Nieuwjaarsduiken in Friesland 2019

Start het nieuwe jaar met een frisse duik in Friesland!

Het is in Nederland inmiddels een traditie geworden, de frisse jaarlijkse duik in het koude water op nieuwjaarsdag. Wil jij 2019 ook starten met een frisse nieuwjaarsduik met jouw gezin? Dat kan in het waterrijke Friesland natuurlijk heel goed, wij hebben er een aantal voor je in kaart gebracht! 

Nieuwjaarsduik Zwembad Jubbega

Begin het nieuwe jaar met een frisse duik in Natuurbad Jubbega. Het startschot klinkt op 1 januari om 13.00 uur, het hek gaat open om 12.30 uur. Deelname aan de nieuwjaarsduik is gratis. Tegen een kleine vergoeding is er koffie, chocolademelk en snert verkrijgbaar. Grijp je kans en sleep een mooie herinneringsmedaille in de wacht! 

Akkrum Plonzt 2019

Op zaterdag 5 januari begint de warming up om 15:00 bij de trailerhelling van Jachthaven Tusken de Marren.  De deelnemers dansen zich warm en natuurlijk is iedereen verkleed met daaronder zwemkledij. Deze bikkels rennen daarna het ijskoude water in! Om vervolgens weer zo snel mogelijk richting droge kleren of natuurlijk de hottub die klaar staat, te gaan. Als iedereen weer opgewarmd en aangekleed is start de Aprèz Plonz Party in Restaurant De Koken, waar de maag gevuld kan worden met glühwein, erwtensoep of natuurlijk een koud biertje. Akkrum Plonzt wordt georganiseerd door de AWS Eendracht i.s.m. Drijfveer en Tusken de Marren en Sportschool Switch. Bij te veel ijs wordt het evenement afgelast. Het dragen van (zwem)schoenen is verplicht, een badjas wordt zeer aanbevolen, deelname is geheel op eigen risico. Deelnemende teams van sportverenigingen kunnen zich aanmelden via activiteiten@awseendracht.nl. Naar eigen zeggen is dit de leukste Nieuwjaarsduik van Friesland!

Nieuwjaarsduik in het Sneekermeer bij Terherne

Wat zou het geweldig zijn om gezamenlijk 2019 in te luiden met een sportieve duik in ons eigen Sneekermeer! De duik zal plaatsvinden op 1 januari 2019 om 13:00 uur op het strand bij Paviljoen De Pier. Er is gelegenheid tot omkleden in Paviljoen De Pier, die tijdens de duik geopend zal zijn.
De eerste 75 aangemelde deelnemers krijgen een originele Unox-muts en natuurlijk een kom heerlijke snert om weer warm te worden. Durf jij deze uitdaging aan, geef je dan nu alvast op via info@voorwaartsterherne.nl Inschrijven kan ook op 1 januari vanaf 12:00 uur op het strand bij de pier. De kosten bedragen €2 per persoon, ter plaatse te betalen.

Nieuwjaarsduik Joure

Ook in 2019 is er op het Strandje Skipsleat op 1 januari weer de nieuwjaarsduik. Deze keer in samenwerking met SGHA Waterpolovereniging en ten behove van een goed doel, namelijk; KIKA. Om 12:00 uur gaan we voor een verfrissende duik. Na afloop is er voor de deelnemers warme chocolademelk en/of beerenburg en lekkere Unox snert om de verkleumde ledematen op te warmen. Omkleden en afdrogen kan na afloop in het clubhuis van de Scoutinggroep. Deelname gratis en op eigen risico.

Een frisse start op Terschelling

Op dinsdag 1 januari 2019 is het moment voor een frisse start van het nieuwe jaar. De nieuwjaarsduik vindt plaats op het strand bij Midsland aan Zee. Aan de vloedlijn recht tegenover Strandpaviljoen De Branding kunnen de deelnemers zich verzamelen en staat er een tent klaar waar men zich kan omkleden. De nieuwjaarsduik op Terschelling wordt georganiseerd door de Stichting Kinderen Tsjernobyl Terschelling (sktt.nl) en ondersteund door de Landrover Club Terschelling en de vrijwilligers van de KNRM.

Nieuwjaarsduik Drachten

Om 2019 weer fris en fruitig te beginnen, organiseert Reddingsbrigade Drachten voor de elfde keer de Unox nieuwjaarsduik in Drachten.
Het startschot voor deze koude maar vooral verfrissende duik is op 1 januari om 14.00 uur. De duik wordt gehouden aan de Reidingweg 6 (Zwemvijver naast Zwembad De Welle) te Drachten. De deelnemers ontvangen bij de inschrijving de traditionele Unox muts en hun herinneringsvaantje. Na afloop wacht er voor hun een lekkere kom erwtensoep. De kosten zijn €1,50 per persoon. Schrijf je je in met een groep van minimaal 10 personen dan is het inschrijfgeld €1,- per persoon. Inschrijving voor de duik kan ter plaatse vanaf 13.00 uur of als je een groep wilt aanmelden kan het via een mailtje naar voorzitter@rbdrachten.nl
Wie het echt te koud vindt om te duiken, is uiteraard ook van harte welkom om de deelnemers aan te moedigen.

Hindelooper Nieuwjaarsduik

Dit jaar is het alweer de 25ste editie van de Unox Nieuwjaarsduik Hindeloopen! Hopelijk nu ook weer, net zoals voorgaande jaren, met een groot aantal deelnemers én live muziek! Aanmelden kan via nieuwjaarsduikhindeloopen@gmail.com.

Nieuwjaarsduik @thebeach

Beach Club Lemmer organiseert op dinsdag 1 januari 2019 voor de 7e keer de traditionele nieuwjaarsduik op het strand van Lemmer.
Inschrijven vanaf 12:00 uur en duiken om 13:00 uur.
Log In