De Uitvindersclub is een soort wetenschap- en techniek- en creaclub speciaal voor kinderen. Ze komen spelenderwijs in contact met wetenschap, techniek of knutselen en leren tegelijkertijd werken met materialen en gereedschappen. Kinderen kiezen altijd zelf hun project en gaan het dan zelf maken. Dit doen ze in een overzichtelijke werkplaats met heel veel verschillende materialen en gereedschappen.

Wat is de Uitvinderclub

Kinderen mogen, zonder te vragen, pakken waarvan ze hebben laten zien dat ze er veilig mee kunnen werken. De juffen en meesters bij Volta vinden het leuk om kinderen nieuwe dingen te leren en helpen de kinderen om hun eigen ideeën in praktijk te brengen. Ook houden ze toezicht op de veiligheid.

Kinderen maken zich eerst de basisvaardigheden eigen door de voorbeeldprojecten te maken. Ze kunnen kiezen uit alle Volta projecten of variaties daarop. Bij elk project staat hoeveel keer er ongeveer nodig is om dit te maken. Bij de projecten is er veel ruimte voor eigen creativiteit. Kinderen leren van ons alles wat ze moeten kunnen om het project te maken. Maar ze maken alles helemaal zelf. Kinderen kunnen altijd een juf of meester om hulp vragen. Als een project af is krijgen kinderen het mee naar huis en kunnen ze aan een volgend project beginnen.

Proefproject

Kinderen die voor het eerst komen raden we aan een proefproject te maken. Er kan gekozen worden uit zes proefprojecten. Tijdens de proefles maken ze in één les een project af, wat ze aan het eind mee naar huis mogen nemen. 

Als het proefproject klaar is kan er gekozen worden om nog een proefproject te maken. Als kinderen vaker willen komen, meer willen leren en andere projecten willen maken kan er een Uitvinderskaart worden aangeschaft.

Wat ik verder nog moet weten:

  • Elke woensdag van 13:15 - 15:15 uur of 16:00 - 18:00 uur
  • Elke donderdag van 16.00 -18.00 uur
  • Elke zaterdag van 13:15 - 15:15 uur of 16:00 - 18:00 uur
  • Aanmelden kan via WhatsApp, telefoon of mail.