Een dagje weg met je baby of peuter in regio Eindhoven

Onlangs kregen we bij Go-Kids Eindhoven de vraag of we tips hebben om op stap te gaan met een baby of peuter in regio Eindhoven. Daar moesten we best wel even overdenken, omdat we zelf niet meer in de baby en peuterfase zitten. We realiseren ons dat het best wel een uitdaging is om voor die jonge kinderen iets leuks te vinden waarbij het voor de ouders ook leuk is. Maar met wat hulp van onze Go-Kids collega's zijn we tot een heel mooi lijstje met leuke tips gekomen:

Ga naar een babyspa

In regio Eindhoven heb je inmiddels 2 locaties waar je terecht kan voor een babyspa uitje. 

Met kinderen naar een kinderboerderij

In Eindhoven en omgeving zijn er diverse kinderboerderijen. Kinderen vinden dieren kijken super leuk! Bij Kinderboerderij Geldrop kan je met kinderen lekker wandelen en dieren komen kijken. Ook organiseren ze hier regelmatig leuke kinderactiviteiten. Of neem een kijkje bij Kinderboerderij de Hazewinkel in Veldhoven. 

Ga lekker zwemmen met kinderen

Kinderen vinden water super leuk. Dus ga lekker met je baby of peuter zwemmen in een (buiten)zwembad. Ook organiseren zwembaden baby of peuterzwemlessen. Leuk om met je kleintje samen te genieten in het water. Ze worden ze ook nog eens heel snel watervrij.

Indoor spelen met kleine kinderen

Bij Monkey Town Valkenswaard kunnen kleine kinderen in een afgezet stukje voor kleintjes spelen en hebben ze zelfs speciale peuterochtenden om te spelen tegen speciaal tarief. Lees hier meer.

Ook bij Ballorig in Veldhoven kan je met kleine kinderen tot 4 jaar heel goed terecht. Ze hebben een speciaal gedeelte voor de kleintjes en ook speciaal tarief voor de peuterochtenden.

Uiteten met kleine kinderen

Uiteten met kleine kinderen is een leuke uitdaging maar in deze lijst met kindvriendelijke restaurants ben je zeker welkom met kinderen. De meeste restaurants hebben buiten en/of binnen een speelhoek of speeltuintje. 

Ga naar de Bibliotheek

Bij de bieb kan je Boekstart aanvragen voor je baby en peuter. Je kan er samen een uitje van maken om boeken uit te zoeken om te lenen voor thuis. Kinderen worden graag voorgelezen en het is goed voor hun ontwikkeling. Ook organiseert de Bibliotheek regelmatig speciale voorleesochtend voor kleine kinderen. 

Ga met kinderen naar een speeltuin

Speeltuinen zijn leuk voor alle kinderen. Ook is er voor de kleintjes vaak een zandbak of een (baby)schommel. Bekijk hier een overzicht van alle speeltuinen in regio Eindhoven. 

Ga op stap met de trein of bus

Kinderen vinden alle vervoersmiddelen interessant, dus ga een keer met de bus of met de trein ergens naar toe. De eerste keer in een bus of trein is een beleving op zich. Een lekkere fietstocht is ook leuk!

Loop een Kabouterpad met je kindje

Bij het KabouterPad in Eersel ga je op zoek naar sporen van échte kabouters! De kabouters wonen meestal in holletjes in de grond of in een holle boom. Maar soms ook in een verlaten schuurtje of een hutje gebouwd van takken. Kaboutermannetjes en kaboutervrouwtjes zijn heel aardig en natuurlijk dol op hun kabouterkindertjes. Ze zijn erg ijverig en behulpzaam en de hele dag druk in de weer. Als je het KabouterPad loopt kom je er achter wat deze kaboutertjes doen. Dit KabouterPad is gelegen in Eersel, 20 minuten van Eindhoven. Het KabouterPad is goed toegankelijk met een kinderwagen of buggy en gratis parkeren is mogelijk bij Natuurpoort TerSpegelt.

Vliegtuigen kijken met peuters

Wil je een keer iets anders doen met je peuter? Ga vliegtuigen spotten met de kinderen bij Eindhoven Airport. Bij Eindhoven Airport komen meer en meer verschillende vliegtuigen, waaronder vrachtvliegtuigen, vakantiecharters, militaire vliegtuigen en privéjets. Lees hier meer.

Ga naar een babyconcert of theatervoorstelling

Ga eens met je baby/peuter naar een babyconcert of theatervoorstelling voor kleine kinderen. Er zijn regelmatig voorstellingen voor baby's en peuters bij Muziekgebouw Eindhoven, Theater De Schalm in Veldhoven of het Parktheater in Eindhoven. Kijk op de Go-Kids agenda voor alle voorstellingen.

Met je baby of peuter naar de Efteling 

In de Efteling beleef je ook samen met een baby of peuter een leuk uitje! Bijkomend voordeel is dat kinderen onder 3 jaar gratis entree krijgen bij de Efteling. In de Efteling kan je heerlijk wandelen met je kleintje, dus breng ook een bezoekje aan het Sprookjesbos en laat je kindje kennis maken met Roodkapje, Vrouw Holle en De Kikkerkoning en luister onderweg naar de muziek uit de paddenstoelen. In de Efteling zijn de paden prima toegankelijk voor een buggy of wandelwagen. Kleine kinderen genieten ook van Jokie en Jet en er is zoveel te zien bij het Carnaval Festival. Je kan ook met je gezin met de stoomtrein mee of geniet van een rondje in de draaimolen of breng een bezoekje aan een leuke speeltuin. Er is genoeg te zien en te beleven voor kleine kinderen in de Efteling. (foto bron: Efteling)

Breng een bezoekje aan Ikea Eindhoven

Ga lekker shoppen bij Ikea voor de baby of kinderkamer en neem samen een ontbijtje. Een goed begin van de dag samen.

Voor meer leuke tips met je kinderen kijk je op de site!

Lees ook: De leukste kinderfeestjes in regio Eindhoven

BabyBaby