Heerlijk, de knusse herfst staat voor de deur. Tijd voor het bos, tijd om te chillen en… tijd om de nieuwe kinderroute in het Museum van de Geest I Dolhuys in Haarlem te doen. In oktober nog leuker, met extra activiteiten tijdens de Kinderboekenweek en de herfstvakantie.

“Worden wat je wil!”

Ben je 9 jaar of ouder, dan ga je op expeditie door je eigen wonderlijke geest. Volg de Kinderroute en maak een gebruiksaanwijzing over jouzelf. Waar geef jij jezelf een dikke tien voor? Op de route maak je ook kennis met jouw boekendubbelgangers: personages uit boeken die net zo grappig, net zo moedig, zo handig, zo sportief of net zo dromerig zijn als jij. 

Maak kans op een gratis verjaardagsfeest!

Het thema van de Kinderboekenweek is ‘worden wat je wil’. Caviaknuffelaar, vlogger, zeebioloog of pannenkoekenproever? Van 7 tot en met 30 oktober kun je in het museumcafé je mooiste, gekste, wonderlijkste tekening ooit maken over het beroep van jouw dromen. Of het beroep nu echt bestaat of niet. Lever je tekening bij het café in en maak kans op een gratis -verjaardags- feestje voor 8 pers in ons museum. Kom je ook?

Leuke kindertentoonstelling bij Museum van de Geest in Haarlem

Ben je 8 jaar of jonger, maak dan een kindertentoonstelling over jezelf in de Laat-zien-hoe-je-je-voelt-route. Zoek de blokken in het museum en laat zien hoe jij eruit ziet als je blij, verdrietig of onzichtbaar bent.

Museumnacht Kids Haarlem: Op expeditie door de geest

Op zaterdag 23 oktober 2021 is het Museumnacht Kids en opent Museum van de Geest speciaal voor gezinnen met kinderen van 17.00 tot 22.00 uur haar deuren. Kom de nieuwe Kinderroute doen en laat afloop je geest nog even lekker kneden en opladen in de foyer. Dompel je onder in een heerlijke complimentendouche. Doe je meest fantastische powerpose. Of ga je de powerpose- challenge aan met je beste vriendin. Vertel wat jouw superkracht is of biecht je gekste blunders op.

Jouw eigen kunstwerk in een museum?

Ook in onze locatie in Amsterdam – Museum van de Geest | Outsider Art - kun je jouw creativiteit kwijt. Bij de tentoonstelling Democracy mag je een eigen tekening maken op de muren en de vloer. Pak een stift en laat jouw tofste kunstwerk shinen in een echt museum!