Go-Kids reporter Eva bij Museum Klok & Peel

Go-Kids reporter Eva bij Museum Klok & Peel

Vanmorgen lekker rustig opgestaan en ons klaar gemaakt voor vertrek. Go-Kids reporter Eva en ik, Maike, gaan vandaag een dagje samen op pad voor Go-Kids Eindhoven. Vandaag staat op de planning een bezoek van Eva aan het Museum Klok & Peel in Asten. Dit museum is afgelopen jaar gekozen tot het leukste uitje van de provincie Noord-Brabant door de ANWB, dus wij zijn erg benieuwd.

Na een super vriendelijke ontvangst en duidelijke uitleg gaan we op pad met het boekje van de kinderspeurtocht in de hand. Eva kan goed zelf lezen, dus zij bepaalt de route dmv de opdrachten in het boekje. 

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

Museum Kasteel Helmond
Meer weten

Museum Kasteel Helmond

Kasteelplein 1, Helmond

Uitje met het gezin naar Kasteel Helmond Kasteel Helmond is de grootste waterburcht van Nederland. H... bekijk

 
Land van de Peel
Meer weten

Land van de Peel

 

Eropuit met de kids in het Land van de Peel? In samenwerking met Go-Kids Eindhoven heeft Land van de ... bekijk

 
Museum Klok en Peel
Meer weten

Museum Klok en Peel

Ostaderstraat 23, Asten

Ontdek Museum Klok en Peel in Asten Het Klok en Peel Museum in Asten biedt voor jong en oud een unie... bekijk

 
De speurtocht begint

We beginnen bij de algemene tentoonstelling waarin we al een voorproefje krijgen van wat ons te wachten staat verder op in het museum. Op een speelse wijze leren we al over het natuurgebied De Peel en de verschillende Peelmysteries. Zo leren we onder anderen dat Eva ruim 5 turven hoog is en kan je aan de verschillende vachten voelen van diverse Peel dieren. 

De Peel

De Doe-speurtocht bestaat uit een Peel gedeelte en een Klok gedeelte. Eva wil graag starten met het Peel gedeelte van het Doe-boekje. Je kan een van de twee speurtochten doen, maar je kan ze natuurlijk ook allebei doen. Door de deur gekomen bij de Peel start de zoektocht direct. Het is een leuke combinatie van weetjes en opdrachten. Met de antwoorden op de vragen kom je te weten waar "Blauwtje de vlinder" zich bevindt. Wij hebben haar gevonden, maar uiteraard verklappen we niet waar ze zit .... ;-)

Het Peel Paspoort

Na het bezoeken van De Peel wilde Eva graag even pauzeren. In het museumcafé kreeg Eva op vertoon van haar Peel Paspoort een glaasje Peel limonade en kreeg een kleine verrassing in de vorm van een klokje. Uiteraard werd ook haar Peel Paspoort afgestempeld. 

 

Het klokken museum

Na een korte pauze in de tuin met een glaasje limonade zijn we begonnen aan deel 2 van het Doe-boekje. Dit speelt zich af in het klokken gedeelte van het museum. Hier leer je van alles over de verschillende soorten klokken, hoe klokken worden gemaakt, hoe ze worden gestemd etc. Tijdens de speurtocht verzamel je letters die je in kan vullen in een schema in het Doe-boekje. Dit schema met letters is uiteindelijk een lied dat je zelf mag spelen op de beiaard. 

Mening van Go-Kids Reporter Eva (9 jaar):

Ik vond het leukste gedeelte De Peel omdat ik van de natuur hou. Bij de klokken was het ook leuk omdat je daar op de beiaard mocht spelen. De speurtocht is een aanrader, want het was heel leuk om zelf te doen. 

 

Log In