Alle speelbossen in omgeving Eindhoven

Omdat niets zo leuk is voor kinderen als ravotten, ontdekken en spelen in het bos, hebben wij op Go-Kids alle speelbossen en natuurspeelplekken handig voor je bij elkaar gezet. Dus neem je picknick kleedje mee en spelen en maar. Een heerlijke gratis kinderactiviteit!

Alle speelbossen in omgeving Eindhoven

Heb je een leuk speelbos gevonden bij deze tips? Je kan natuurlijk ook het uitje naar een van de speelbossen combineren met een hapje eten bij een familierestaurant in de buurt (kijk voor leuke adresjes voor kindvriendelijke restaurants op de website).

Speelbos Molenheide in Mierlo

Speelbos Molenheide ligt midden in het bos en naast de leuke speeltuin, is er ook nog een Katoenpad voor kinderen met informatie en geschiedenis over de regio. Ergens op de Molenheide tussen Mierlo en Geldrop lag het Katoenpad. Het pad verdween omdat geen enkele thuiswever het nog durfde te bewandelen. Men vertelde dat het er spookte... wie durft? 

Loop het Katoenpad!

Natuurspeeltuin Zandbos in Deurne 

In het bos het Zandbos is een natuurlijke speelplek gecreeërd voor kinderen van 0 tot 12 jaar. De natuurspeeltuin ligt midden in het bos en maakt gebruik van de natuurlijke elementen van het landschap. Met bijpassende speelmaterialen is een uitdagende en leerzame spelomgeving gemaakt. Kinderen kunnen hier spelen met de zandtafel of hutten bouwen en klimmen op de toestellen. Voor de oudere jeugd is er een grote Vikingschommel.
Er komt in het voorjaar van 2021 een nieuwe route voor kinderen van 4-12 jaar met leuke routekaart, verkrijgbaar bij de VVV.
Ook biedt de natuurspeelplek mogelijkheden voor kinderen met een beperking. 

Meer informatie over het Zandbos

Speelbos de Kemmer in Oirschot

In dit speelbos kan je klimmen, klauteren en hutten bouwen en nog veel meer. In het bos zijn verschillende dieren verborgen die allemaal hun eigen verhaal hebben en een leuke speelplek bewaken. Kom van zonsopgang tot ondergang lekker spelen in dit leuke speelbos. Toegang is gratis! 

Foto: Go-Kids Eindhoven

Check hier de site van speelbos De Kemmer

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

Kabouterpad Strabrechtse Heide in Heeze
Meer weten

Kabouterpad Strabrechtse Heide in Heeze

Plaetse 71A, Heeze

Kabouterpad Strabrechtse Heide Wist je dat op de Strabrechtse Heide kabouters wonen? Tenminste, dat ... bekijk

 
Eropuit met kinderen naar Kabouterpad Son
Meer weten

Eropuit met kinderen naar Kabouterpad Son

Sonseweg 39, Best

Eropuit met kinderen naar Kabouterpad Son Wil de natuur in met de kinderen? Ga naar een Kabouterpad! ... bekijk

 
Kabouterpad in Eersel
Meer weten

Kabouterpad in Eersel

Postelseweg 88, Eersel

Kabouterpad in Eersel Bij het KabouterPad in Eersel ga je op zoek naar sporen van échte kabouters! D... bekijk

 
Ontvang jij de gratis nieuwsbrief van Go-Kids Eindhoven al?
Meer weten

Ontvang jij de gratis nieuwsbrief van Go-Kids Eindhoven al?

Plaats: Eindhoven
Eropuit met Go-Kids Eindhoven

⭐ EROP UIT MET KINDEREN IN REGIO EINDHOVEN ⭐ Blijf als (groot)ouder op de hoogte van de leukste kin... bekijk

Van 1 juni 2024 tot 30 juni 2024

Speelbos de Konijnenberg in Middelbeers

Speelbos de Konijnenberg, aan de Konijnenberg in Middelbeers (bij Oirschot). Kinderen kunnen hier hutten bouwen, over boomstammen klimmen en allerlei diertjes zoeken en bekijken. Het speelbos De Konijnenberg in Middelbeers is een bos en is een waar speelpaleis.  Er is geen 'harde' begrenzing om het speelbos heen; de grenzen zijn zandpaden, akkers en weilanden. Wel liggen er bij de paden die het speelbos in/uit gaan ter afscheiding neergelegde boomstammen. Er is een scoutinggebouw binnen het speelbos. Verder zijn er geen schuilmogelijkheden of toilet. Aan de rand van het bos staat wel een picknicktafel. De speelaanleidingen bestaan o.a. uit boomstammen om over te lopen en in te klimmen en er is een verteltroon. Toegang is gratis. 

Dit is de locatie van Speelbos de Konijnenberg

Speelbos Eersel: Bosschuur De Meren in Wintelre

Verscholen in de bossen, op de weg van Wintelre naar Vessem, niet ver van “Het Groot Meer“ ligt “Bosschuur De Meren“. Bij De Bosschuur hoort een Speelbos. Lekker spelen met water en zand, een hut bouwen en een natuurwandeling maken. Een plek waar je de vogels hoort zingen, waar je een ree tegen kunt komen of het spoor van een vos kunt volgen. Een plek ook waar je een vogelhuisje kunt timmeren of naar dierenverhalen kunt komen luisteren. Een plek waar je binnen kunt schuilen en waar je met je vader en moeder, opa en oma kunt wandelen. Wandelen met een GPS kan ook. Een plek waar je kunt genieten en leren van de natuur. Een plek om te ravotten. Een plek om te ontdekken! 

Lees hier meer over De Bosschuur NATUUR-lijk!

Speelbos 't Slingerpedje in Bladel

Het speelbos is een openbare speelplek en ontmoetingsplek voor kinderen en gezinnen. Met een Het is zo dat kinderen steeds vaker opgroeien tussen asfalt en beton zonder regelmatig contact met de natuur. Het speelbos is een schakel tussen educatie, beleving en beweging. Het speelbos zelf heeft vele gezichten en weet daarmee de kinderlijke fantasie te prikkelen. Denk hierbij aan zelf te bouwen hutten, een waterpomp met kliederpoel, klimbomen, slingertouw en touwbrug. Het is vooral een plek om iets te ervaren, maar ook om zelf te creëren. Open van zonsopgang tot ondergang en is gratis!
Jullie bezoek extra speciaal maken? Download het verhaal van Fien en Ties op zoek naar de magische steen.

Bekijk hier het verhaal van Fien en Ties

Avonturenpad ‘Survival of the Fittest’ in Goirle

In Goirle vind je Avonturenpad ‘Survival of the Fittest’. Dit speelbos is ontwikkeld in samenwerking met Brabants Landschap. Het is een educatieve wandelroute door het bos waarbij de deelnemers onderweg op een actieve manier leren hoe planten en dieren overleven. Daarnaast zijn er meerdere uitdagende activiteiten, zoals boomstambruggen, touwslingers en een blote voetenpad. Het Avonturenpad is gratis toegankelijk om een zo groot mogelijk publiek kennis te laten maken met het leven in de natuur. Het Avonturenpad is sinds april 2019 ook rolstoeltoegankelijk! Voor rolstoelers zijn er speciale outdoor rolstoelen aanwezig die gratis ter beschikking worden gesteld. Ook handig is dat er toiletten aanwezig zijn bij de Roovertsche Leij en hier kun je ook terecht voor een hapje en drankje.

Lees hier meer

Speelbos in Oisterwijk

In de Speelnatuur van OERRR, gelegen achter het Bezoekerscentrum in Oisterwijk kunnen kinderen heerlijk spelen in een echt bos. Voor de allerkleinsten tot 4 jaar is er een apart plekje met een zandbak en een boomstammenpaadje. In het speelbos mag je dwars door het bos struinen, in bomen klimmen en boshutten bouwen op geheime plekjes die je kunt vinden via een route (verkrijgbaar bij het bezoekerscentrum) en verborgen puzzels. Naast het bezoekerscentrum is ook een speeltuin met o.a. een korfschommel. 

Foto: Natuurmonumenten

OERRR Speelnatuur

Kabouterkoning Kyrië Avonturenpad in Hoogeloon

Samen met de (klein)kinderen genieten van de prachtige omgeving van het Koebosch in Hoogeloon. Door het kabouterkoning Kyrië Avonturenpad is dit nog leuker. Het avonturenpad van ongeveer 2,5 km lang, is  gratis te bezoeken. Kabouterkoning Kyrie is een volksverhaal uit het Noord-Brabantse Hoogeloon. Volgens de verhalen was Kabouterkyrie de leider van de kabouters die in Kempen leefde.......
Een plattegrond van de route is op te halen bij Restaria Mainstreet aan de Hoofdstraat 64 in Hoogeloon
 

NOG MEER SPEELBOSSEN? BEKIJK HIER ALLE SPEELBOSSEN IN BRABANT!

Heb je ook een leuke tip? Laat het ons weten via eindhoven@go-kids.nl.

LEES OOK:

MobileMobile

Log In