Doe mee met de trainingen van Scopo Ateletico

Scopo Atletico wil bewegen bij kinderen meer stimuleren aan de hand van hun 3 pijlers (MIND, MOVEMENT en MOTIVATION). Zo ontwikkelt het kind zich niet alleen op lichamelijk gebied, maar ook geestelijk haalt hij of zij het beste uit zichzelf.

MIND

Scopo Atletico helpt kinderen een "groeimindset" aan te leren en mentale vaardigheden te ontwikkelen, waardoor zij met meer plezier bewegen en zich maximaal kunnen ontplooien op school, werk en privé.

MOVEMENT

Scopo Atletico staat voor een brede motorische ontwikkeling van ieder kind. Dit doen zij door stapsgewijs verschillende beweegvaardigheden aan te bieden, waardoor ze een stabiele en gevarieerde beweegbasis garanderen en je uiteindelijk creatiever en fitter wordt.

MOTIVATION

Scopo Atletico helpt kinderen zich te bewegen binnen teams en daarnaast sociale vaardigheden te ontwikkelen waardoor zij naast uit zichzelf ook het beste uit anderen naar boven halen.

Mini Voetbalacademie (onder de 7 jaar)

Bij de Mini Voetbalschool van Scopo Atletico trainen de atleetjes 12 keer op vrijdag onder leiding van een professionele trainer.

Door middel van kwalitatief goede trainingen ontwikkelen kinderen spelenderwijs hun motoriek en voetbaltechniek. Na afloop van de 12 trainingen worden de trainingen op een spelende manier geëvalueerd met het kind (wat was er leuk, moeilijk, waar ben je trots op en wat ga je oefenen). Dit wordt zichtbaar gemaakt door middel van een Scopo Atletico Certificaat.

Na training 12 organiseert Scopo Atletico een leuke eindactiviteit met alle kinderen van de verschillende voetbalacademies en de beweegkampen.

Voetbalacademie (onder 13 jaar)

Bij de Voetbalacademie van Scopo Atletico trainen de kinderen 12 keer op zondag onder leiding van professionele trainers. Iedere drie weken trainen de deelnemers op een andere ondergrond: zaal, straat, gras of kunstgras, zodat zij meer controle krijgen over de bal en hun lichaam!
Voorafgaand aan de trainingen vinden er Scopo Ontwikkelplan (SOP) gesprekken plaats. Tijdens dit gesprek worden doelen vastgesteld voor de komende 12 trainingen op het gebied van mind, movement en voetbal.

Na afloop van de 12 trainingen worden de trainingen en de challenges geëvalueerd en doelen gesteld voor de volgende ronde van de voetbalacademie. Dit wordt zichtbaar gemaakt door middel van een Scopo Atletico Certificaat.
Aan het einde van het seizoen organiseert Scopo Atletico een leuke eindactiviteit met alle atleetjes van de voetbalacademie, beweegkampen, beweegfeestjes en partnerverenigingen.

Een trainingstenue van Scopo Atletico is inclusief.

Beweegkamp

In de herfst-, mei en zomervakantie organiseert Scopo Atletico driedaagse beweegkampen voor kinderen van 5 t/m 12 jaar.
Tijdens deze kampen maken kinderen kennis met verschillende bekende en minder bekende sporten.

Als je je vroeg specialiseert in één sport (bijvoorbeeld voetbal) dan zorg je ervoor dat het lichaam en je zenuwstelsel eenzijdig worden ontwikkeld, doordat continu dezelfde prikkels worden afgegeven. Steeds dezelfde delen van het bewegingsapparaat worden belast. Als gevolg hiervan hebben kinderen die enkel en alleen voetballen of hockeyen eerder last van blessures. Daarnaast wordt het uitvoeren van steeds dezelfde activiteit voor basisscholieren snel monotoon; ze zullen zich eerder vervelen waardoor de kans op uitval toeneemt.

Allround ontwikkelen daarentegen zorgt voor een brede ontwikkeling van het bewegingsapparaat, waardoor kinderen zich makkelijker kunnen aanpassen aan verschillende situaties en minder kans
op blessures hebben. Ook levert een brede scholing op jonge leeftijd een betere prestatie in de doelsport op de lange termijn op, omdat kinderen voorbereid zijn op veel voorkomende situaties.
Het doel van de beweegkampen is om een betere beweger te worden, door naast te voetballen ook zogenoemde ‘donorsporten’ en ‘multisporten’ van het voetbal te beoefenen. Een ‘donorsport’ is een
sport waarbinnen bepaalde vaardigheden aan bod komen, die direct te vertalen zijn naar de doelsport van de deelnemer. Zo is snelheid een motorische vaardigheid die we bij atletiek trainen, die we ook goed kunnen gebruiken in het voetballen. En zo leer je in het judo trekken, duwen en vallen en daarvan is ook goed de ‘transfer’ te maken naar het voetbal. ‘Multisporten’ zijn sporten waarvan bepaalde aspecten niet direct naar de doelsport zijn te vertalen, maar wel goed zijn voor de algemene motoriek.

Tussen de trainingen houden we genoeg ruimte over voor vrij spelen, waarbij kinderen zelf regels mogen bepalen, elkaar helpen en hun creativiteit inzetten. De sportlunch wordt verzorgd door Albert Heijn.

Individuele training

En sluit een individuele training meer aan bij je kind dan een groepstraining? Geef jouw kind dan nu op voor de individuele training van Scopo Atletico. In de eerste training zullen de wensen en doelen samen met jouw kind bepaald worden aan de hand van het Atleetprofiel, zodat de trainer een duidelijke planning kan maken om de doelen te realiseren.
 

Onderdeel van het individuele traject is:

1. Testen en meten Blessurepreventie + oefeningen voor thuis
2. Training op het veld
3. Testen Prestatie Indicatoren
 
Als ouder word je iedere week op de hoogte gehouden middels een WhatsApp bericht over de voortgang en afspraken.