Beleef de winter in Friesland! 7 uitstapjes voor tijdens de kerstvakantie

De kerstvakantie is een fijne tijd om lekker met je gezin er op uit te gaan. Daarom zetten we een aantal leuke familie uitjes voor je op een rijtje, gezelligheid voor jong en oud gegarandeerd! Tijdens de kerstvakantie hoef jij je niet te vervelen, het mag natuurlijk wel! 

1. Schaatsen!

Winterkriebels?! Kun je niet wachten tot de vele natuurijsbanen in Friesland weer bevroren zijn? Dat hoeft ook niet, want bij schaatsen in Friesland denk je natuurlijk ook meteen aan IJsstadion Thialf in Heerenveen! Op maandag 24 en woensdag 26 december kun je vanaf 12:00 to 15:30 uur schaatsen op echt topsportijs! Ook in de 2e week van de kerstvakantie, vanaf woensdag 2 januari tot en met vrijdag 4 januari kun je vanaf 12:00 tot 15:30 uur zelf schaatsen in Thialf. Schaatsen huren kan ook bij Thialf! 

Kijken naar de topschaatsers is natuurlijk ook super leuk, ook dat kan in de kerstvakantie! Vanaf 28 tot en met 30 december 2018 vindt namelijk het KPN NK Afstanden plaats. Er wordt dan weer geschaatst om de Nederlandse titels op de verschillende afstanden. Bekijk hier alvast het programma en lees meer informatie over de kaartverkoop. 

Tot 24 december’18 kun je ook schaatsen in het centrum van Bolsward op een kunststof schaatsbaan! Mis het discoschaatsen op vrijdagavond (17:00 tot 22:00 uur) niet!!

2. Kerstcircus!

Hooggeëerd Publiek! 'Komt het zien'! Een leuke traditie rond de kerstdagen, het circus! Circus Salto strijkt neer in Sneek en Leeuwarden. Als afsluiting van het Culturele Jaar 2018 verwelkomt Sander maar liefst '2018 artiesten' in de piste!! Je vindt alle voorstellingen in de agenda. 

Op zondag 23 december verzorgt Jeugdcircus Saranti in samenwerking met Schaaf City Theater voor de 7de keer ‘Saranti’s Kerstspektakel’. Een sfeervolle kerstcircusvoorstelling jong en oud

3. Duik de bios in!

The Grinch is natuurlijk dé kerstfilm van dit jaar: Chagrijn Grinch heeft het gemunt op kerst, want het hele jaar heeft hij geen last van zijn dorpsgenoten, maar met kerst verstoren ze zijn rust. Maar Grinch zijn plannen raken verstoord door het vrolijke meisje Cindy-Lou...

Buurman en Buurman: Winterpret, ook een geweldige film voor in de kerstvakantie: De winter kan super leuk zijn, maar voor de buurmannen zorgt het juist voor problemen. Het versieren van de kerstboom gaat niet zoals gepland, ook is het huis versieren moeilijker dan de buurmannen dachten. Als ze kerstkoekjes proberen te bakken, zetten ze per ongeluk het huis in vuur en vlam. Maar gelukkig is er ook tijd voor cadeautjes en daar zijn de buurmannen gek op! A je to!

Deze films draaien in alle Friese bioscopen. Zowel ouders als kinderen kunnen de film: "Buurman en Buurman: Winterpret" in De Bios in Heerenveen en in Cine Sneek voor maar € 6,- per kaartje kijken.

4. Duik het nieuwe jaar in!

Het is in Nederland inmiddels een traditie geworden, de frisse jaarlijkse duik in het koude water op nieuwjaarsdag. Wil jij 2019 ook starten met een frisse nieuwjaarsduik met jouw gezin? Dat kan in het waterrijke Friesland natuurlijk heel goed, wij hebben er een aantal voor je in kaart gebracht

5. Of spring het nieuwe jaar in!

Dat kan heel goed bij indoor trampolinepark Street Jump Leeuwarden, vooral tijdens de Nieuwjaars Jump! Een stuk warmer dan zo’n nieuwjaarsduik! 😉

6. Beleef het Kameleondorp in Terherne nu ook winterse sferen!

Kameleondorp Terherne is nu ook in de winter geopend. Na het bezoek van een professor is er hier van alles aan de hand, in Lenten, het dorpje waar Hielke en Sietse woonden. Het dorp is binnen in de Kameleonboerderij nagebouwd. Speur hier mee naar de vreemde koffers die ineens overal opduiken, kraak de code en los het mysterie op! In het Wapen van Lenten, een groot én overdekt boerenerf, vind je allemaal oud-Hollandse spelletjes, met fratsen... Kortom, ook tijdens de wintermaanden beleef je een middag vol plezier in het Kameleondorp in Terherne!

7. Veel vermaak op het Kidsfestival in theater De Lawei 

Elke vakantie vindt het Kidsfestival plaats in theater & schouwburg De Lawei in Drachten. Ook in deze kerstvakantie is er weer van alles te zien en te beleven voor kinderen van alle leeftijden! Natuurlijk de leukste voorstellingen en kidsfilms maar tijdens de Kunstroute Junior ontdek je ook nog alles over skûtsjes!