Landelijke onderwijsstaking

Het is weer zover, woensdag 6 november 2019 gaan medewerkers uit alle onderwijssectoren staken. Vervelend voor leraren dat het nog steeds nodig is en vervelend voor ouders die ineens opvang of vrij moeten regelen. Maar laten we er juist daarom met z'n allen het beste van maken! En om jullie daarmee te helpen hebben we een aantal leuke uitjes en activiteiten in de regio voor jullie op een rijtje gezet. 

MFC De Kreek in Kerkdriel

Samen ravotten en spelen in het water, of geniet lekker ontspannen aan de kant en beleef de leukste tijd samen met je kinderen. Dankzij het professionele toezicht dat altijd aanwezig is kun jij ontspannen, terwijl de kinderen plezier maken met al het speelmateriaal in het water! Ook beschikt De Kreek over een glijbaan van maar liefst 60 meter lang die uitkomt in het plonsbad en elke woensdagmiddag is het vrij-zwemmen! Oftewel, kom familie-zwemmen bij De Kreek in Kerkdriel!

Kinderatelier Buiten de Lijntjes in Geffen

Heb jij iemand in huis die graag creatief aan de slag gaat? Bij Kinderatelier Buiten de Lijntjes in Geffen kun je op woensdagmiddag 6 november van 14.30 tot 16.00 uur komen kleien op een echte draaischijf! Je mag een mooie potje of vaasje komen maken. Een prachtige creatie gegarandeerd!

Bibliotheek Oss

Naast dat het natuurlijk heerlijk is om een paar uurtjes door te brengen in de bibliotheek op zoek naar een leuk boek, kun je tijdens de staking bij Bibliotheek Oss ook terecht voor een hele bijzondere workshop voor kinderen. Tijdens de workshop ‘Kinderen die gewoon kind willen zijn’ maken kinderen op een actieve en speelse manier kennis met de rechten uit het Verdrag voor de Rechten van het Kind. Aan de hand van een modern sprookje gaan kinderen aan de slag met kinderrechten. Ze kunnen tekenen en kleuren, terwijl ze met Roodkapje en Kleinduimpje proberen de wereld een beetje beter te maken. Aan het einde van de bijeenkomst, krijgen ze hun eigen paspoort mee, zodat ze thuis alles nog eens rustig na kunnen lezen. Heleen Groot van Amnesty International Oss leidt deze workshop.

Oertijdmuseum Boxtel

Ben je op zoek naar een leuk uitje, maar wil je ook graag nog enige educatie bieden deze dag? Breng dan een bezoekje aan het Oertijdmuseum in Boxtel. In dit bijzondere museum kunnen kinderen heerlijk ontdekken en spelen, zowel binnen als buiten. Je kan binnen van alles zien over de oertijd en buiten zijn heel veel levensgrote dinosaurussen en fossielen te zien in een bosrijke omgeving. Oftewel, edutainment op z'n best! 

Natuurgebieden Staatsbosbeheer

Is het mooi weer? Dan kunnen jullie natuurlijk ook even je hoofd helemaal leeg maken tijdens een heerlijke wandeling door een van de prachtige natuurgebieden in regio Den Bosch! Staatsbosbeheer heeft de mooiste routes voor jou en je gezin in kaart gebracht. Kinderen spelen van nature graag buiten. Lekker ravotten, ontdekken en speuren. Al hebben ze soms een zetje nodig om naar buiten te gaan, als ze er eenmaal zijn, dan vermaken ze zich er prima.

NME-Centrum en kinderboerderij de Elzenhoek in Oss

Heb jij een echte dierenvriend in huis? Trek dan de laarzen aan en bezoek de prachtige kinderboerderij de Elzenhoek in Oss. Hier valt van alles te beleven! Ravotten in de natuurspeeltuin, de geitjes voeren en neem eens een kijkje bij de leuke tentoonstelling. Bij de dierverblijven en de stallen ontdek je allerlei leuke weetjes over de dieren op de boerderij en in het verwonderhuis is van alles te zien en te horen over de bijzondere wereld van de dieren. Spelenderwijs leren kids van alles over verschillende thema's als poep, afval, voeding, gedrag en vachten in het dierenrijk. Even uitrusten? Ook dat kan. Bij één van de picknickplekken op het erf kun je volop genieten van de gezelligheid van De Elzenhoek.  Op 6 november kun je zelfs op knuffelvisite komen. Tussen 13.30 en 14.30 mogen kinderen onder begeleiding knuffelen met ratjes, konijnen en cavia’s.

Tof Koekie in Den Bosch

Heb je geen vaste plannen, maar vind je het wel leuk om even erop uit te gaan met de kids? Trakteer ze dan op iets lekkers bij Tof Koekie in het centrum van Den Bosch. Ze hebben hier de heerlijkste lekkernijen, of geniet van een uitgebreide lunch! Tip: Duik daarvoor of daarna nog even de stad in om lekker te shoppen!

Je kunt natuurlijk ook de Go-Kids agenda in de gaten houden voor meer leuke activiteiten in de regio! 

Zoals je ziet; er is genoeg te doen. Dus heb je vrij kunnen regelen? Dan is dit dé dag om met de kids op pad te gaan! 

Log In