Een zomer vol activiteiten en acties in Bibliotheek Helmond-Peel

Beleef de zomer in Bibliotheek Helmond-Peel

Een zomer vol activiteiten en acties in Bibliotheek Helmond-Peel

Vakantie? Voor thuisblijvers en thuiskomers is er een programma boordevol (jeugd)activiteiten in de zomervakantie in onze Bibliotheken in Asten, Deurne, Helmond en Someren. Daarnaast kun je met lezen sparen voor leuke acties. En voor leden en niet-leden is er het jaarlijkse cadeautje: de VakantieBieb app. Genoeg redenen dus om in de zomervakantie naar de Bibliotheek te komen!

 

Zomerprogramma voor de jeugd

Van 9 juli t/m 9 augustus zijn er allerlei activiteiten voor de jeugd in alle vestigingen van Bibliotheek Helmond-Peel in Asten, Deurne, Helmond en Someren.

Zo bouw je tijdens een techniekworkshop je eigen ledkaart met stroomcircuit en leer je over de maan tijdens de wetenschapsworkshop ‘Reis naar de maan’. Geeft Hetty een kunstcollege over de verborgen verhalen in de kunst, gaan we optreden als echte musicalsterren tijdens de musicalworkshop met Anne. Of dans en knutsel je mee met Pluk van de Petteflet? Ook kun je met handletteren een biebtas versieren samen met JUUDs Foederer . En leren over polymeren en slijm en over de vervuiling van de oceanen met de professor van Mad Science. Samen met Elfri van der Weerden kun je experimenteren met lijnen en vormen en maak je je eigen kunstwerk.
Natuurlijk wordt er in de vakantie op de vestigingen in Deurne en Helmond op woensdag ook voorgelezen.

Voor info over data, tijden, geschikte leeftijd en aanmelden: www.bibliotheekhelmondpeel.nl/activiteiten of de BieHP app. Tickets kosten €2,50 per deelnemer. Meld je aan want vol is vol!

 

VakantieBieb
Lekker lezen in de vakantie? Kom naar de Bibliotheek en haal jouw stapels vakantieleesvoer. In de zomervakantie van 15 juli t/m 11 augustus hebben we aangepaste openingstijden, maar we zijn wel open!
Niet genoeg plaats in je koffer voor extra boeken? Met de VakantieBieb app neem je zo’n 50 e-books overal mee naartoe. Dit cadeautje van de Bibliotheek is gratis voor leden én niet-leden van de Bibliotheek. De app is nu al gevuld met boeken voor de jeugd en jongeren. Vanaf 1 juli komen daar de boeken voor volwassenen nog bij. 31 augustus sluit de VakantieBieb weer. Overigens: Bibliotheekleden kunnen het hele jaar door e-books lenen via de online Bibliotheek. Of gebruikmaken van de LuisterBieb app, ook handig onderweg!

Heb je hulp nodig bij het lenen van de e-books in de app, op je e-reader of pc? Kom naar een van de digihulp spreekuren in onze Bibliotheken. Dan helpen we je graag op weg. De spreekuren worden gehouden t/m 13 juli.

Lees en spaar mee
Leen in juli en augustus bij de Bibliotheek en spaar voor een nazomerlunch of koffie met gebak bij Lunch - en Leescafé De Bieb in Helmond of bij Gastvrij & Zo in Deurne. Nieuw dit jaar is dat je ook kunt sparen voor koffie met gebak of een lunch in de Bibliotheek van Asten en Someren. Deze actie is voor leden vanaf 18 jaar.

Duik met een boek de zomer in en spaar in juli en augustus voor een gratis filmkaartje waarmee je in de herfstvakantie gratis naar een film kunt gaan bij jou in de buurt! Deze actie is voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.