Gezinsuitjes, we houden er van. Lekker erop uit met de kinderen. Even weg uit de sleur, weg uit het huis, ver weg van die eeuwige was, even niks van dat. Maar, een dagje uit met kinderen kan erg kostbaar zijn. En dat is niet altijd waar we op zitten te wachten. Dus hebben wij eens een overzicht gemaakt van gratis uitjes en van goedkope uitjes in Zeeland. 

Veel plezier! 

Gratis uitjes in Zeeland

🌊 Een dagje naar het strand
  We zullen er maar mee beginnen, deze inkopper. Het strand is gratis en je kunt er heerlijk relaxen terwijl de kinderen zichzelf vermaken. We hebben een aantal pagina's met strandtips voor je:
  Een strand kiezen
  Blauwe Vlaggen stranden Zeeland
  De waarschuwingsvlaggen op het strand
  Strandhacks voor ouders
  Handige spullen voor op het strand

 

đŸšļ‍♀ī¸ Wandelen door de mooie Zeeuwse natuur
  Er zijn zo veel mooie plekken in Zeeland, je hebt ze vast nog niet allemaal gezien. We hebben verschillende wandelroutes die geschikt zijn om met kinderen te lopen voor je verzameld:
  Wandelroutes Schouwen-Duiveland
  Wandelroutes Walcheren
  Wandelroutes Bevelanden
  Wandelroutes Zeeuws-Vlaanderen

 

🐑 Bezoek een kinderboerderij
  Er zijn niet veel kinderen die niet blij worden van diertjes kijken of aaien. Een bezoekje aan de kinderboerderij is daarom al snel geslaagd. Weet je geen kinderboerderij te zitten of wil je wel eens een andere bezoeken? Ook daarvan hebben we een handige lijst:
  Bekijk alle kinderboerderijen in Zeeland.

 

đŸŒŗ Ga eens naar een speelbos
  In een aantal natuurgebieden zijn speciaal daarvoor aangelegde speelbossen. Deze zijn gratis toegankelijk en hier kunnen kinderen zich over het algemeen goed vermaken. Geen speelgoed nodig, maar takken sjouwen, over boomstammen lopen en misschien wel met water spelen!
  Speelbos de Braakman
  Speelbos Axel
  Speelbos Clinge
  Speelhof Hoogerzael
  Kijk hier voor een overzicht van Speelbossen

 

Allerlei andere gratis uitjes voor gezinnen

đŸĨ™ Picknicken
  Eten moeten we toch, dus het meenemen ergens naartoe kost niets extra. Pak je tassen in en zoek een mooi plekje in het bos, of op het strand, of gewoon op een grasveld in de buurt. 
   
🏘 Bezoek een stad / dorp
  De toerist uithangen in eigen (Zee)land is hartstikke leuk! Zet een andere bril op en ontdek hoe mooi Zeeland is en waarom die toeristen hier nou eigenlijk komen. 
   
🏞 Ga eens kijken bij de bunkers
  De geschiedenis van ons land ligt verborgen in onze bossen. Op verschillende plekken in Zeeland kun je bunkers van dichtbij bewonderen. Zijn jullie meteen lekker buiten. 
   
🚤 Bootjes kijken
  Vanaf de Boulevard, in een van de vele havens of misschien langs de Schelde? Boten kijken is erg leuk met de kinderen. Kost niets, je komt buiten en je bent gezellig samen op een missie. 
   
👜 Toeristische markt bezoeken
  Persoonlijk mijd ik ze zoveel mogelijk, maar als gezinsuitje is het natuurlijk net zoals voor toeristen echt wel leuk om een rondje over een van de vele toeristische markten te lopen. De gezellige drukte, de heerlijke geuren waar je spontaan honger van krijgt en de leuke koopjes.
   
đŸŒŗ Bramen plukken of eikels rapen
 

Wanneer het er tijd voor is, is het echt leuk om met de kinderen op een speciale missie naar het bos te gaan. Neem tassen of mandjes mee en verzamelen maar. Eenmaal thuis kun je er jam van maken, of de eikels bakken of lekker knutselen.

   
✅ Natuurbingo
  Over eikels verzamelen gesproken... wij hebben een hartstikke leuke gratis download voor gezinnen die graag dingen zoeken in het bos. Een natuurbingo: probeer alle kaartjes te vinden tijdens jullie uitje. 
  De bingo download je hier

 

Tot zover ons overzicht gratis uitjes voor gezinnen in Zeeland. Weet jij nog een te gekke plek die we hier bij zouden moeten zetten? Mail hem ons door op zeeland@go-kids.nl

Veel plezier tijdens jullie gratis dagje weg!

Log In