Peuterochtenden in de regio Eindhoven-Helmond

Wanneer de oudere kinderen zich op school bevinden, is het de beurt aan de peuters! Op plekken waar normaal gesproken de oudere kinderen volop spelen, hebben de peuters nu de leiding. Hier kunnen ze ongestoord hun gang gaan (zonder de aanwezigheid van de oudere kinderen) op plekken die voor de kleintjes vaak druk en spannend zijn. Ze krijgen de kans om op hun eigen tempo te klimmen, klauteren, en spelen met leeftijdsgenootjes, vaak tegen een gereduceerd tarief!

Tijdens peuterochtenden ervaren ouders, verzorgers en begeleiders vaak trotse momenten terwijl ze de mijlpalen van hun kleintjes beleven. De eerste stapjes, nieuwsgierige vragen en spontane lachbuien vullen de lucht, waardoor kostbare herinneringen ontstaan. Het is een gelegenheid voor sociale interactie en het ontwikkelen van basisvaardigheden zoals delen, communiceren en samenwerken met leeftijdsgenootjes.

Peuterochtenden kunnen ook uitdagingen met zich meebrengen, aangezien de kleintjes hun onafhankelijkheid beginnen te verkennen. Te midden van deze uitdagingen bloeit echter een gevoel van groei en ontwikkeling op. Het is een tijd waarin de wereld steeds groter lijkt te worden, en elke ontdekking is een bron van opwinding.

Waar kun je met je peuter naartoe?

Peuterochtenden worden op diverse locaties aangeboden. Controleer altijd even de website van de locatie voor eventuele bijzonderheden en de actuele tijden!

Voordelen van peuterochtenden

Tijdens de peuterochtenden staat alles in het teken van de peuters. Ze hebben meer ruimte en kunnen spelen op hun eigen tempo en niveau. De peuterochtenden brengen tal van voordelen met zich mee:

- Ontwikkeling van de grove motoriek;
- Vergroting van zelfvertrouwen;
- Sociale interactie met leeftijdsgenootjes;
- Opbouw van conditie;
- Plezier met papa, mama, opa, oma of wie er ook maar mee gaat.

Voor ouders zijn er uiteraard ook voordelen aan de peuterochtenden. Vaak kun je genieten van een kopje koffie of thee terwijl je peuter zich prima vermaakt, alleen of met andere peuters. Zo heb je ook even de gelegenheid om je mail bij te werken, online te shoppen, of een boekje te lezen. 

Veel plezier samen!

maike