10 x uiteten met kinderen in Eindhoven en omgeving

Uit eten gaan met de kinderen is fijn. Heerlijk even niet te hoeven koken en ontspannen uiteten met de kinderen in een gezellig en kindvriendelijk restaurant. De verschillende familie restaurants hier in de regio maken uiteten gaan een feest voor het hele gezin. Bekijk het overzicht van kindvriendelijke restaurants, terrassen en koffie tentjes. Bon apetit!

Kindvriendelijke restaurants in regio Eindhoven

Onze regio heeft verschillende gezellige familie restaurants. Het weekend, of de vakantieperiodes, is dé tijd om gezellig samen uit eten te gaan. We geven je hier de nodige tips om lekker ontspannen uiteten te gaan met de kinderen. Bij deze kindvriendelijke restaurants is er naast lekker eten ook veel te beleven voor kinderen. Vaak is er een speeltuin of ligt het restaurant bij een speel- of wandelbos of hebben ze een ruimte om binnen te spelen. Bij een aantal restaurants kunnen kinderen ook binnen en buitenspelen. Waar je ook naar toe gaat, we wensen je veel plezier en eet smakelijk met je gezin!

Tip 1. Restaurant Quisine in Veldhoven

Wil je snel en lekker uiteten met kinderen in regio Eindhoven? Ga dan naar restaurant Quisine in Veldhoven. Quisine brengt kwaliteit, snelheid en eenvoud samen. Ze hebben heerlijke gerechten op de menukaart. Je kan bij Quisine ook middels een QR-code je eten makkelijk en snel bestellen. Je zit in een fijne restaurant ambiance waar ook gezinnen welkom zijn. Ze hebben speciaal voor de kinderen een Qids menu!

Lees hier verder

Tip 2. Kindvriendelijk restaurant De Leemer Hoef in Waalre

De Leemer Hoef is een kindvriendelijk restaurant waar de kinderen in een speciaal voor hen ingerichte "Jungle- Kinderdoekamer", met aangrenzend een speeltuin, onder begeleiding zich uitstekend kunnen vermaken. Het spreekt voor zich dat mede daarom alle gasten, dus ook de ouders, in enige rust van het eten kunnen genieten. 

Lees hier verder

Tip 3. Uiteten bij restaurant Oakwood Grill in Veldhoven

Oakwood Grill is het eerste restaurant in Nederland met een authentieke Amerikaanse eikenhout-grill waar ze alleen het allerbeste vlees op bereiden. Oakwood heeft een internationale kaart met heerlijke steaks en visgerechten. Voor de kids is het een eetfeest bij Oakwood. Vieze vingers krijgen is hier niet erg. Lekker met de handjes heerlijke chickenwings of spare-ribjes kluiven. Heerlijk uiteten met het hele gezin. 

Bekijk hier het menu en kids kaart

Tip 4. Familierestaurant Den Hut in Wintelre

Restaurant den Hut ligt op de grens van de Oirschotse heide en nabij Eindhoven airport, in het buitengebied van Wintelre. Je kan hier heerlijk fietsen en wandelen en daarna genieten van een hapje en een drankje op het terras van restaurant den Hut. Het restaurant heeft een binnenspeelkamer voor kinderen en een leuk afgesloten speeltuin buiten. 

Lees hier verder

Tip 5. Familie restaurant Bij de Neut in Westerhoven

Terwijl jullie lekker ontspannen genieten van een kop koffie en heerlijke appeltaart, kunnen de kinderen spelen in de klimtorens, glijbanen en kabelbaan van de binnenspeeltuin. Blijf hier lekker met je gezin eten en bestel eenvers gemaakte pizza, pasta of pannenkoek. 

Reserveer hier voor pasta, pannenkoek of pizza

Tip 6. Familierestaurant 't Brabants Genot in Waalre

Bij restaurant 't Brabants genot kan je rustig ontspannen lunchen of dineren met kinderen of een onderuitgezakt met een wijntje in het zonnetje op het terras zitten. Bij 't Brabants Genot hebben ze daar goed over nagedacht. Voor de kinderen is er buiten een grote speelwei met zandbak, glijbaan, trampoline en voetbalterrein en binnen hebben ze een kinderspeelruimte. Lees meer.

Tip 7. Restaurant Herberg de Brabantse Kluis in Aarle-Rixtel

Herberg de Brabantse Kluis is een kindvriendelijk restaurant met een speelgelegenheid dicht bij Eindhoven. Buiten op de boerderij kunnen de kinderen lekker rondlopen tussen de koeien en kalfjes of gaan spelen op de speeltractor. Speciaal voor de kinderen hebben ze bij Herberg de Brabantse Kluis een  kindermenu. Lees meer.

 

Tip 7. Familierestaurant d'n Kleine Dommel in Nuenen

Familierestaurant d'n kleine dommel aan de Collseweg in Nuenen een perfecte locatie met leuke speelkamer voor de kinderen. In dit kindvriendelijk restaurant in Nuenen is ‘Eten, drinken en spelen’ de rode draad. In een ongedwongen sfeer met de kinderen uiteten en waar je je al snel thuis voelt. Lees meer.

Tip 9.Uiteten bij kindvriendelijk eetcafé de Kers in Oerle

Wanneer je op zoek bent naar een eetcafé waar je op je gemak kunt genieten van een goede maaltijd terwijl de kinderen zich vermaken, is eetcafé de Kers een absolute aanrader. Er is een grote speelkuil aanwezig met onder andere een groot klimtoestel, een ballenbak, een televisie met kinderfilms en speelblokken. Voor de allerkleinsten is er in het eetgedeelte zelf ook een speelhoekje aanwezig.

Lees hier verder

Tip 10. Uiteten bij restaurant De Keizer in Eersel

Na een heerlijke wandeling bij de Natuurpoort van Terspegelt kun je samen heerlijk vertoeven op het terras van restaurant De Keizer eten & drinken. Het terras is verwarmd en er zijn comfortabele zitjes, ideaal om te genieten van een (warm) drankje en een hapje. Ze hebben ook een kids menu. Bekijk hier het kindermenuRestaurant De Keizer is geopend van woensdag tm zondag vanaf 11:00 uur. Reserveren voor het terras is niet verplicht. Binnen dient wel van te voren gereserveerd te worden.

Extra tip: Pannenkoeken eten met kinderen in de Philips Fruittuin

De Philips Fruittuin is een boomgaard bij Eindhoven. Naast het bezoekerscentrum is er een pannenkoekenhuis waar je heerlijk pannenkoeken kan eten met de kinderen en er is een landwinkel waar je heerlijke producten kan kopen. Vanaf het terras heb je goed uitzicht op de speeltuin waar de kids zich kunnen vermaken. Een leuk pannenkoek restaurant in regio Eindhoven! 

Bekijk hier het pannenkoek menu

Kijk voor meer restaurant tips op uitjes/eten en drinken bij Go-Kids!