Zelf een kaasje maken

Wie houdt er niet van een lekker kaasje? Doe mee aan onze workshop kaasmaken bij Informatieboerderij Zorgvrij en leer deze mooie ambacht zelf.

Lees verder na deze tips

Doe mee met de workshop: van koemelk tot kaasplank

Tijdens de workshop leren cursisten van de verse melk van de koeien van Zorgvrij stap voor stap om een eigen kaasje te maken. Tijdens het bereiden van het kaasje is er ook nog tijd om boter te maken, die daarna op een plak ontbijtkoek wordt gesmeerd. Ook is er genoeg tijd om een kijkje in de stallen te nemen waar de koeien en de pasgeboren lammetjes te vinden zijn.

Ware magie voor iedere kaasliefhebber! Doe mee aan onze workshop kaas maken.

Voor veel mensen staat Goudse kaas dagelijks op de ontbijt- of lunchtafel; een échte Hollandse lekkernij… maar weet je ook hoe dit romige geelgoud gemaakt wordt?

Hoe maak je je eigen kaas?

Hipper en origineler kun je het bijna niet bedenken. De trend van het 'do it yourself' is al jaren in gang maar kaas wordt nog niet zo vaak zelf gemaakt. En dat is vreemd, want Nederlanders worden niet voor niets kaaskoppen genoemd. Stap in de huid van de ambachtslieden en ontdek en leer over het productieproces van het kaasmaken. Zo vers als jouw zelfgemaakte kaas kun je gewoonweg niet vinden in de supermarkt. 

De workshop duurt ongeveer drie uur. Daarin leert u écht van begin tot eind, stap voor stap kaas te maken van de biologische melk van onze koeien. Na afloop krijg je een eigen babykaasje mee naar huis samen met duidelijke kaasverzorgingsinstructies. Tijdens het persen van de kaas kunt u onder het genot van een kaasproeverijtje een glas wijn, port of fris ervaringen met elkaar delen. 

Inschrijven kan tot 1 week voor aanvang van de workshop via zorgvrij@spaarnwoude.nl of neem contact met ons op via  023-5202828

*Ook als je niet met een grote groep bent kun de workshop een keer proberen. Wees er snel bij want vol =vol!

Inbegrepen

Koffie, thee en de ingrediënten voor het maken van kaas. En professionele begeleiding.

Log In