Dagje strand in Zeeland - Hacks voor ouders die naar het strand gaan.

Een dagje naar het strand, welk kind wordt daar niet blij van?

Naast de handige producten om aan te schaffen voor op het strand hebben we nog wat tips verzameld. Om jullie stranddag nóg fijner te maken vind je hier allerlei handige hacks voor ouders die naar het strand gaan met kinderen. 

Geld meenemen naar het strand.

Je kent het vast wel, je wilt naar de waterkant met de kids, maar wie let er op de spullen? Sowieso proberen wij altijd ons tentje goed in het zicht te zetten, maar ook dan kijk je niet constant naar je spullen.

 

Tip: neem een luier mee, doe hier je belangrijke spullen in zoals geld, rol hem op alsof hij gebruikt is en leg hem bij de spullen. Degene die deze mee durft te nemen heeft wel heel veel lef ;) (aanvullende tip: wij hebben ook regelmatig op vakantie ons briefgeld in een plastic zakje midden in een pak billendoekjes verstopt. Handig als je toch aardig wat cashgeld mee moet nemen)

Een zandvrije plek maken voor je baby.

Het zand kan behoorlijk warm worden en ook nog eens in de mond van je kleintje belanden. Dat maakt een dagje strand niet echt relaxed. Er is ooit een slimme ouder geweest die een handige oplossing bedacht voor dit probleem. 

 

Tip: neem een hoeslaken mee. Dit hoeslaken leg je op het zand. In de hoeken zet je vier grotere spullen, zoals een tas of koelbox. Zo komen de randen van je hoeslaken een stukje omhoog, waardoor er minder zand op komt. Zet je frummel er in en er kan lekker gespeeld worden!

Koud drinken.

De meeste mensen nemen wel een koelbox of koeltas mee naar het strand. Toch blijft dit meestal niet de hele dag koel. 

 

 

Tip: doe een fles water en wat pakjes drinken de avond van tevoren in de vriezer. Voordat je vertrekt doe je ze in je koelbox. Zo heb je extra koelelementen én lekker koud drinken wat later op de dag. Vergeet niet om er ook drinken bij te stoppen dat niet bevroren is, voor de eerste uurtjes. 

Zand van de voeten af krijgen.

Als het eenmaal tijd is om naar huis te gaan zitten de meeste kinderbeentjes onder het zand. Hoe hard je ook wrijft (wat ze doorgaans ook nog eens helemaal niet prettig vinden), er blijft altijd wel wat zitten. 

 

Tip: neem een bus talkpoeder mee of leg deze in de auto. Voordat de terugreis begint doe je wat talkpoeder op de beentjes en voilá: je wrijft het zand er zo af. 

Je telefoon zandvrij houden

Eigenlijk zou een dagje strand zonder telefoon moeten zijn ;) maar als je toch af en toe een fotootje wilt schieten van je spelende kids wil je natuurlijk geen zand op of zelfs in je telefoon.

 

Tip: doe je telefoon in een plastic ritszakje. Je weet wel, zo'n boterhamzakjesformaat die je aan de bovenkant kunt zippen. Je kunt hierdoor je telefoon gewoon blijven gebruiken zonder dat er zand bij komt. 

Een poeltje maken voor je dreumes

Deze hack kwam ik tegen en heb ik zelf nooit geprobeerd, maar ik vind het zo slim bedacht dat ik hem graag met je deel! Speciaal voor ouders van een klein kindje.

 

Tip: neem een zo goedkoop mogelijk douchegordijn mee (op de foto is de goedkoopste van Bol.com. maar je kunt er natuurlijk ook een bij de Action, Ikea of Xenos kopen). Graaf een goeie kuil en leg daar het douchegordijn in. Zorg dat de zijkanten vast liggen door wat zand er op te doen. Vervolgens ga je met een emmer de kuil vullen met water, genoeg tot je kindje er in kan zitten. Als dat geen spetterplezier wordt... En dat terwijl jij er gewoon naast kunt blijven zitten op je handdoek. 

 

Heb jij nog een handige hack waarmee je andere ouders kunt helpen tijdens hun stranddag? Mail hem door (zeeland@go-kids.nl), dan zetten we hem hierbij!

Log In