Jaaaa! The word is out! Cinekid Festival 2020 vindt van 10 - 25 oktober 2020 plaats, online en dichtbij alle kinderen verspreid door stad en land. Kinderen spelen dit jaar een belangrijkere rol dan ooit met events alleen voor kinderen (verboden voor ouders) en een echte kinder korte film competitie. Lees hieronder hoe je daar deze zomer aan meedoet!

Doe mee aan Shorts by Kids

Doe mee met dé filmcompetitie voor jonge makers en win! Misschien wordt jouw film wel geselecteerd voor de competitie en een vertoning in een echte bioscoopzaal tijdens Cinekid Festival 2020.

Het Cinekid Festival heeft elk jaar de leukste televisiepremières, bijzondere digitale media en nog nooit in Nederland vertoonde speelfilms van over de hele wereld. Bijna allemaal zijn ze bedacht en gemaakt door volwassenen. Maar dat kinderen zelf de tofste films maken weten we bij Cinekid allang. Vandaar dat we de filmcompetitie Shorts by Kids in het leven hebben geroepen.

Ieder jaar kun je een filmpje insturen met een vooraf bepaald thema. Dit jaar is het thema: zomervakantie! Wij zijn benieuwd hoe jouw zomervakantie eruit komt te zien. Misschien vier je vakantie bij opa en oma? In een boomhut achterin de tuin? Toch richting Middellandse zee? Of doe je helemaal niks? Leg je vakantie als een echte documentaire vast, bepaal wat jij wilt doen met een zelf geschreven script en acteurs, of verleg alle grenzen met een zelfgemaakt animatie of stopmotion-filmpje. Laat ons met je camera, telefoon of tablet door jouw ogen meekijken.

Win

Maak je eigen filmpje en stuur het in voor Shorts by Kids en misschien wordt jouw film wel geselecteerd voor de competitie en een vertoning in een echte bioscoopzaal tijdens het Cinekid Festival 2020. Tijdens deze vertoning op Cinekid zal een jury van experts samen met jou naar je filmpje kijken. De beste korte films verschijnen op de site van ZappDoc, Kidsweek en Cinekid. De winnaar gaat naar huis met de Cinekid Shorts by Kids Award en een toffe prijs! Wat dat zal zijn, blijft nog even een verassing!

Doe mee

Ben je enthousiast en ben je 14 jaar oud of jonger? Waar wacht je dan nog op? Maak een filmpje van maximaal 3 minuten, upload ‘m naar YouTube of Vimeo (maak zelf een account aan als je die nog niet had) en stuur je filmpje in via shortsbykids@cinekid.nl. Stuur ook een mail voor meer informatie of als je nog vragen hebt!

Let op: je hebt tot maandag 30 september de tijd. 

Cinekid Festival 2020: verboden voor ouders

Cinekid gaat komende herfst naar de kinderen toe met maar liefst 10 festivals verspreid over het hele land. Ook in Amsterdam zijn we er op verschillende plekken. Het wordt een bijzondere (34ste) editie. De kinderen hebben dit jaar voor het eerst het rijk alleen met allerlei events die verboden zijn voor ouders. Echt? Yep, gewoon in het theater bij jou in de buurt. Met de kleintjes mogen ouders natuurlijk wél altijd mee!

Cinekid Thuis

Als je niet naar een van de vele festival-locaties kunt gaan is er Cinekid Thuis: dé online plek met een dagelijks programma met live events rondom de nieuwste jeugdfilms, workshops, games en andere interactieve belevingen. Cinekid Thuis wordt het online festivalhart, een echte virtuele speelplaats, toegankelijk voor iedereen!