Omdat niets zo leuk is voor kinderen als ravotten, ontdekken en spelen in het bos, hebben wij op Go-Kids alle speelbossen en natuurspeelplekken handig voor je bij elkaar gezet. Dus neem je picknick kleedje mee en spelen en maar. Een heerlijke gratis kinderactiviteit!

Alle speelbossen in omgeving Eindhoven

Heb je een leuk speelbos gevonden bij deze tips? Je kan natuurlijk ook het uitje naar een van de speelbossen combineren met een hapje eten bij een familierestaurant in de buurt (kijk voor leuke adresjes voor kindvriendelijke restaurants op de website).

Speelbos Molenheide in Mierlo

Speelbos Molenheide ligt midden in het bos en naast de leuke speeltuin, is er ook nog een Katoenpad voor kinderen met informatie en geschiedenis over de regio. Ergens op de Molenheide tussen Mierlo en Geldrop lag het Katoenpad. Het pad verdween omdat geen enkele thuiswever het nog durfde te bewandelen. Men vertelde dat het er spookte... wie durft? Loop het Katoenpad.

Natuurspeeltuin Zandbos in Deurne 

In het bos het Zandbos is een natuurlijke speelplek gecreeërd voor kinderen van 0 tot 12 jaar. De natuurspeeltuin ligt midden in het bos en maakt gebruik van de natuurlijke elementen van het landschap. Met bijpassende speelmaterialen is een uitdagende en leerzame spelomgeving gemaakt. Kinderen kunnen hier spelen met de zandtafel of hutten bouwen en klimmen op de toestellen. Voor de oudere jeugd is er een grote Vikingschommel.
Er komt in het voorjaar van 2021 een nieuwe route voor kinderen van 4-12 jaar met leuke routekaart, verkrijgbaar bij de VVV.
Ook biedt de natuurspeelplek mogelijkheden voor kinderen met een beperking. 

Lees hier meer

Speelbos Gilze

Wat is er leuker dan lekker spelen in de natuur? Het Speelbos Gilze is een openbaar bos waarin spelen centraal staat. Het bos is tussen zonsopkomst en zonsondergang voor iedereen gratis toegankelijk. Het speelbos voor kinderen tot circa 12 jaar en hun ouders. In het bos zijn spelelementen gerealiseerd, met bewegen, sport en spel enerzijds en natuurbeleving en –educatie anderzijds als uitgangspunten. De rode draad in het bos is de mysterieuze en verlegen REUZIN. Ze laat zich niet graag zien, maar laat wel sporen na. Ze vermaakt de kinderen graag met extra spelsuggesties en uitdagende vragen. 

Foto: Cor de Kok

Lees hier meer

Speelbos de Kemmer in Oirschot

In dit speelbos kan je klimmen, klauteren en hutten bouwen en nog veel meer. In het bos zijn verschillende dieren verborgen die allemaal hun eigen verhaal hebben en een leuke speelplek bewaken. Kom van zonsopgang tot ondergang lekker spelen in dit leuke speelbos. Toegang is gratis! 

Foto: Go-Kids Eindhoven

Lees hier meer

Speelbos de Konijnenberg in Middelbeers

Speelbos de Konijnenberg, aan de Konijnenberg in Middelbeers (bij Oirschot). Kinderen kunnen hier hutten bouwen, over boomstammen klimmen en allerlei diertjes zoeken en bekijken. Het speelbos De Konijnenberg in Middelbeers is een bos en is een waar speelpaleis.  Er is geen 'harde' begrenzing om het speelbos heen; de grenzen zijn zandpaden, akkers en weilanden. Wel liggen er bij de paden die het speelbos in/uit gaan ter afscheiding neergelegde boomstammen. Er is een scoutinggebouw binnen het speelbos. Verder zijn er geen schuilmogelijkheden of toilet. Aan de rand van het bos staat wel een picknicktafel. De speelaanleidingen bestaan o.a. uit boomstammen om over te lopen en in te klimmen en er is een verteltroon. Toegang is gratis. 

Lees hier meer

Speelbos Eersel: Bosschuur De Meren in Wintelre

Verscholen in de bossen, op de weg van Wintelre naar Vessem, niet ver van “Het Groot Meer“ ligt “Bosschuur De Meren“. Bij De Bosschuur hoort een Speelbos. Lekker spelen met water en zand, een hut bouwen en een natuurwandeling maken. Een plek waar je de vogels hoort zingen, waar je een ree tegen kunt komen of het spoor van een vos kunt volgen. Een plek ook waar je een vogelhuisje kunt timmeren of naar dierenverhalen kunt komen luisteren. Een plek waar je binnen kunt schuilen en waar je met je vader en moeder, opa en oma kunt wandelen. Wandelen met een GPS kan ook. Een plek waar je kunt genieten en leren van de natuur. Een plek om te ravotten. Een plek om te ontdekken! 

Lees hier meer

Speelbos 't Slingerpedje in Bladel

Het speelbos is een openbare speelplek en ontmoetingsplek voor kinderen en gezinnen. Het is zo dat kinderen steeds vaker opgroeien tussen asfalt en beton zonder regelmatig contact met de natuur. Het speelbos is een schakel tussen educatie, beleving en beweging. Het speelbos zelf heeft vele gezichten en weet daarmee de kinderlijke fantasie te prikkelen. Denk hierbij aan zelf te bouwen hutten, een waterpomp met kliederpoel, klimbomen, slingertouw en touwbrug. Het is vooral een plek om iets te ervaren, maar ook om zelf te creëren. Open van zonsopgang tot ondergang en is gratis!

Lees hier meer

Speelbos in Oisterwijk

In de Speelnatuur van OERRR, gelegen achter het Bezoekerscentrum in Oisterwijk kunnen kinderen heerlijk spelen in een echt bos. Voor de allerkleinsten tot 4 jaar is er een apart plekje met een zandbak en een boomstammenpaadje. In het speelbos mag je dwars door het bos struinen, in bomen klimmen en boshutten bouwen op geheime plekjes die je kunt vinden via een route (verkrijgbaar bij het bezoekerscentrum) en verborgen puzzels. Naast het bezoekerscentrum is ook een speeltuin met o.a. een korfschommel. 

Foto: Natuurmonumenten

Lees hier meer

Speelbos Herpenduin in Herpen

In de buurt van Schaijk, op 40 minuutjes afstand, vind je het Speelbos Herperduin. In het midden van een groot stuk bos, ligt een gigantisch speeltoestel in de vorm van een das. Via vier verschillende poorten kunnen kinderen vanaf 6 jaar op een speelse manier toegang tot het binnenterrein. Er door heen klimmen, er over heen klauteren of er onderdoor kruipen.

Klimtoestel De Das heeft een hoogte van 6 meter, een totale lengte van 33 meter en een breedte van 23 meter. In de kop van de Das bevindt zich een toren waarin je op verschillende manieren naar boven kunt klimmen via een net, ladder of via een wand. Vanaf daar heb je een geweldig uitzicht. Via een meterslange buisglijbaan kun je de romp van de Das bereiken. Er zijn klimnetten, klimtouwen, klimwanden, klimbruggen of glijpalen die voor ongelooflijk veel speelplezier zorgen. Daarnaast zijn er ook rustplekken om even tot rust te komen. Naast het klimmen en klauteren op het klimtoestel De Das, kunnen kinderen ook hutten bouwen, in greppels spelen of water oppompen. Toegang is gratis!

Lees hier meer

Koning Kyrië Avonturenpad in Hoogeloon

Het Koning Kyrië avonturenpad wordt gerealiseerd door Stichting "Hoogeloon op de kaart!"
Het pas is voor kinderen, ouders, opa's, oma's, kabouters en alle die mensen die weer binding willen krijgen met de natuur. Er zijn onderweg veel leuke opdrachten voor kinderen.
 

NOG MEER SPEELBOSSEN? BEKIJK HIER ALLE SPEELBOSSEN IN BRABANT!

Heb je ook een leuke tip? Laat het ons weten via eindhoven@go-kids.nl.

LEES OOK:

MobileMobile