Naar het museum met kinderen? Ja zeker!

Bij Go-Kids trekken wij er graag op uit met onze kinderen en een museumbezoek is toch wel een van de favoriete uitjes. In de meeste musea is er iets extra's te doen voor de kinderen. Soms is er zelfs een tentoonstelling of workshop speciaal voor de kids. Daarom hebben wij een aantal pareltjes in de regio Eindhoven voor jullie op een rijtje gezet.

1. preHistorisch Dorp in Eindhoven
2. Philips Museum in Eindhoven
3. Museum Kasteel Helmond
4. Van Gogh Village Nuenen
5. Museum Klok & Peel in Asten
6. Nationaal Speelgoedmuseum Spelebos in Best

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

Museum: Van Gogh Village Nuenen
Meer weten

Museum: Van Gogh Village Nuenen

Berg 29, Nuenen

Loop in de voetsporen van Vincent van Gogh en ontdek wat hij zag! Je kunt horen en zien hoe het leve... bekijk

 
preHistorisch Dorp Eindhoven
Meer weten

preHistorisch Dorp Eindhoven

Boutenslaan 161B, Eindhoven

Het preHistorisch Dorp, beleef het verleden van dichtbij Reis 15.000 jaar terug in de tijd! In het p... bekijk

 
Museum Kasteel Helmond
Meer weten

Museum Kasteel Helmond

Kasteelplein 1, Helmond

Uitje met het gezin naar Kasteel Helmond Kasteel Helmond is de grootste waterburcht van Nederland. H... bekijk

 
Nationaal speelgoedmuseum Spelebos
Meer weten

Nationaal speelgoedmuseum Spelebos

Sonseweg 39, Best

Nationaal speelgoedmuseum Spelebos Gesloten voor een grootse renovatie. Heropening maart 2025 Bij Sp... bekijk

 
Uitje naar het Philips Museum
Meer weten

Uitje naar het Philips Museum

Emmasingel 31, Eindhoven

Uit met kinderen naar het Philips Museum Beleef in het Philips Museum in Eindhoven hoe een kleine gl... bekijk

 
Museum Klok en Peel
Meer weten

Museum Klok en Peel

Ostaderstraat 23, Asten

Ontdek Museum Klok en Peel in Asten Het Klok en Peel Museum in Asten biedt voor jong en oud een unie... bekijk

 
Ontvang jij de gratis nieuwsbrief van Go-Kids Eindhoven al?
Meer weten

Ontvang jij de gratis nieuwsbrief van Go-Kids Eindhoven al?

Plaats:
Eropuit met Go-Kids Eindhoven

⭐ EROP UIT MET KINDEREN IN REGIO EINDHOVEN ⭐ Blijf als (groot)ouder op de hoogte van de leukste kin... bekijk

Van 1 november 2024 tot 30 november 2024
NIEUW download nu de gratis Go-Kids app !
Meer weten

NIEUW download nu de gratis Go-Kids app !

Plaats:

Al meer dan 11 jaar worden miljoenen gezinnen in heel Nederland via het platform go-kids.nl geïnspir... bekijk

Van 31 december 2024 tot 31 december 2024

1. preHistorisch Dorp in Eindhoven

Het preHistorisch Dorp in Eindhoven is zeker een kindvriendelijk museum. Tijdens het seizoen zijn er diverse themadagen of thema weekenden waarop er extra activiteiten zijn, maar ook een 'gewone' dag in het preHistorisch Dorp is een hele beleving. Zodra je door de ingang naar binnen stapt, stap je honderden jaren terug in de tijd! Gewapend met een Doe-boekje en museum plattegrond kan je het museum op je eigen manier ontdekken. Reis door te tijd van jagers en verzamelaars, Romeinen, Vikingen en nog veel meer. 
Voor de kinderen zijn er veel verschillende dingen te doen, zoals bijvoorbeeld graan malen, boogschieten en het maken van een fibula. Meer lezen over ons dagje preHistorich Dorp Hebben jullie zin gekregen in een bezoek aan dit bijzonder openlucht museum? Hier vind je alle informatie over het preHistorisch Dorp Eindhoven
preHistorisch Dorp Eindhoven
Foto: Go-Kids reporter Eva in het preHistorisch Dorp

2. Philips Museum in Eindhoven

Dat het Philips Museum door de Museuminspecteurs de beoordeling Kidsproof heeft gekregen is voor ons geen verrassing. Dit interactieve museum vertelt het verhaal van Philips, de gloeilampenfabriek die uitgroeide tot een wereldwijd bekend techbedrijf. 
Tijdens je bezoek aan het museum kan je naast een regulier bezoek ook kiezen uit 2 interactieve en innovatieve manier om het museum te ontdekken. 
De ene is de Lampjes speurtocht. Kinderen (4-8 jaar) gaan met een UV-zaklamp op zoek naar verborgen aanwijzingen om de antwoorden op de vragen te vinden. Een originele en innovatieve speurtocht als je het ons vraagt. 
Mission Eureka is een groepsspel (8-99 jaar) waar je met een ipad verschillende challenges speelt. Je speelt in teams van 2, 3 of 4 personen en leert er van alles op een speelse manier. 
Tijdens de schoolvakanties kan je bij het Philips Museum ook meedoen aan Museum Kids Factory. Tijdens deze workshops leren ze kinderen van alles over techniek. Je kan er bijvoorbeeld tekenen met een 3D pen of zelf een vliegtuigje maken van hout met een draaiende propeller. Alles is onder begeleiding van Philips medewerkers die je helpen met solderen of zagen. 
Hou de Go-Kids Agenda in de gaten voor de actuele data en tijden!
Philips Museum MKF
Foto: Go-Kids reporter Eva tijdens Museum Kids Factory 

3. Museum Helmond

Museum Helmond heeft ieder seizoen een speciaal seizoens-kasteel voor de kinderen. Nou, eigenlijk klopt dat niet helemaal, want er zijn 5 verschillende versies; namelijk een Krokuskasteel, Lentekasteel, Zomerkasteel, Herfstkasteel en Winterkasteel. Deze speciale edities zijn gekoppeld aan de schoolvakanties. Go-Kids reporter Eva mocht een kijkje nemen tijdens het Zomerkasteel. 
Het museum Helmond is gevestigd in een van de grootste waterburchten van Nederland. Alleen dat is al een bezoekje aan het kasteel waard. 
Kasteel Helmond
Foto: Go-Kids reporter Eva in het Zomerkasteel van Museum Helmond

4. Van Gogh Village Nuenen

Volg de voetsporen van Vincent van Gogh en ontdek wat hij zag!
Beleef hoe het leven voor Vincent van Gogh was in Nuenen en leer zijn familie kennen. Via interactieve displays in het museum ontdek je alles over Van Gogh’s leven. Vincent verbleef geruime tijd in Nuenen. Wist je dat enkele van zijn beroemdste kunstwerken waarschijnlijk hier in de omgeving zijn geschilderd?
Een prachtig voorbeeld van de interactieve ervaring is dat je bij "De Aardappeleters" aan tafel kan zitten. De setting van dit schilderij is nagebouwd in het museum, zodat je met je gezin aan tafel kan zitten zoals de aardappeleters dat ook deden in de tijd van Vincent van Gogh. Hoe tof is dat om te doen met de kids. In het Vincent Lichtlab dat is ontstaan door een samenwerking met ASML kun je zelf onderzoeken hoe je kijkt en wat je eigenlijk wel en niet ziet, net zoals Van Gogh dat deed. Je ontdekt dat donkere kleuren soms juist heel kleurrijk kunnen zijn en ervaart hoe de positie van een object het effect kan veranderen. Je bekijkt dingen letterlijk vanuit een ander perspectief.
Kinderen tot 17 jaar hebben gratis toegang tot het museum. Check de voorwaarden op de site!
Van Gogh Village Nuenen

5. Museum Klok & Peel in Asten

Wist jij dat 10 miljoen jaar geleden een oerzee tot voorbij Eindhoven liep? Dat leerde wij in het Peel gedeelte van het museum. Je ziet er ook welke dieren er leven in de peel en er worden verhalen verteld, zogenaamde peelmysteries. In het Klok gedeelte van het museum wordt je geleerd hoe een klok wordt gemaakt en zie je heel veel verschillende klokken van over de hele wereld. Dit museum bestaat dus eigenlijk uit 2 musea onder één dak. 
Voor de kleintjes hebben ze een speurtocht in de vorm van een placemat. En kan je al lezen dan kan je een Doe-boekje kopen bij de kassa met leuke opdrachten. Deze opdrachten nemen je mee door het hele museum en leren je van alles over de Peel en over de bijzondere Klokken collectie die er te zien is. Wil je weten hoe Go-Kids reporter Eva haar bezoek aan dit museum was.....lees het hier!
Klok & Peel
Foto: Go-Kids reporter Eva bij Museum Klok & Peel

6. Nationaalspeelgoedmuseum Spelebos in Best

Bij Spelebos staan spelen, ontdekken en leren centraal. Beleef het spelen van vroeger op een nieuwe, eigentijdse manier. Speel samen met het gezin de leukste spelletjes van toen en loop door de diorama’s met bijzondere poppen en beren, waarvan sommige meer dan honderd jaar oud zijn! Daarnaast heeft het Spelebos een prachtige collectie Barbies, tinnen soldaatjes, boeken, geweldige modeltreinen en meer.
Spelebos heeft diverse grote collecties van oud speelgoed. Er is voldoende te zien en te beleven om jezelf de hele middag te vermaken. Bij het Spelebos vind je geen Playstations of fidget toys, maar word je uitgedaagd om ‘echte’ spelletjes te doen! Wat denk je van levensgroot dammen, boter-kaas-en-eieren, sjoelen of ganzenbord? Speel de spellen met de hele familie terwijl opa en oma de verhalen van vroeger vertellen. Spelebos is hét speelgoedmuseum voor jong en oud!
spelebos in best

Op zoek naar leuke tips buiten onze provincie?

Bekijk hier de Go-Kids Museum Special voor een overzicht van kindvriendelijke musea in Nederland!

https://heyzine.com/flip-book/museumspecial.html

Log In