Dit zijn de leukste campings voor ouders en kinderen in Friesland!

Ouders genieten pas echt lekker van een kampeervakantie als de kinderen zich goed kunnen vermaken. Wanneer de kids urenlang buiten spelen in de speeltuin, waar je vanaf je eigen kampeerplaats zicht op het, of wanneer ze even lekker kunnen uitrazen in een indoor speeltuin bij wat minder mooi weer. En natuurlijk lekker kunnen plonsen in het (overdekte) zwembad of heerlijk buiten zwemmen in natuurwater! Kamperen op onderstaande camping is daarom voor ouders en kinderen een feestje, dit zijn de leukste kindercampings in Friesland:

RCN camping de Roggeberg in Appelscha 

RCN de Roggeberg ligt aan de rand van het Drents-Friese Wold, op deze camping vier je vakantie middenin in de bossen! Heerlijk spelen met en in de natuur of in de indoor speeltuin, het Alex en Sammy Spetterparadijs of in het nabij gelegen openlucht bosbad. Zowel op de camping als in de directe omgeving van De Roggeberg is genoeg te doen, er zijn heel veel outdoor mogelijkheden zoals het avontuurlijke klimbos met klimtoren (direct naast de camping).

Met maar liefst 36 verschillende kampeervelden kan je wel stellen dat er voor iedere kampeerder een perfect plekje te vinden is! Volgens vele gasten(reviews) merk je overigens niet dat je op zo’n grote camping vakantie viert vanwege de aanwezige persoonlijke en kleinschalige sfeer. De plekken zijn ook erg ruim opgezet, op zijn minst 100 m². Deze royale kampeerplaatsen liggen tussen de bomen, natuurlijk met voldoende speelruimte voor de kinderen en een goede balans tussen schaduw en zon. Op een aantal kampeervelden zijn ook (kleine) speeltuintjes! en vanaf 2021 zijn er extra veel kampeerplaatsen met privé sanitair units!

Wil je wel een echte kampeervakantie, maar geen gestoei met tentharingen, dan huur je op de Roggeberg een comfortabele stacaravan, kampeerchalet, safaritent, tentvilla of boshut. Zoek nu direct jouw favoriete kampeerplek uit met behulp van Google Street View!

Tentvilla kindvriendelijke camping de Roggeberg in Appelscha Friesland

Zoek en boek op camping de Roggeberg

Camping 't Hout in Bakkeveen

Kom kamperen in de bossen in Bakkeveen. Een bijzonder gebied met grote historische bossen, heidevelden en zandverstuivingen. Bakkeveen ligt op de grens van de provincies Groningen, Drenthe en natuurlijk Friesland. Neem je eigen tent of caravan mee en kies uit een basis kampeerplaats of een comfortplaats. Ook staan er een aantal ingerichte tenten voor je klaar op 't Hout! Ieder kampeerveld heeft zijn eigen speeltoestel en er is ook een grote speeltuin en een leuk buitenzwembad met glijbanen. Plus er is een grote binnenspeeltuin, met ballenbak, zachte klauterbruggen, trapladders en een horecagedeelte om even bij te komen! 

Zoek en boek op camping 't Hout

Kindvriendelijke campings aan het water 

Op vakantie met kinderen in Friesland is een feestje, want water heeft vaak een grote aantrekkingskracht op kinderen. De vele Friese meren, kanalen, sloten en natuurlijk ook de Waddenzee zorgen voor super veel waterpret tijdens een gezinsvakantie in Friesland!

De Kuilart in Koudum -

ligt direct aan open vaarwater en met mooi weer kun je natuurlijk ook een een frisse duik in het meer maken! Niet warm genoeg buiten, dan neem je toch een duik in het overdekte zwembad?! Of leef je uit in de grote speeltuin, op het  pannaveldje, of de uitdagende skateramp. Op De Kuilart worden zeilcursussen en surflessen gegeven.  Wil je een dagje op pad met een kano of een SUP board ook dan kun je bij Bootverhuur De Kuilart terecht. Hier kun je natuurlijk ook één van verschillende sloepen of een vis- of toerboot huren.
Op de camping De Kuilart zijn drie verschillende type kampeerplaatsen de Kampeerplaats Standaard, met stroomvoorziening. De Kampeerplaats Comfort met stroom-, water-, afvoer- en digitale TV-aansluiting. Of voor nog meer luxe is er de Kampeerplaats Supercomfort met een eigen privé sanitair unit. Er zijn ook stacaravans en luxe wellness vakantiehuizen te huur! 

Zoek en boek op De Kuilart

Camping It Wiid in Eernewoude -

vier vakantie in het hart van Friesland! Tijdens de schoolvakanties in juli en augustus worden er vanaf de camping zeillessen voor jong en oud georganiseerd. In het hoogseizoen worden er ook allerlei activiteiten georganiseerd door het recreatieteam. Op het terrein van de camping is een leuk openluchtzwembad met super lange glijbaan. Verder is natuurlijk ook een grote speeltuin met een klim- en klauterkasteel. En voor een hapje en een drankje kun je in Eetcafé de Meerpaal terecht.
Kom kamperen met eigen tent, caravan of camper of huur een chalet of luxe vakantiehuis. Er zijn zo'n 370 ruime kampeerplaatsen, waaronder een groot aantal direct aan het water.

Zoek en boek op It Wiid

Camping Landal Esonstad -

is een prachtige camping, rustig en weids gelegen aan de grens van Nationaal Park Lauwersmeer, met ruime kampeerplaatsen.

De camping ligt op een apart gedeelte van het vakantiepark maar alle parkfaciliteiten liggen wel op loopafstand. De kinderen zullen zich hier geen moment vervelen! Plons in het Lauwersmeer of het overdekte zwembad. Leef je uit in de indoor speelhal of de speeltuin. Er worden volop activiteiten georganiseerd door het Fun & Entertainment-team zoals knutselen in de Bollo Club of dansen in de minidisco.

Zoek en boek camping Esonstad

Campings in Friesland met een binnenzwembad:

in het kort, van de meeste campings vind je hierboven een uitgebreide beschrijving en alles je niet alles gelezen hebt; klik op de titel van de camping voor meer info!

 

Log In