Tijdreisroute Leewal

Zuideinde 36, 7875 CD Exloo

Een wandeling door de (pre)historie

Met deze wandeling van 7,5 kilometer door bossen, heidevelden en stuifzand, langs hunebedden en akkers tussen Exloo en Odoorn maak je een tijdreis van 470.000 jaar. Je ziet indrukwekkende overblijfselen van de ijstijden en de raadselachtige Leewal die door het landschap kronkelt. Een tijdbalk geeft veel informatie over de historie van het Hondsruggebied.

Ook bij deze route is een app beschikbaar. Met 360gradenfilmpjes, animaties en opdrachten beleef je die historie van heel dichtbij en krijg je veel informatie over het ontstaan van het gebied, over droogdalen en over de wolharige mammoet en de sabeltandtijger die hier hebben geleefd.

Beleef nóg meer met de app!

Wil je het Leewal Tijdreisroute lopen met de app? Download dan 'De Hondsrug Hunzebosroutes vanuit de online store.

Tip: neem een VR-bril mee. Dan kom je nóg dichterbij.

Start van de wandelroute

De route is bereikbaar vanaf twee startpunten:

  1. Parkeerplaats zwembad Leewal, Zuideinde 36, 7875 CD Exloo

  2. Parkeerplaats Fletcherhotel De Hunzebergen, Valtherweg 36, 7875 TB Exloo. Vanaf daar kun je de bordjes met de mammoet volgen naar het begin van de route. De route is niet geschikt voor rolstoelen, scootmobiels en kinderwagens. Startpunt 1 is bij zwembad de Leewal, 52°52’12.4″N 6°51’31.9″E, coördinaten 52.870096, 6.858865, maar je kunt ook aan de kant van het Fletcher Hotel starten. De route is aangegeven door bordjes met een mammoet silhouet.

Kaart Tijdreisroute Leewal