De mooiste hunebedden in Drenthe om met kinderen te bezoeken! In deze blog vertel ik meer over de hunebedden en waarom het leuk is hier met kinderen heen te gaan. Soms is de combinatie met een museum of een bepaalde wandeling leuk om te doen. Of het is gewoon een heel mooi hunebed om te zien. Ga altijd met respect met de hunebedden om. 

Komende tijd wordt deze blog uitgebreid met meer informatie en meer foto's. Heb je zelf mooie foto's van een van de hunebedden? Mail me ze dan! hanneke@go-kids.nl. Alvast bedankt :-) 

Hunebedden D53 en D54 op het Holtingerveld

Hunebedden Holtingerveld D53

Voor ons op nummer 1 staan de twee hunebedden op het Holtingerveld. Simpelweg omdat deze op fietsafstand liggen van waar wij wonen én omdat ze echt heel mooi zijn. Er zijn verschillende leuke wandelroutes (geschikt voor kinderen) die langs deze hunebedden lopen. Wanneer je bij De Toegangspoort Holtingerveld start heb je bijvoorbeeld het Mammoetspoor. Dat is een leuke speurtocht van 2,7km, volg de bordjes met de mammoet. Bij de Tourist Info kun je de speurtocht ophalen, je krijgt een boekje, een stok en een tasje. Adres voor de start: Van Helomaweg 18 in Havelte.

Hunebed D27 is het grootste hunebed van Nederland! Dit hunebed is 22,5 meter lang en is te vinden naast het Hunebedcentrum in Borger. Leuk om samen te combineren, een bezoek aan de hunebedden en het archeologisch museum. Daar leer je alles over de hunebedden, de ijstijd, mammoeten en meer. Het adres is Hunebedstraat 27 in Borger. 

Hunebed D30 Exloo

Hunebed D30

Hunebed D30 ligt ten noordwesten van het dorp Exloo aan het Bodenpad midden in het Exlooër bos. Het is een klein hunebed in het mooie toeristische Hondsrug gebied. 

Hunebed D31 Exloo

In Exloo is van alles voor kinderen te doen, waaronder een bezoek aan hunebed D31. Je kunt hier twee leuke interactieve wandelingen doen, het Sabeltandtijgerspoor (2,2 km) en de Tijdreisroute Leewal (7,5 km) die langs dit hunebed komen. De routes kun je met de app "De Hondsrug Hunzebosroutes" kunt volgen waarin je een tijdreis maakt van 470.000 jaar en je inleeft in het bestaan van de mammoeten en sabeltandtijgers. Start: Parkeerplaats Fletcherhotel De Hunzebergen, Valtherweg 36, 7875 TB Exloo. Vanaf daar kun je de bordjes met de mammoet volgen naar het begin van de route. In Exloo is trouwens ook het leuke kinderpark Kabouterland

Hunebed D43 Emmen

Hunebed D43 Emmen

Dit hunebed bestaat eigenlijk uit 2 hunebedden en wordt door archeologen ook wel een langgraf genoemd. Het bevindt zich in Emmen ten westen van de weg naar Odoorn en is via een zandpad (ongeveer 400 meter) te voet bereikbaar. Er staan twee infozuilen. Er is een klein parkeerterrein aan de grote weg, het adres is Emmen Schimmeres. Vanaf dit parkeerterrein is het maar 4 minuten rijden naar WILDLANDS

Hunebed Highway

Hunebed Highway

De N34, Hunebed Highway, is een provinciale weg vanaf de A28 bij De Punt via onder andere Zuidlaren, Gieten, Borger, Emmen en Coevorden naar Ommen. Van de 53 hunebedden in Drenthe liggen er maar liefst 47 langs de N34! 

Veel plezier, geniet van deze prachtige historische bezienswaardigheden! 

Ook interessant: wandelen met kinderen in Drenthe