Het event van deze winter: het IJsbeelden Festival!

De beste ijskunstenaars uit de hele wereld komen naar Zwolle waar ze in een 1.200 m2 grote vrieshal aan de slag gaan met 275.000 kilo ijs en 275.000 kilo sneeuw. Daarmee vertalen zij het thema in ijs- en sneeuwsculpturen tot wel 6 meter hoog. Het thema voor dit jaar is: What a Wonderful World.  “Special effects” met licht, geluid en projectie maken de beelden nog magischer!

Eenmaal in het IJsbeelden Festival loop je van het ene wereldwonder naar het andere wereld wonder. Architectonische hoogstandjes als de Sagrada Familia uit Barcelona, beeldhouwkunst met het beroemde Jesus beeld uit Rio de Janeiro, natuurschoon waarbij Groot Barrierrif, de grootste koraalrif ter wereld in gekleurd ijs wordt vormgegeven. Vincent van Gogh tussen ingevroren zonnebloemen en olifanten en nijlpaarden op ware grootte. En natuurlijk is er weer de glijbaan. Ook papa's en mama's mogen daar vanaf hoor! 

Na de koude tocht langs de IJsbeelden, de kunst is het zo lang mogelijk vol te houden, helemaal bij de glijbaan natuurlijk, kun je in de gezellige horeca nagenieten met een lekker warm drankje en wat lekkers. In de horeca is er speciaal voor de kinderen een Go-Kids kleurtafel ingericht, zodat je nog lekker even kunt nazitten. 

Warme kleding

Warme wanten, dikke sokken, een wollen muts, een fijne sjaal… Je zal ze nodig hebben wanneer je een bezoekje brengt aan het Nederlands IJsbeelden Festival. Om de ijsbeelden in topconditie te houden is het 8 to 10 graden onder nul in de ruimte waar de beelden staan. Zorg dus dat je je goed en vooral lekker warm aankleedt wanneer je het festival bezoekt. 

Andere acties

Het IJsbeelden festival werkt samen met een aantal andere Zwolse ondernemers zoals de Fundatie. Kobalt, McDonald's en Herman Brood museum

Bekijk hier andere acties =>

Ticketprijzen

  • Kinderen t/m 3 jaar gratis
  • Kinderen 4 t/m 10 jaar 13,50 aan kassa en 12,25 online
  • Volwassenen 19,50 aan kassa en 16,25 online
  • 65+ (ID meenemen) 19,50 aan kassa en 15,75 online
  • De online ticketprijzen zijn excl. €0,95 transactiekosten (administratiekosten & tijdslot-kosten) per ticket.

Openingstijden

In de periode 17 december t/m 5 maart:
Dinsdag t/m zondag geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Uitzonderingen:

  • Tijdens de kerst- en voorjaarsvakantie ook op maandag geopend

Adres:

Nederlands IJsbeelden Festival
IJsselhallen Zwolle
Rieteweg 4

ANWB lid

Ben je lid van de ANWB dan kun je ook met korting naar het IJsbeelden festival.