Deze nieuwsbrief in je mailbox ontvangen? Meld je aan: Nieuwsbrief.

Voorjaarsvakantie!

Tips voor de beste uitjes in Drenthe

Voorjaar! Of is het nog een beetje winter? De een vertrekt deze vakantie nog even lekker naar de sneeuw, de ander verlangt naar de zon. In Nederland kan het nog alle kanten op, en voor elk weertype hebben we leuke activiteiten!  

Veel leesplezier en een fijne vakantie! 

Nieuws

In de prijzen

Speel- en IJsboerderij de Drentse Koe is door ANWB verkozen tot het Leukste uitje van Drenthe 2020.
Op bijna alle onderdelen scoort deze toffe speelboerderij de hoogste cijfers: prijs/kwaliteit, sfeer, personeel, faciliteiten en het aanbod. 
Ga deze vakantie heerlijk spelen! Wanneer het regent kun je je goed vermaken in de speelschuur, en als het mooi weer is natuurlijk lekker buiten.
> De Drentse Koe is de hele voorjaarsvakantie geopend!

 

Zwemmen

Zwemmen in de vakantie

Drenthe heeft lekker veel zwembaden waar je kunt vrijzwemmen in de vakantie. We hebben een blog gemaakt met de leukste binnen-zwembaden in Drenthe, met daarbij de belangrijkste informatie: is er een glijbaan, kun je daar je kinderfeestje vieren, en of je er kunt eten en drinken.

> Bekijk de zwembaden

 

De natuur in

Wandelingen in Drenthe

Lekker wandelen met je kinderen! Er zijn zoveel mooie natuurgebieden in Drenthe, en elk gebied heeft verschillende avontuurlijke routes voor kinderen uitgestippeld, variërend van 1 tot 8 km. Ik heb ze voor je verzameld in een overzichtelijke blog. Veel plezier! 

> Bekijk de wandelingen

 

Met app (of zonder) over de Hondsrug

Sabeltandtijgerspoor

Volg het spoor van de Sabeltandtijger, zwiep met de kabelbaan naar beneden, spring, klim en volg het slingerpad door de heuvels uit de ijstijden. Onderweg kun je spannende games doen met de app. 
Meer informatie over deze wandeling van 2.2 km over de Hondsrug
 

Tijdreisroute Leewal

Met deze wandeling van 7,5 kilometer door bossen, heidevelden en stuifzand, langs hunebedden en akkers tussen Exloo en Odoorn maak je een tijdreis van 470.000 jaar! Bekijk onderweg toffe animaties op de app.
Meer informatie over deze wandelroute!

 

WILDLANDS

Backstage 
 - zo dichtbij - 

Wow, heb je de nijlpaarden ooit van zo dichtbij gezien? Dit kan t/m 1 maart bij WILDLANDS backstage. Omdat veel dieren in de winter in hun binnenverblijf zitten, mag je ze daar nu ook bewonderen. 

Speciaal tarief kinderopvang en BSO

Speciaal voor kinderopvangorganisaties geldt deze vakantie een speciaal actietarief  van slechts € 5,00 p.p. Leuk met de kinderen op avontuur backstage bij de dieren! 
 

> Daar wil ik meer over weten!

 

Voorstellingen

Roodkapje (6+)

Theater DNK Assen
16 februari 15.00 uur

Een vrolijke voorstelling met leuke liedjes en heerlijke humor voor jong en oud.
Fake Vonk gaat voor een interview op zoek naar de wolf, het blijkt een aardig dier en helemaal niet gevaarlijk. Hoe kan dat?  Hoe zit het met de zeven geitjes, of Roodkapje?

Voorstelling van Langhout Producties
> Daar wil ik heen!

Het best bewaarde geluid ter wereld (5+)

Schouwburg Ogterop Meppel
19 februari 14.30 uur
Een grappige voorstelling met bijzondere geluiden die een beetje de weg kwijt zijn. Xantippe en haar broer IJsbrand verzamelen alle geluiden van de wereld. Maar plots is het best bewaarde geluid ter wereld verdwenen... 
Voorstelling van Maxtak
> Heel interessant!

Juf Roos gaat op vakantie (2+)

Theater DNK Assen
23 februari 13.30 uur

Juf Roos gaat op vakantie met haar buurjongen Gijs. Samen beleven ze vrolijke avonturen en zingen ze de leukste liedjes die papa en mama ook nog wel kennen van vroeger. Juf Roos en Gijs gaan naar de boerderij van Tante Tulp, maar tante is nergens te bekennen. Wat is er gebeurd?  
> Dat is leuk!

Indoor spelen

Urban Jump

Ontdek het grootste indoor trampolinepark van Drenthe, Urban Jump & Playground in Emmen! Springen, spelen, kinderfeestjes, en lekker eten en drinken. 

Meer informatie over Urban Jump

Skik Assen

Skik is de indoor speeltuin bij Camping Witterzomer. Eindeloos spelen en klimmen, en daarna pizza eten! Ook kun je hier je kinderfeestje vieren! 

Meer informatie over SKIK

Shoppen

Toffe kleding voor jongens en meisjes shop je bij Hupsakee Kindermode in Emmen! Van baby tot tiener, maat 50 t/m 164. 
Hup naar de winkel!
 
Meer leuke tips in en om Drenthe: