Eropuit met je gezin in Haarlemmermeer?

Check onze kindvriendelijke tips en uitjes

Quality time met elkaar. Dát is wat je wilt als je met je gezin of de familie er op uit gaat. Haarlemmeer is een perfecte plek voor gezinnen, want je vindt er van alles. Leuke doe-dingen, kindvriendelijke restaurants en comfortabele accommodaties. Wist je dat Haarlemmeer heel veel leuke buitenspeelplekken heeft? Er is altijd wel eentje in de buurt waar je je kunt uitleven.

Omdenk uitjes… weer eens wat anders!

Wat kun je in deze gekke tijden, waarbij nog niet alles open is, nog doen in het weekend of vakantie? Veel leuke uitjes zijn nog niet mogelijk…of toch wel? Wij hebben even onze hersenen laten kraken, want als je goed zoekt, dan kan er stiekem nog heel veel te doen!

Huur een bootje of kano…

En ervaar wat voor moois de ringvaart jullie kunnen bieden. Is het mooi weer? Neem je zwemkleding mee en plons af en toe gewoon het water in! Aan de ringvaart bevinden zich diverse monumentale gemalen, zoals het Gemaal De Lynden en Gemaal De Cruquius. Zeker de moeite waard!

Naar het zwembad…

Is het warm weer en zijn de zwembaden nog beperkt open, neem dan een plons in het spartelvijver of ga naar de Zuidstrand in Hoofddorp. Ook de Toolburgerplas is een paradijs voor de zongenieter en de ‘ongemotoriseerde watersporter’. Hier kun je dus heerlijk zwemmen, surfen en zonnen.

Bowlen…

Haarlemmermeer heeft zijn eigen bowlingcentrum, waar je sinds kort kan hyper- en cosmic bowlen. Zijn de deuren nog gesloten en kun je niet bowlen bij Claus Bowling in Hoofddorp, dan kun je natuurlijk ook zelf een aantal lege plastic flessen vullen met een laagje water. Pak je bal en probeer je eerste strike te gooien! Maak er gelijk een gezinstoernooi van met voor de winnaar een leuke prijs!

Check de openingstijden ►

Naar de kinderboerderij…

Ze zijn leuk voor zowel peuters als iets oudere kinderen. Wanneer je op het juiste moment komt, kun je misschien nog pasgeboren dieren zien en aaien. Dat is pas leuk! Zijn de kinderboerderijen gesloten, neem dan eens een groot vel papier en teken of schilder daar jouw favoriete dier op.

Een museumbezoekje…

Het Haarlemmermeer museum en het Gemaal Cruquius zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. Mogen ze nog niet open vanwege de corona, neem dan eens online een kijkje, want veel musea hebben toffe tips en science proefjes. Kun je je eigen museum maken. Dus ga aan de slag en maak een tentoonstelling door het hele huis!

Kom snel langs ►

Lekker sporten…

Op het veldje in de wijk. Team Sportservice Haarlemmermeer vindt het belangrijk dat alle kinderen op een laagdrempelige manier kunnen sporten en bewegen. Ze bieden in de vakanties gratis activiteiten aan, zodat de kinderen meer zelfvertrouwen krijgen, hun motorische vaardigheden ontwikkelen en uiteraard gezonder worden.

Spelen in de natuur…

Ja, dat kan natuurlijk wél! Lekker naar buiten voor een wandeling, om buiten te spelen of loop het nieuwe kabouterpad in de Haarlemmermeerse Bos. Kijk goed om je heen… misschien zie je wel een klein wezentje. Tip: bekijk de pagina over buitenspeelplekken in de Haarlemmermeer.

Hier start het kabouterpad ►

Taartjes eten op een kindvriendelijke terras…

Lekker in het lentezonnetje op een terrasje is weer gelukkig mogelijk… Haarlemmermeer heeft hele leuke terrassen. Sommige beschikken zelfs over een speeltuintje of speelhoek, zodat ze niet alleen maar aan tafel hoeven te blijven zitten, maar tussendoor heerlijk kunnen spelen.

Naar die ene leuke winkel voor kinderen in Hoofddorp…

Er zijn in Haarlemmermeer hele leuke lokale speelgoed winkels en die mogen weer open! Het zijn beperkt, maar je kunt weer naar hartenlust leuke spulletjes uitkiezen, waar je dan heerlijk de komende dagen mee kan spelen.

Regen & wind, wat te doen in Haarlemmermeer…

Wat te doen met slecht weer? Natuurlijk is buiten spelen even leuk met je regenjas aan en springen in de plassen, maar wat ga je doen als het de hele dag regent, met kinderen die ook hun energie kwijt willen? Go-Kids heeft leuke ideeën om erop te gaan met kinderen en enkele tips voor binnen. Kijk even op go-kids.nl/haarlem voor ideeën.

Check hier de tip! ►

Activiteiten… altijd en overal!

Op zoek naar activiteiten in de omgeving? Kijk op Go-Kids.nl/haarlem voor het complete en actuele aanbod van alle activiteiten in de omgeving Haarlemmermeer. Zoek, maak gebruik van de filters (of niet), Vind en ga iets leuks Doen. Veel Plezier!

Filter hier de uitjes! ►

Log In