Tentoonstelling in Museum van de Geest | Dolhuys

Theatermaker Alexandra Broeder en haar artistieke team zijn op onze uitnodiging aan het werk gegaan met jongeren die in behandeling zijn bij de lokale ggz-instelling Het Huis. Vanaf 2 juli zijn de resultaten van dit artistieke onderzoek in Museum van de Geest | Dolhuys in Haarlem te ervaren. 

Info & Tickets ►

Lees verder na deze tips

“Gedurende een jaar werk ik samen met mijn team vanuit de vraag wat ons mens maakt? De uitnodiging van het museum geeft ons de unieke kans om ons universum in een constante dialoog met de bezoeker door te ontwikkelen.” – Alexandra Broeder

De gedachtewereld van Jack en Kate over leven en dood, vormt het uitgangspunt voor drie intieme geluidsinstallaties die in onze museumtuin te zien zal zijn. In het museum zijn zij aanwezig met pop-up performances op onverwachte momenten, inclusief een presentatie van de maskers waarmee ze tijdens de performances verschijnen en fotoportretten.

Als donkere engelen nodigen Jack en Kate jou uit om voor even mens te zijn. Een mens tussen hemel en aarde. Ze zien jou. Met alles wat je bij je draagt.

Samenwerking met het Huis
“Dit project is krachtig en belangrijk omdat kinderen en jongeren zo de overgang van hun ‘ziekterol’ naar participatie in het normale leven kunnen maken, en van hun kwetsbaarheid hun kracht maken: de rol van de zogenaamde wounded healer.”  -  Carlijn Welten, oprichter van Het Huis.

Alexandra en haar artistieke team, bestaande uit Roald van Oosten en Sacha Zwiers, maken voorstellingen op het snijvlak van kunst en psychiatrie. Het zijn parallelle werelden die bevolkt worden door jongeren met een psychische ontwrichting. Als duistere gidsen brengen zij de bezoeker in contact met hun eigen donkerte en kwetsbaarheid.

Info & Tickets ►

Log In