Voor een kindvriendelijke city trip ga je naar...

In de steden Sneek en Leeuwarden is zoveel leuks te doen met kinderen. Daarnaast zijn het ook mooie en gezellige stadjes om te bezoeken. In de zomer is het in Friesland natuurlijk altijd gezellig druk, vooral op en rond het water maar ook in de lente en herfst is het hier erg mooi én ook dan is er genoeg te doen. En wat dacht je schaatsen in de winter?  Daarvoor hoeft het buiten echt niet perse te vriezen, een rondje schaatsen met de kinderen kan ook prima in de Elfstedenhal in Leeuwarden of natuurlijk in Thialf in Heerenveen!

Bekijk alle kindvriendelijke evenementen en activiteiten direct in de agenda

Fijne familiehotels in Friesland

Een relaxt en gezellig weekend weg begint natuurlijk met een kindervriendelijke accommodatie. Boek een familiekamer in het Van der Valk Hotel Leeuwarden of het Van der Valk Hotel Sneek, beide hotels zijn een perfect startpunt voor een city trip met kinderen in deze Friese steden. De kamers beschikken over een extra slaapkamer en bij sommige kamertypes is er ook een extra badkamer voor de kinderen! Natuurlijk staat er 's ochtends ook een heerlijk ontbijtbuffet voor de hele familie klaar, zo kunnen jullie snel de stad in! 

Liever een huisje of een bungalow? Wij hebben allerlei kindervriendelijke campings, vakantieparken enz. in Friesland voor je op rij gezet waar je het zeker naar je zin zult hebben met de kinderen.

Bekijk hier alle kindvriendelijke overnachtingsadresjes in Friesland!

Dagje uit in Sneek

In het mooie oude centrum van Sneek vind je het Fries Scheepvaart Museum. En bij station Sneek (waar anders natuurlijk!) kun je het Nationaal Modelspoormuseum bewonderen, een geweldig uitstapje voor treinliefhebbers! 

Zeilen, (kite) surfen en varen

Bij sommige zeilscholen kan je met het hele gezin een zeilcursus volgen. Of wat dacht je van een cursus windsurfen of kite surfen? Natuurlijk kan je ook gaan kanoën.

Leuke kinderuitjes in Leeuwarden

De 2 must see/ do bestemmingen voor kinderen in Leeuwarden zijn; het Natuurmuseum Fryslân en dierentuin Aquazoo!

Naast deze twee tips hebben we natuurlijk nog veel meer leuke adresjes voor kinderen in Friesland! Of je nu een grote (gratis) speeltuin, een indoor speelparadijs, een zwembad, een attractiepark, of leuke wandelroutes in de natuur zoekt op Go-Kids Friesland staan ze allemaal handig bij elkaar: go-kids.nl/friesland/erop-uit

Heerlijke vakantiehuizen in Nederland, België en Duitsland 

 

Log In