderfeestje dat opeens ook mogen en willen. Maar kijk eens bij Made by Melissa of een beweegfeestje van Scopo Atletico.

Heel veel plezier met het kinderpartijtje! Maak er een leuk feest van!