Voorstelling Het best bewaarde geluid ter wereld (5+) door Maxtak

Kom naar deze grappige voorstelling boordevol humor en bijzondere geluiden die een beetje de weg kwijt zijn! 

De wereld zit vol geluiden. Je broertje dat smakt, je vader die zingt onder de douche, de wind die ritselt in de struiken. En hoe klinkt een botsing van twee slakken eigenlijk? En is het geluid van een drukke kermis nou vrolijk of juist irritant?

Xantippe en haar broer IJsbrand hebben het heel druk met het geluidslaboratorium dat ooit van hun vader was. Ze verzamelen, sorteren en bewaren daar alle geluiden van de hele wereld. IJsbrand vindt het fijn, maar Xantippe vraagt zich af wanneer het nou af is. Als er op een dag een bewaker in hun potdichte laboratorium staat met woeste verhalen over de echte wereld, droomt Xantippe weg over het leven buiten, terwijl IJsbrand zich zorgen maakt over de veiligheid van hun zeldzame geluidenverzameling. Maar wat is er aan de hand met de bewaker? Waarom klinkt alles ineens zo vreemd? En waar is het best bewaarde geluid ter wereld gebleven?

'Het best bewaarde geluid ter wereld' is een opgeruimde familievoorstelling (5+) over heldhaftige binnenblijvers en bange helden. Vol live muziek en liedjes, achtervolgingen en geluiden (en mensen) die de weg kwijt zijn.

Bestel je kaarten! 

Voorstelling Het best bewaarde geluid ter wereld

Voorstelling Het best bewaarde geluid ter wereld

Voorstelling Het best bewaarde geluid ter wereld

Over MaxTak

MaxTak wil kinderen en ouders uit alle lagen van de bevolking kennis laten maken met verschillende soorten live muziek en daarnaast ook de belangrijke verhalen van nu vertellen. Zowel onverwoestbare klassieke verhalen in een moderne bewerking als nieuw geschreven toneelstukken, allemaal met nieuw gecomponeerde muziek en zang. Stevige maatschappelijke thema’s gaat het gezelschap daarbij niet uit de weg, maar worden prikkelend en met veel herkenbaarheid en humor gebracht. In combinatie met spetterende live muziek en zang brengt MaxTak zo op luchtige wijze niet alleen beweging in de hoofden van kinderen maar ook in die van het volwassen publiek.


Dit is de eerste MaxTak-voorstelling die uitkomt onder regie van de nieuwe artistiek leider Marije Gubbels. Zij schreef en regisseerde talloze (jeugd)muziektheatervoorstellingen bij o.a. tgBloodyMary, M-lab en Theater Sonnevanck, waaronder 'Een wintersprookje', 'Edward Scharenhand' en 'Zwijnenstal'.