Stakingsdagen in regio Den Bosch

Begin deze maand hebben we een poll gehouden om erachter te komen welke scholen op donderdag 30 en vrijdag 31 januari weer gaan staken. De uitkomst..... ja de meeste scholen sluiten beiden dagen de deuren. Ben jij (een van) deze dagen vrij? Dan is het natuurlijk dé dag om er lekker op uit te gaan met je kind(eren).

Het is en blijft natuurlijk vervelend voor leraren dat het nog steeds nodig is, maar ook zeker voor ouders die ineens opvang of vrij moeten regelen. Maar laten we er juist daarom met z'n allen maar weer het beste van maken! En om jullie daarmee te helpen hebben we een aantal leuke uitjes en activiteiten in de regio voor jullie op een rijtje gezet. 

De leukste stakingsactiviteiten

Veel bedrijven spelen inmiddels goed in op de stakingsdagen in het onderwijs en organiseren daarom super leuke activiteiten. Go-Kids heeft een aantal leuke tips voor je verzameld om de staking met je gezin door te komen!  

Discovery tour bij Kamelenmelkerij Smits

Tijdens de staking kun je deelnemen aan de te gekke Discovery-tour bij Kamelenmelkerij Smits. Je ontvangt een tas mee met verschillende soorten voer om aan de kamelen te geven en een informatieboekje. Op deze manier kun je in je eigen tempo meer over het bedrijf ontdekken en ondertussen leer je alles over het leven van de kameel. Oftewel, een leuk én educatief uitje! Klik hier voor meer informatie.

Nationale voorleesdagen

De Stakingsdagen vallen ook nog binnen de Nationale Voorleesdagen die plaatsvinden van 22 januari t/m 1 februari in heel Nederland! Tijdens de voorleesdagen vinden er ook veel (vaak gratis) activiteiten plaats bij alle bibliotheken. Wil je hier meer over weten? Bezoek dan de website van je lokale bibliotheek. Klik hier voor meer informatie.

Access Bars bij Praktijk Zienderogen

Tegenwoordig kunnen kinderen én volwassenen bij Praktijk Zienderogen - coaching, training en ontspanning in Oss ook terecht voor Access Bars. Donderdag 30 en vrijdag 31 januari zijn de laatste twee dagen dat je nog gebruik kunt maken van het introductie kortingstarief. Wil je meer weten? Klik dan hier.

Kinderworkshop "Hoe schrijf je een gedicht?" bij bibliotheek Ravenstein

Ben jij tussen de 8 en 12 jaar? Wil jij ontdekken hoe leuk gedichten schrijven is? Geef je dan op voor de dichtworkshop op donderdag 30 januari in de Bibliotheek Ravenstein. Tijdens deze workshop leer je op welke manieren je met taal kan spelen en hoe je dit kan gebruiken bij het schrijven van gedichten. Wat je hebt geleerd kan je meteen toepassen door mee te doen aan de dichtwedstrijd voor de poëzieroute van Ravenstein. Klik hier voor meer informatie.

Familievoorstelling Het Zwanenmeer bij Theater De Lievekamp

Zijn jouw kinderen al iets ouder? Bezoek dan de familievoorstelling Het Zwanenmeer bij Theater De Lievekamp in Oss. Deze versie van het Ballet van de Staatsopera van Tatarstan betovert jong en oud. Voorafgaand aan de uitvoering van ‘Het Zwanenmeer’ zal er om 17.30 uur een balletrepetitie en warming-up plaatsvinden. Dansliefhebbers kunnen deze repetitie gratis bijwonen. Klik hier voor meer informatie.

zwanenmeer de lievekamp

Aquagames kindermiddag bij Golfbad

Je kunt vrijdag 31 januari tijdens de staking lekker zwemmen en deelnemen aan allerlei uitdagende spelletjes waarbij leuke prijzen te winnen zijn. Het Golfbad zorgt tussen 16.00 en 20.00 uur voor gezellige muziek! Wil je meer weten? Klik dan hier.

Keuze workshop voor kinderen bij Naamralensleutelhangers enzo.

Willen jullie graag creatief aan de slag gaan tijdens de staking? Op vrijdag 31 januari staakt Naamkralensleutelhangers enzo. in Geffen niet. Deze hele dag bieden ze verschillende leuke workshops aan. Zo kun je een leuk bord gaan versieren, je eigen Donut SQUISHY ketting maken of een super leuk vogelhuisje pimpen! Klik hier voor meer informatie!

staking

De leukste Stakingsuitjes

Natuurlijk zijn er ook veel bedrijven en organisaties die niet speciaal iets organiseren voor de Stakingsdagen, maar natuurlijk wel een echte aanrader zijn om te bezoeken. Check daarom ook deze tips! 

Heerlijk zwemmen bij MFC De Kreek in Kerkdriel

Samen ravotten en spelen in het water, of geniet lekker ontspannen aan de kant en beleef de leukste tijd samen met je kinderen. Dankzij het professionele toezicht dat altijd aanwezig is kun jij ontspannen, terwijl de kinderen plezier maken met al het speelmateriaal in het water! Ook beschikt De Kreek over een glijbaan van maar liefst 60 meter lang die uitkomt in het plonsbad en elke woensdagmiddag is het vrij-zwemmen! Oftewel, kom familie-zwemmen bij De Kreek in Kerkdriel!

zwemmen bij de kreek

Educatief uitje naar Oertijdmuseum Boxtel

Ben je op zoek naar een leuk uitje, maar wil je ook graag nog enige educatie bieden deze dag? Breng dan een bezoekje aan het Oertijdmuseum in Boxtel. In dit bijzondere museum kunnen kinderen heerlijk ontdekken en spelen, zowel binnen als buiten. Je kan binnen van alles zien over de oertijd en buiten zijn heel veel levensgrote dinosaurussen en fossielen te zien in een bosrijke omgeving. Oftewel, edutainment op z'n best! 

Wandelen door de natuurgebieden Staatsbosbeheer

Is het mooi weer? Dan kunnen jullie natuurlijk ook even je hoofd helemaal leeg maken tijdens een heerlijke wandeling door een van de prachtige natuurgebieden in regio Den Bosch! Staatsbosbeheer heeft de mooiste routes voor jou en je gezin in kaart gebracht. Kinderen spelen van nature graag buiten. Lekker ravotten, ontdekken en speuren. Al hebben ze soms een zetje nodig om naar buiten te gaan, als ze er eenmaal zijn, dan vermaken ze zich er prima.

Trakteer je kids bij Tof Koekie in Den Bosch

Heb je geen vaste plannen, maar vind je het wel leuk om even erop uit te gaan met de kids? Trakteer ze dan op iets lekkers bij Tof Koekie in het centrum van Den Bosch. Ze hebben hier de heerlijkste lekkernijen, of geniet van een uitgebreide lunch! Tip: Duik daarvoor of daarna nog even de stad in om lekker te shoppen!

Spelen en lekker eten bij Bierbrouwerij Oijen

Ben jij op zoek naar een restaurant waar je heerlijk kan eten en waar de kinderen lekker kunnen spelen? Kijk dan eens bij Bierbrouwerij Oijen. De naam doet vermoeden dat het een plek is voor alleen volwassenen maar niets is minder waar. Met een leuke binnen- en buitenspeelplaats, én een heerlijke kinderkaart is Bierbrouwerij Oijen ook zeker geschikt voor een gezellig gezinsuitje.

Je kunt natuurlijk ook de Go-Kids agenda in de gaten houden voor meer leuke activiteiten in de regio! Maar zoals je ziet; er is genoeg te doen. Dus heb je vrij kunnen regelen? Dan is dit dé dag om met de kids op pad te gaan! 

TIP: Wil jij voor elke schoolvakantie de leukste tips uit de regio Den Bosch in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief van Go-Kids regio Den Bosch