Leuke activiteiten met Pasen voor kinderen en de gehele familie in de omgeving Haarlem

Pasen is een perfect moment voor een leuk gezinsuitje. Aangezien Pasen ook echte lente feestdagen zijn, hebben wij zoveel mogelijk leuke activiteiten uitgezocht. Wij hebben niet alleen de kindvriendelijke plekken opgezocht, maar ook de restaurants die paasbruches, paasontbijten of lunche aanbieden of tofe plekken waar je een paasknutsel kan maken. Kortom je hoeft je niet te vervelen, met dit overzicht.

Lekkere pannenkoeken eten bij Restaurant de Vogelensangh

Bij restaurant De Vogelensangh kun je zowel op Eerste als op Tweede Paasdag terecht voor een heerlijke paasbrunch. Maar eerst mogen de kids er met de Paashaas op zoek naar eieren. En de Paashaas heeft ook een heel speciaal gouden ei verstopt…

Datum: zondag 21 en maandag 22 april
Tijd: eieren zoeken van 10:30 tot 11:30 uur en brunch van 11:00 tot 15:00 uur
Adres: Vogelenzangseweg 182, Vogelenzang

Zin om na de brunch nog even lekker de natuur in te gaan? De Vogelensangh ligt tegen de Amsterdamse Waterleidingduinen aan. Zowel ingang Oase als ingang Pannenland liggen op ongeveer vijf fietsminuten van het restaurant.


Speciale Paas Lunch bij JumpSkillz in Hoofddorp op 2de Paasdag

Maandag 22 april (2e paasdag) van 11:00 tot 14:00. Kids jumpen van 11:00 tot 13:00 uur, daarna gaan de kids en de ouders naar boven om lekker te eten. Er staat dan al een buffet klaar om aan te vallen.

Luxe broodjes/ Div. Soorten brood/ paasbrood/zoete lekkernij/ div. Soorten zoet beleg/ div. Soorten beleg/ div. Soorten kaas/ scrambled eggs/ gek.eieren/geb. Bacon/ fruit/ salade/ koffie/thee/limonade/melk/ vruchtensap. En nog veel meer dus laat je lekker verwennen door ons jumpskillz team💪

De kosten bedragen €17,50 p.p voor de  kids. Voor de volwassenen €12,50 p.p.

Voor reservering kunt u mailen naar: Monique@jumpskillz.nl


Paaskonijn bouwen van Lego

Op maandag 22 april geeft Young Engineer Haarlem een leuke LEGO® workshop bij Meneer Paprika in Haarlem-Centrum! Jullie gaan vanwege Pasen een paaskonijn bouwen! Je krijgt eerst een korte uitleg over dit te bouwen model. Daarna gaat iedereen aan de slag met behulp van hun unieke e² Young Engineers kit om dit te gaan bouwen. Daarna is er tijd voor spelen en verbeteren.

  • Wat: Workshop paaskonijn bouwen
  • Wie: Kinderen van 6 t/m 11 jaar
  • Waar: Meneer Paprika in Haarlem-Centrum, Koningstraat 19-21, Haarlem
  • Dag en tijd: Maandag 22 april (2e Paasdag) van 10:30 tot 12:00 of 13:00 tot 14:30
  • Kosten: € 15,-Palmpaasstokken maken bij speeltuin Floragaarde

Palmpasen is een lentefeest en natuurlijk mogen zelfgemaakte palmpaasstokken daarbij niet ontbreken. Op deze zondag 14 april kunnen kinderen van 4 tot 11 jaar hun palmstok versieren met gedroogd fruit, snoep, slingers en nog veel meer.

Speeltuin Floragaarde hoopt ook dit jaar weer veel belangstelling van kinderen uit Haarlem te krijgen. De sponsors Bakker Rijkenberg en Albert Heijn Vos doen ook dit jaar weer hun best om er iets moois van te maken.

  • 10.00 uur – voor kinderen in de leeftijd 4 t/m 6 jaar (heb je een ouder broertje of zusje dan mag die ook op deze tijd mee doen)
  • 13.00 uur – voor kinderen in de leeftijd 7 t/m 11 jaar

Ouders graag aanwezig ivm knutselen en optocht. Kosten: €4.00 (niet leden) & €2.50 (leden)


Paaseieren zoeken bij Natuurspeeleiland Haarlem

Op 1e en 2e paasdag gaan we weer paaseieren zoeken op het Natuurspeeleiland Haarlem. We trappen de ochtend af met de paashaas. Van 11.00 tot 13.00u kunnen de Ruige Rakkers opzoek na de paaseieren (reserveren is niet nodig). Wanneer je alle eieren heb gevonden, wissel je deze in bij de eiland verkenners en krijg je echte chocolade eitjes! 

De paashaas heeft ook twee gouden eieren verstopt. Voor de gelukzoekers van deze gouden eieren staat een 'avontuurlijk' verrassingspakket klaar.


Paasbroodjes bakken bij restaurant Gestrand | Camping de Lakens

Tijdens Pasen is er weer volop vermaak voor de kleine Zeppers. Klik snel verder voor het vertier op vrijdag in en rondom de Zep Zone.

Het kampvuur mag weer aan en samen met het Recreatieteam zullen de eerste paasbroodjes worden gebakken. Bak jij lekker met ons mee? Uiteraard komt Zep ook even een kijkje nemen en zal de muziek niet ontbreken. 

Datum: 19 april en 20 april 2019 van 18.00 tot 19.30 uur


Pasen ontbijt  bij restaurant Gestrand | Camping de Lakens

Op zondag 21 en 22 april tussen 09:00 - 11:00 uur verzorgt restaurant Gestrand een uitgebreid ontbijt.     Verse broodjes, uitgebreid beleg, gezonde sappen en ga zo maar door. Is dat geen goed begin van de dag? De prijs bedraagt € 17,50 voor volwassenen en € 7,50 voor kinderen <12 jaar. Deze prijs is inclusief zuiveldrank en een smoothie. 

Uitsluitend op reservering via info@restaurantgestrand.nl o.v.v.
Naam en telefoonnummer
Aantal personen (volwassen en kinderen <12)
Verwachte aankomsttijd


Tijdens Pasen 3 dagen vermaak voor de kids bij Camping de Lakens

Tijdens Pasen is er weer volop vermaak voor de kleine Zeppers. Klik snel verder voor het vertier op zaterdag in en rondom de Zep Zone. Zoals Lego Paasdag, bordspel wie ben ik en wie ben jij, bloemen Paasparade, Dansbattle met Zep, Paaseieren zoeken, Meet en Greet met de Paashaas en een echte Paashaas battle...


SHIP IJmuiden organiseert 1e Paasdag een paasbrunch met leuke speurtocht en expositie

Heb je geen zin om zelf je mouwen op te stropen die zondagochtend. En wil je een keer iets anders doen met Pasen? 

Meld je dan nu aan en brunch gezellig van 11.00 uur tot en met 14.00 uur met het hele gezin op een prachtige locatie! 

Na de brunch ben je vrij om door de expositie te lopen en voor de kinderen heeft SHIP IJmuiden een leuke speurtocht.  


Smaeckelijk genieten van een Paas proeverijbrunch op 1e of 2e Paasdag bij Brasserie Grand-Café De Smaeckkamer met aansluitend een paaswandeling met de boswachter

Het is weer bijna zover, Pasen komt er weer aan. 

Paas proeverijbruch

Bij Brasserie Grand-Café De Smaeckkamer kun je nu al reserveren voor een heerlijke Paas proeverijbrunch op zondag 21 april en maandag 22 april. 

Op pad met een boswachter 

Na de bruch gaan de kinderen op stap met boswachter Evert Jan Woudsma voor een interessante natuurbeleving in park Westerhout.
De Paaswandeling is van 12:30-13:30 uur of van 13:45-14:45 uur

Reserveren

Een tafeltje reserveren kan tussen 11:00 en 11:30 uur of tussen 12:00 en 12:30 uur.

Gegevens om te reserveren kun je vinden via deze link   https://www.desmaeckkamer.nl/reserveren/


Creavief met Smaeck een paasknutsel maken bij Brasserie Grand-Café De Smaeckkamer

Goede vrijdag 19 april is Vivian er weer! Schuif je gezellig aan om 14:00 uur? Dan gaan jullie een paasknutsel maken. 

De kosten bedragen € 3,50 inclusief limonade.

Graag wel even reserveren via https://www.desmaeckkamer.nl/reserveren/ dan weten ze dat je komt.


THEATER PAASONTBIJT in de Toneelschuur in Haarlem

Begin het festival met een heerlijk muzikaal ontbijtje!

Spring met je goeie been uit bed en kom naar ons vrolijke Theater Paasontbijt met live muziek! Voor de kinderen wordt de tafel gedekt (€ 5,00 per kind). Ouders kunnen tegen betaling gebruikt maken van de diensten aan de bar. 

locatie: Toneelschuur, café
duur: 60 min


FESTIVAL 2 TURVEN HOOG

Festival 2 Turven Hoog is het avontuurlijkste theater- en kunstfestival voor families met jonge kinderen (vanaf 6 maanden t/m 6 jaar) in Nederland! Het is inmiddels een traditie dat 2 Turven Hoogop 2e Paasdag naar de Toneelschuur en Philharmonie in Haarlem komt. Dit jaar bestaat het festival 20 jaar en vieren we feest met een extra feestelijk festival waar je als vanouds heel veel mooie (nieuwe) voorstellingen uit binnen- en buitenland kunt bekijken. En natuurlijk is de gratis Kunstspeeltuin in de Philharmonie er weer, om lekker in te spelen en te ontdekken.

Let op: kaarten kunnen alleen worden gekocht bij het theater waar de voorstelling wordt gespeeld!


FEESTELIJK PAASBRUCH DUINPARK PAASDAL

Gezellig met de hele familie brunchen, midgetgolfen , eieren schilderen en iedereen krijgt een leuk cadeautje mee! Op het buffet vindt je o.a. : diverse    broodsoorten, brioche, paasbrood, een kaasplateau met verschillende kaas, vleeswaren, onze heerlijke sate van de haas, frites en nog veel meer! 


Log In