Deze festivals zijn ook leuk voor kinderen

Na twee jaar zonder festivals, mogen we deze zomer eindelijk weer los. Natuurlijk is het heerlijk om de kinderen uit logeren te sturen en met vrienden of partner een weekend los te gaan, maar bij sommige festivals kun je ze ook gerust meenemen. De leukste familiefestivals op een rijtje. Mocht je nog een leuke tip hebben, geef het ons dan zeker door via haarlem@go-kids.nl!

Kinderfestival Swaanzinnig festival in Oudkarspel 

Zaterdag 20 juli en zondag 31 juli 2022

Speelpark de Swaan pakt flink uit dit jaar! Op zaterdag 30 en zondag 31 juli 2022 vindt er een waanzinnig zomervakantie evenement plaats; het Swaanzinnig Festival! Hét familiefestival van Noord-Holland waar jong en oud een onvergetelijke dag met elkaar beleven. Ook vakantiegangers zijn natuurlijk van harte welkom. Speelpark deSwaan staat al jaren garant voor volop klim- en klauterplezier voor de kinderen. Maar tijdens het SwaanzinnigFestival is er nóg meer te beleven met supergave extra attracties en is er allerlei lekkers af te halen bij de foodtrucks! Beleef samen geweldige avonturen op de stormbaan, wordt kletsnat tijdens de schuimparty, laat je schminken als wat je maar wil…..en nog veeeeeeeel meer! Zien we je dan?

Meer info ►

Proefpark Haarlem Zomereditie in Kenaupark

Vrijdag 26 augustus t/m zondag 28 augustus 2022

De achtste zomereditie van ProefPark Haarlem wordt gehouden van vrijdag 26 tot en met zondag 28 augustus 2022 in het Kenaupark. In het monumentale Kenaupark moet je in het laatste weekend van augustus zijn voor hét nazomerfestival uit de regio. Een evenement met foodtrucks in de hoofdrol. Een food line-up van 30 rijdende keukens maken gezamenlijk het beste street-, soul- en comfortfood wat er op dit moment te krijgen is in NL. Van Spaanse calamaris naar Australian kangaroo balls en van een veganistische jackfruit schotel naar een runder burger van het aquitaine blond ras. Gluten- en lactosevrij, veganistisch, kort geschroeid rood vlees, toet- vooraf of sharing platters, koolhydraatarm, vleesvervangers, vis met keurmerk, lokaal geproduceerd en/of biologisch; you name it en het wordt aangeboden met meer dan 99 verschillende gerechten.

Meer info ►

Schalkwijk aan Zee 2022

Zondag 4 september 12:00 - 18:00 uur

Op zondag 4 september kun je je tussen 12:00 en 18:00 uur weer uitleven op het leukste GRATIS festival aan het water met dit jaar een meer afwisselend programma dan ooit. Er is muziek en theater, maar ook voor sport, spel, creativiteit en het zelf actief deelnemen aan activiteiten is Schalkwijk aan Zee the place to be. Wat dacht je van een hip hop of acrobatiek workshop, lekker dansen tijdens de silent disco, de hoogte in met onze bunjee-trampoline of creatief aan de slag met graffiti? En natuurlijk kun je ook dit jaar weer lekker struinen langs vele kraampjes en foodtrucks.
 
 
 

Workshops bij Surfana Festival in Bloemendaal aan Zee

Vrijdag 9 september t/m zondag 11 september 2022

Er meer dan 50 workshops waarvan er een aantal te gek is voor kids óf voor het hele gezin. Denk aan surflessen, kidsyoga, proeverijen en strandjutten. Er is een speciale 'kids-area' waar alle waanzinnig leuke kids-activiteiten zullen plaatsvinden. Surfana staat voor vrijheid en is een heerlijke mengelmoes van surfers, outdoor lovers, dromers, moderne hippies of ieder ander die zich er kan vermaken. Met of zonder kinderen, iedereen is welkom.

Meer info ►

Theaterfestival Grazende Zwaan weer in aantocht!  in Nieuw-Vennep

Vrijdag 9 september t/m zondag 11 september 2022

Grazende Zwaan is een avontuurlijk theaterfestival voor jong en oud. Op en om landgoed en boerderij Kleine Vennep in Nieuw Vennep beleef je 9 t/m 11 september 2022 straattheater, familievoorstellingen, doe-activiteiten en theaterprogramma voor volwassenen. Met fijne terrassen en heerlijke hapjes en drankjes kun je er de hele dag - of het hele weekend - heerlijk nazomeren.

Meer info ►

Tina Festival 2022

Zaterdag 17 september t/m zondag 18 september 2022

Kom snel je bed uit! Op zaterdag 17 en zondag 18 september is het tijd voor een supergaaf feestje: Tina Festival! Kom samen met je BFF, nichtje, moeder, oma, tante of gewoon met al je vrienden naar Attractiepark Duinrell en vier het hele weekend feest. Trek al je lila, roze en andere pastelkleurige kleding uit de kast en kom helemaal in stijl naar de party van je dromen! Er is genoeg te beleven, dus saai wordt het absoluut niet. Dansen op de vetste beats van de gaafste artiesten, ontmoet jouw favoriete TikTokkers en YouTubers en maark natuurlijk eindeloze ritjes in de Duinrell-attracties en nog veel en veel meer!

Info & Tickets ►

Vliegertfestival in Schevingen

Zaterdag 25 september t/m zondag 26 september 2022

Het Vliegerfestival Scheveningen wordt dit jaar voor de 42e keer georganiseerd. Vliegeraars kunnen zich van te voren inschrijven om binnen de afzetting te kunnen vliegeren. Bezoekers kunnen gratis genieten van de show.

Meer info ►

Kunstvakantieweek 2022 – Flower Power

De Kunstvakantieweek staat deze zomer in het teken van Flower Power. Een week die uit zijn voegen barst want alles draait om de kracht van de natuur. De uitbundige kleuren van de bloemen, de wonderbaarlijke wereld van de virussen, de structuur van klei en modder of de power van het vuur. Wij laten ons deze week inspireren door de rijkdom die de natuur ons te bieden heeft.

Met diverse kunstenaars ga je aan het werk om kunstwerken en performances te maken waarin de vier elementen van onze natuur aan bod komen: water, aarde lucht een vuur. Beeldende kunst, digitale media, theater & muziek: alle disciplines komen aan bod in de workshops met de kunstenaars en het uitgebreide activiteitenprogramma. Natuurlijk werken we toe naar een happening in Flower Power stijl, waar we het publiek uitnodigen om samen met ons de natuur te vieren. In en om De Vrijstaat vullen we de ruimte met onze kunstwerken en geven de bezoekers een zinnenprikkelende ervaring.

Meer info ►

De Parade

De Parade is natuurlijk een gouwe ouwe onder de festivals. Van 18 juni tot en met 28 augustus strijkt dit reizende theaterfestival neer in achtereenvolgens Eindhoven, Den Haag, Utrecht en Amsterdam. Tijdens de Kinderparade zijn er elke dag vanaf 14 uur verschillende theater- en muziekvoorstellingen en workshops speciaal voor kinderen. Natuurlijk kunnen ze er ook zelf poffertjes bakken en ontbreekt de zweefmolen ook dit jaar niet.

Meer info ►

Kids'n Billies

Hoelahoeps, suikerspinnen en heel veel vetkuiven. Kids ’n Billies is een rock & roll muziekfestival waar kinderen meer dan welkom zijn. Op zaterdag 18 juni vind je dit festival in het Openluchttheater de Goffert in Nijmegen. Twee podia met rock ‘n roll bands van bluegrass tot rockabilly en van rhythm ‘n blues tot garagepunk. Op het festival worden veel activiteiten speciaal voor kinderen georganiseerd, natuurlijk allemaal met een knipoog naar rock ‘n roll.

Meer info ►

Kidsstock

Nieuw dit jaar is Kidsstock, de jonge versie van het bekende dancefestival Boothstock. Op 12 juni vindt Kidsstock plaats in het Kralingse bos in Rotterdam. Met dancepodia, kermisattracties en een uitgebreide eetmarkt. Er zijn muziekoptredens voor jong, maar ook wat ouder, illusionist Steven Kazàn treedt op, er is een danspodium met dj’s en houseklassiekers of je kan een rondje draaien in botsauto’s.

Meer info ►

Tuckerville

Danny Vera, Guus Meeuwis en Ilse de Lange, je vindt ze allemaal op 10 september in Enschede tijdens Tuckerville. En terwijl jij meelalt met Guus, vermaken de kinderen zich in het speciale Kidsville met allerlei activiteiten. Dit jaar kunnen ze zich bijvoorbeeld uitleven tijdens vossenjacht, rondracen op mini-trekkers of puzzelen in een escaperoom.

Meer info ►

Parkpop

Op 12 juni de veertigste editie van het gratis festival Parkpop gehouden. Op het programma staan onder meer UB40 ft. Ali Campbell, DI-RECT, MAAN, Kevin & The Animals, Froukje en Goldband op het podium. Dit jaar is het festival voor het eerst niet in het Zuiderpark maar op het Malieveld. Parkpop is vanwege de ruime parkachtige opzet heel geschikt om kinderen naar mee te nemen.

Meer info ►

Mañana Mañana

Watt niet vandaag gebeurt, komt morgen wel. Precies dat ontspannen gevoel is waar het om draait bij het 'meest relaxte festival van Nederland', zoals Mañana Mañana het zelf noemt. Middenin de natuur rond kasteel Ooldein het Gelderse Laren geniet je van optredens en lekker eten en drinken. Kinderen kunnen zich uitleven in het speelbos of helpen met het maken van een kampvuur.

Meer info ►

Into The Great Wide Open

Inmiddels landelijk bekend en enorm populair onder gezinnen. Into The Great Wide Open is een heerlijk festival voor het hele gezin om de zomer af te sluiten. Middenin de natuur, van 1 tot en met 4 september, op misschien wel het mooiste Waddeneiland van Nederland. Verrassende muziek, beeldende kunst, film, uitdagende kinderactiviteiten en voldoende rust en ruimte om er optimaal van te kunnen genieten.

Meer info ►

 

Zet deze festivals alvast in je agenda 2023!

 

Kinderfestival bevrijdingspop 2023

Op het Hero Kindercentra podium zijn de hele dag door optredens van jouw favoriete artiesten, zoals Stefania. Maar op het veld kun je nog veel meer leuke dingen doen! Samen met Hero Kindercentra organiseren we deze activiteiten. 

 

Zien, Doen & Beleven op het Houtfestival in Haarlem 2023

Zondag 18 juni 2022 - 12:00 - 23:00

Tienduizenden bezoekers weten jaarlijks hun weg naar het gratis Houtfestival in Haarlem te vinden voor de mix aan muzikanten en artiesten die van heinde en verre hun kunsten op het festival komen vertonen. Op het programma vind je wereldmuziek uit alle windstreken en de diverse activiteiten zijn er voor jong en oud. Leuke optredens en vermakelijke verhalen vertellers vullen het programma op het Kinderplein en ook de diverse marketen van culinair tot curiosa hebben een hoop te bieden. Een leuk uitje in Haarlem voor het hele gezin!

Meer info ►

 

Deze leuke festivals zijn helaas al geweest, maar worden in 2023 vast wel weer georganiseerd.

 

Kinderfeest Beverwijk

Zaterdag 21 mei 2022 van 13:00 - 15:00 uur

Beverwijk en Heemskerk vieren gezamenlijk het Internationale Kinderfeest op zaterdag 21 mei bij Speeltuin Jeugd & Vreugd van 13.00 tot 15.00 uur en deelname is gratis.

Meer info ►

Meifestival in Wijk aan Zee

Woensdag 25 mei tot en met 29 mei 2022

De week wordt afgesloten met de welbekende Smaakmarkt in Wijk aan Zee. De Smaakmarkt in Wijk aan Zee is een traditionele dorpsmarkt waar mensen samenkomen om elkaar weer eens echt te ontmoeten. Tijd hebben voor een gesprek met bekenden of juist onbekenden onder het genot van een hapje en een drankje en muziek. Het Tata Steel Symfonisch Blaasorkest treedt twee keer op tijdens de Smaakmarkt. Daarnaast hebben we voor de allerkleinste bezoekers twee hele leuke shows op de zondagmiddag. Zo komt Juf Roos samen met Gijs langs en kunnen de kinderen zingen en dansen met de grote kindervriend Koning Kumba.Beverwijk en Heemskerk vieren gezamenlijk het Internationale Kinderfeest op zaterdag 21 mei bij Speeltuin Jeugd & Vreugd van 13.00 tot 15.00 uur en deelname is gratis.

Meer info ►

Hemeltjelief Festival

Donderdag 26 mei tot en met 29 mei 2022

Dit jaar vieren wij het Hemeltjelief! Festival niet 1, niet 2, niet 3, maar wel 4 dagen op rij! Dit betekent dat we heel veel ruimte hebben voor een prachtig programma, een fijn ingericht terrein en een betere spreiding van al onze grote en kleine bezoekers. We willen meer aandacht voor de voorstellingen en de workshops en minder rijen bij zweef en schmink. Pas in de loop van de middag zetten we de muziek wat harder waarbij we blijven letten op de kinderoortjes. Op deze manier denken wij dat we samen met jullie een ongelooflijk mooi 4-daags festival-festijn van kunnen maken. Lees je mee wat er allemaal op het programma staat?

Meer info ►

JiP Kids Parade in Heemstede

Zaterdag 11 juni t/m 12 juni 2022

JiPKids heeft leuk nieuws! Voor het eerst gaan zij een kids&family Parade organiseren op zaterdag 11 en zondag 12 juni 2022 op het trapveldje in Heemstede. Er is muziek, er zijn meerdere kindervoorstellingen, strobalen om in te klimmen en chillen, standjes, bellenbaas artiest, opblaasbare voetbalkooi, oud-Hollandse spellen, lucht-air-kussen, eetkraampjes, silent disco en een draaimolen.  Kortom voor iedereen is er gezelligheid en vermaakt.

Meer info ►

Oerol Festival 2022

Vrijdag 10 juni t/m 19 juni 2022

Ook voor kleine bezoekers is er genoeg te beleven tijdens Oerol. Met een festivalbandje dans je met je voetjes in ‘t zand op de Betonning, luister je naar bijzondere muziek in de Luwte en proef je allerlei lekkers bij Om Oost. Kinderen tot 4 jaar krijgen een gratis festivalbandje. Voor kinderen tussen 4 en 11 jaar kost een festivalbandje slechts €8 in de voorverkoop en €11 tijdens het Festival. Ook koop je voor kinderen tot 12 jaar voor een aantal voorstellingen tickets voor een lagere prijs. Er zijn verschillende voorstellingen en performances geschikt voor kinderen. We tippen tien leuke, grappige, speelse en toegankelijke onderdelen uit het programma die je kunt ervaren met het hele gezin.

Meer info ►

2 Turven hoog Festival in de Duinen in Bloemendaal

Zaterdag 11 en zondag 12 juni 2022

2turvenhoog is hèt avon­tuur­lijkste kunsten­fes­tival voor iedereen van 0 t/​m 6 jaar en volwassenen. In het weekend van 11 en 12 juni presenteren we samen met Caprera een speciale zomereditie in en rond het bos van Open­lucht­the­ater Caprera.

Meer info ►

Zien, Doen & Beleven op het Houtfestival in Haarlem 2022

Zondag 19 juni 2022 - 12:00 - 23:00

Tienduizenden bezoekers weten jaarlijks hun weg naar het gratis Houtfestival in Haarlem te vinden voor de mix aan muzikanten en artiesten die van heinde en verre hun kunsten op het festival komen vertonen. Op het programma vind je wereldmuziek uit alle windstreken en de diverse activiteiten zijn er voor jong en oud. Leuke optredens en vermakelijke verhalen vertellers vullen het programma op het Kinderplein en ook de diverse marketen van culinair tot curiosa hebben een hoop te bieden. Een leuk uitje in Haarlem voor het hele gezin!

Meer info ►

Havenfestival IJmuiden

Zaterdag 25 juni t/m 26 juni 2022

Het Havenfestival IJmuiden vindt dit jaar plaats op zaterdag 25 en zondag 26 juni 2022. Twee dagen lang staat de Trawlerkade volledig in het teken van de havens, de visserij en kunst en cultuur. Neem deze dagen een kijkje op de vele schepen die aan de kade liggen, geniet van lokaal en professioneel entertainment, laat je verrassen door kunst, maak een rondvaart met één van de nautische dienstverleners en geniet van Noordzeevis uit IJmuiden.

Meer info ►

Klaterklanken festival op Landgoed Elswout in Overveen

Zaterdag 16 en Zondag 17 juli 2022: 12:00 - 18:00 uur

Vanaf 16 juli aanstaande start de 5e editie van Klaterklanken. Dit intieme buitenfestival met klassieke muziek is te bezoeken op vier prachtige landgoederen en buitenplaatsen in Nederland. Het muzikale recept van Klaterklanken is al vijf jaar uitermate succesvol. Bezoekers wandelen, onder leiding van een gids, in kleine groepen naar een aantal verborgen locaties op het landgoed. Vervolgens luisteren en kijken zij naar korte concertjes van vooral jonge musici en ensembles. Wat de musici spelen, wordt van te voren niet bekend gemaakt. De musici staan midden in de natuur, zonder podium, en er zijn geen stoelen maar kussentjes in het gras voor de bezoekers.