Van Harte Gefeliciteerd!

Horror voor de ene ouder, hemels voor de andere, maar één ding is zeker: een kinderpartijtje vraagt de nodige organisatie. Hoe doe je dat?

  • Prik een datum. Duh, zou je zeggen, maar echt: krijg maar eens alle kinderen bij elkaar.
  • Betrek je kind. Ja, ook als ‘ie vijf is. Jij kunt wel een piratenfeest plannen, maar misschien gaat je schatje wel veel liever naar een indoor speelparadijs.
  • Hoe oud wordt je kind? De meeste ouders geven het eerste kinderfeestje op de vijfde of zesde verjaardag.
  • Uitnodigingen. Die vragen om een uitgekiende strategie. Maak je ze zelf? Of je kind? Of jullie samen?
  • Vervoer. Zet je op de uitnodiging: ‘Je wordt thuisgebracht’, of laat je de kinderen ophalen?
  • Schakel. Hulp in. Dit kan/wil niemand in haar/zijn eentje.
  • Last but not least: zorg voor een lekker drankje. Na afloop is je kind total-loss, maar jij nog meer!

Natuur is een feest

In het bos heb je lekker de ruimte om te spelen met je vriendjes en vriendinnetjes. Je kunt er hutten bouwen, stokken slijpen, dieren spotten en sporen zoeken. Klauteren, ontdekken en iets leren over natuur en milieu. Lekker uitrazen en dan heerlijk een stukje taart eten met warme chocolademelk. En dan moe en voldaan weer naar huis gaan. Wat een leuk partijtje was dit!

6x Natuurfeestjes aanbieders:

Natuur is een feest: De kinderfeestjes van Natuur is een feest is gegarandeerd een succes! Een leuk en leerzaam kinderpartijtje: heerlijk bezig zijn in de natuur onder begeleiding van een echte Feestjesgever of Partijtjegever. Er zijn verschillende feestprogramma’s, zodat je kunt kiezen welke activiteiten het best bij de groep kinderen past.www.natuuriseenfeest.nl.

Natuurtheater met Puckie: Toveren, trommel, heksenbezem en amulet maken. Dit zijn ingrediënten die horen bij een spannend heksenfeest vol met magie in het bos. Vind je heksen te spannend, dan is er altijd Kabouter Puck die je meeneemt op zoek naar sporen, paddenstoelen en andere spannende avonturen.

Levend stratego: Dit feestje van Scopo Atletico zit vol met avontuur in de natuur. De kinderen zullen gaan jagen op anderen, maar zullen ook hun eigen vlag moeten verdedigen. Tactisch denken en samenwerken is hier van groot belang. Een geweldig feestje voor de echte avonturier, die wel van een beetje spanning houdt.

Informatieboerderij Zorgvrij: Samen met je vriendjes en vriendinnetjes opdrachten maken uit de roze feestvarkenskar. Op Zorgvrij ben je pas écht jarig.Dit doe-het-zelf feestje begeleid je zelf, maar uitleg en benodigdheden krijg je van boerderij Zorgvrij. Alle kinderen mogen een overall aantrekken en een boerenzakdoek omknopen. In de roze varkenskar zitten vijftien opdrachten.

Camping de Lakens: Kinderfeestje bij restaurant Gestrand is altijd een feest! Bij ontvangst staat er een eigen feesttafel klaar met kannen limonade en cupcakjes om te versieren met allerlei lekkers. Je kunt lekker ravotten in het zand, glijden van de super lange glijbaan en lekker spelen met water in hun super toffe speeltuin. (alleen te boeken tussen 27 maart en 24 oktober)

zelf organiseren?

Zelf een feestje organiseren in de natuur lijkt veel extra werk, maar met een themaverhaal heb je zo een lijn te pakken, waar alle spelletjes logisch in opgaan.

Bedenk je dat je veel bekende spelletjes gemakkelijk met een themasaus te overgieten zijn.
Een echt natuur feest heeft een rode-draad-verhaal. Het lijkt misschien heel moeilijk om dit te verzinnen, maar er zijn eenvoudigweg 3 onderdelen: het verhaal heeft een BEGIN-MIDDEN-EIND.

  • In het begin wordt het thema ingeleid en het ‘probleem; uitgelegd. Het probleem is de reden waarom de kinderen spelletjes gaan doen. In de Kop geef je ze natuurlijk ook wat te drinken en ga je bijvoorbeeld cadeautjes uitpakken of cakejes versieren.
  • Het midden is het eigenlijke feestje. De kinderen doen allerlei spelletjes en/of opdrachten om te laten zien dat ze boskabouters/heksen/boswachters/schatzoekers zijn of om een vloek te verbreken of aanwijzigingen/puzzelstukjes te verdienen.
  • In het eind leggen de kinderen de aanwijzingen/puzzelstukjes bij elkaar, ontvangen ze een ceritifcaat of vinden ze de schat. Hierna kun je nog gaan eten en/of de cadeautjes uitpakken. Geef de kinderen een leuk thematisch aandenken mee naar huis.