Kabouterpad in Eersel

Bij het KabouterPad in Eersel ga je op zoek naar sporen van échte kabouters! De kabouters wonen meestal in holletjes in de grond of in een holle boom. Maar soms ook in een verlaten schuurtje of een hutje gebouwd van takken. Kaboutermannetjes en kaboutervrouwtjes zijn heel aardig en natuurlijk dol op hun kabouterkindertjes. Ze zijn erg ijverig en behulpzaam en de hele dag druk in de weer. Als je het KabouterPad loopt kom je er achter wat deze kaboutertjes doen.

Dit KabouterPad is gelegen in Eersel, 20 minuten van Eindhoven. Het KabouterPad is goed toegankelijk met een kinderwagen of buggy en gratis parkeren is mogelijk bij Natuurpoort TerSpegelt.

Het KabouterPad loop je vanuit Natuurpoort TerSpegelt en is elke dag te lopen. De kosten hiervoor bedragen €5,- voor kinderen, volwassenen zijn gratis. Een gedeelte van de opbrengst gaat naar Staatsbosbeheer voor het behoud van de natuur.

De kinderen krijgen een echte kaboutermuts, ze worden geschminkt en krijgen voor onderweg een pakje drinken en iets lekkers mee. Na de wandeling krijgen ze ook nog een leuk aandenken. Tijdens de wandeling kun je opdrachten maken. Deze opdrachten wisselen per seizoen, dus je kan in alle jaargetijden bij het KabouterPad terecht.

De kabouterspullen kunnen opgehaald worden bij de receptie van Recreatiepark TerSpegelt. De receptie is geopend van maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur en zaterdag en zondag van 11:00 tot 16:00 uur. 25 - 26 december, 31 december en 1 januari is de receptie gesloten. 25 februari t/m 1 maart geopend van 11:00 tot 16:00 uur. Na het lopen van het KabouterPad kan je wat lekkers eten of drinken bij De Keizer eten & drinken. De meeste kabouters zijn dol op de broodjes aap! Dit restaurant ligt tegenover de start van het KabouterPad en is op woensdag t/m zondag geopend vanaf 11:00 uur.

Wist je dat je ook je kinderfeestje bij het KabouterPad kunt geven? Kijk snel op de site!