Weekendje erop uit in Drenthe

Wil je binnenkort een weekend weg met het gezin? Boek je weekend voor Pasen, Hemelvaart of Pinksteren in Drenthe! Het is hier zo mooi en er is ontzettend veel te doen voor gezinnen met kinderen. Genieten van de natuur, klimmen en klauteren in een mooi speelbos, hunebedden bekijken... of je bezoekt een kindvriendelijk museum (wanneer dat weer mogelijk is), indoor speeltuin of trampolinepark. 

In deze blog vertel ik je over de leukste uitjes en overnachtingsmogelijkheden. 

Uitjes in de Drentse natuur

Hunebedden

hunebedden go-kids drenthe

De associatie is snel gelegd, Drenthe is hunebedden, hunebedden is Drenthe. Je kunt een bezoek aan de hunebedden altijd koppelen aan een mooie wandeling of uitje in de buurt. Bijvoorbeeld een bezoek aan het Hunebedmuseum, een wandeling over het Holtingerveld of een ijsje eten bij een theehuis of bezoekerscentrum.

Lees meer over een uitje naar de hunebedden.

Maak een wandeling in een van de prachtige natuurgebieden

wandelen met kinderen in drenthe

Drenthe heeft een aantal grote natuurgebieden zoals De Hondsrug, Dwingelderveld, het Drents Friese Wold en het Holtingerveld met verschillende leuke wandelroutes voor het hele gezin. Variërend van 800 meter tot 7 kilometer, buggy-vriendelijk of juist zand en bospaden, met of zonder toffe begeleidende apps, met speurtochten, etc. 

Excursie door de natuur met een 100% elektrische Eko-explorer©!

Eko-Tours

Eko-Tours biedt je een fantastische rit van 2,5-3 uur door de veelzijdige Hondsrug met bossen en heidegebieden. Een gids stopt op verschillende plekken en vertelt hoe deze historische plek in de IJstijd ontstaan. Je krijgt van alles te weten over de natuur en de dieren die hier voorkomen. Meer informatie over de excursies van Eko-Tours

Speelbossen

Speelbossen Drenthe

Hutten bouwen, klimmen, klauteren en rennen in het bos. De leukste speelbossen in Drenthe zijn het Kraaienbosch in Echten waar het belevingspad Roekpad naartoe loopt. En het Boomkroonpad van Staatsbosbeheer, hier loop je tussen de boomtoppen! Lees hier over de leukste speelbossen in Drenthe

Dierentuinen en grote en kleine pretparken

Drenthe heeft verschillende fijne parken voor een dagje uit. Hopelijk zijn de meeste parken vanaf april weer geopend, maar check dit even goed voordat je op pad gaat.  

Wildlands

  • WILDLANDS - de grootste en bekendste dierentuin van Drenthe. Een prachtig park waar je in één dag de hele wereld over reist. Je loopt door de jungle, de woestijn en de noordpool, en komt de dieren tegen die hier thuishoren. Ook is er een grote indoor speeltuin. 
  • Zoo Bizar - van de grootste naar de kleinste dierentuin in Drenthe, Zoo Bizar.  Een prachtige mini-zoo met exotische dieren zoals slangen, spinnen, een skinny cavia, een egel en verschillende insecten. Deze mini-zoo ligt in het prachtig toeristische dorpje Orvelte. 
  • Drouwenerzand - een attractiepark voor het hele gezin! Graag een nachtje blijven? Drouwenerzand heeft ook een vakantiepark.
  • Kabouterland Exloo - gezellig en overzichtelijk park met speeltuintjes, restaurant en verschillende dieren zoals otters, uilen, aapjes en eekhoorntjes. 

Meer attractieparken

Overnachten

vakantie in drenthe

Drenthe heeft ontzettend veel mooie campings, vakantieparken, villaparken, b&b's en hotels. Echte aanraders zijn:

Meer overnachtingsmogelijkheden

Speeltuinen en Trampolineparken

Bekijk van te voren goed of de speeltuin of het trampolinepark geopend is. 

Meer speeltuinen en trampolineparken

 

Naar het museum

Interessante musea voor kinderen zijn onder andere het Smalspoormuseum, het Drents Museum, het Hunebedcentrum en het Gevangenismuseum. Ook heel leerzaam is Kamp Westerbork.
Lees meer in onze blog over de leukste kindvriendelijke musea in Drenthe

 

Zien we je snel in Drenthe??