De provincie Flevoland is natuurlijk de jongste provincie van Nederland en is ook heel divers. Deze provincie biedt tal van leuke uitjes voor kinderen van een dagje museum of themapark tot prachtige natuur. Er is zoveel leuks met je gezin te doen. We hebben alvast een kleine  selectie gemaakt van leuke kinder uitjes in Flevoland.

De Orchideeën Hoeve in Luttelgeest

Bezoek de grootste tropische tuinen van Europa en reis van werelddeel naar werelddeel in de Orchideeën Hoeve. Ontdek een wereld vol natuurlijke kleuren en geuren uit Midden-Amerika, Australië en Azië. Geheel overdekt, rolstoeltoegankelijk en kindvriendelijk. Hier loop je met de kids lekker in de jungle te speuren en kun je  tussen de vlinders in de grote vlinder vallei ronddartelen. Ook kun je de maki's en stokstaartjes en vele andere dieren bekijken of de vogels  voeren in de lorituin. 

In vakanties en weekenden kun je naar de grote Jungle theatershow. En kids kunnen heerlijk spelen in het grote mangrove speeltuin. Uiteraard kun je ook nog wat lekkers eten en drinken in de prachtige zwevende tuinen.  In de Orchideeën Hoeve beleef je een prachtig en avontuurlijk dagje uit. 

Vakantiepark Europarcs Resort Zuiderzee in Biddinghuizen

Als je op zoek bent naar een leuke vakantiepark dan zit je bij Europarcs Resort Zuiderzee goed. maar dit park ook plezier aan daggasten die niet op het park verblijven.  Zo hebben ze een prachtige binnen en buiten speeltuin.  Het park heeft een heerlijk zwembad en ligt aan het Veluwemeer en hier kun je natuurlijk ook aan het strand liggen. Uiteraard kun je ook een lekker hapje eten en drinken.  Resort Zuiderzee biedt volop vertier voor park- en daggasten.

Luchtvaart museum Aviodrome in Lelystad

Bij themapark en museum Aviodrome leer je van alles over de luchtvaart. Ervaar de Nederlandse luchtvaart van toen en nu! Bewonder meer dan 100 unieke oude en nieuwe vliegtoestellen van dichtbij. Stap aan boord van een echte Boeing 747 Jumbo Jet en haal zelf je vliegbrevet in een echte flight simulator. Of bekijk de spectaculaire 4D-film Skymania! Hoeveel waardevolle objecten ontdek jij in de schatkamers van Luchtvaartmuseum Aviodrome?

Netl, de wildste tuin in Kraggenburg

Ontdek de Wildste tuin, Netl in Kraggenburg. Dit is een geweldig natuurgebied met water en duinen, wandelroutes, heel veel speelnatuur en een strandpaviljoen.  Kinderen kunnen hier naar hartelust spelen in de natuur. Er zijn allerlei speelobjecten in de natuur, zoals een wiebelbrug, trekpontje, schommels, klimtouwen. Er is een doolhof bamboebos, In de zomer is er een modderglijbaan. Je kunt er heerlijk pootje baden of bij mooi weer zwemmen.  Je komt tijd te kort om alles te ontdekken. 

Avontura in Dronten

Bij indoor speelparadijs Avontura in Dronten kunnen de kinderen naar hartelust urenlang spelen. Op de vele speelpleinen (elk met een eigen thema) is vertier voor iedereen. De allerkleinsten kunnen terecht op het peuterplein. Kom springen op de trampolines, sporten op het multi sportplein, glijden op de familieglijbaan of klimmen op de klimvulkaan. Of speel één van de leuke interactieve games.

Belevenissenbos in Lelystad

Avonturen beleef je in het grootste belevenissenbos van Nederland. Het belevenissenbos in Lelystad herbergt 40 hectare 'natuurlijk spelen'. Het bos en de toestellen zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Er zijn talloze speelplekken, tientallen speelaanleidingen, kilometers aan routes en waterpartijen.

In de zomermaanden is er een horecawagen aanwezig. En zijn de wc's en de buitendouche beschikbaar.

Speeltuin & Pannenkoeken restaurant Het Grote Kabouterbos & Hans en Grietje

Het Grote Kabouterbos in Dronten is een super knus pannenkoeken restaurant, maar ze zijn veel meer dan dit alleen. Ze hebben een prachtige buiten speeltuin in stijl van de kabouters. Kids kunnen hier urenlang spelen terwijl jij op het terras geniet. Dit ook de plek van een kabouterroutes en een aantal wandelroutes.

In Zeewolde vind je de sprookjesachtige pannenkoekenrestaurant Hans & Grietje. Als je hier een lekkere pannenkoek eet, kijk je je ogen uit. De inrichting is zo geweldig en raar. Ook de buitenkant van het pand is een plaatje en wacht dacht je van de mega grote speeltuin. Dit is echt geweldig voor kinderen.  Er is een heel groot terras, dus je kunt je kinderen goed zien terwijl lekker een hapje en drankje doet. Tegenover ligt een bos en hier kun je ook leuke en korte wandelroutes doen.

Walibi Holland in Biddinghuizen

Walibi Holland is hét attractiepark van Nederland om je grenzen te verleggen. en hard kunt gaan. Met meer dan 30 spectaculaire attracties voor alle leeftijden! Heb je wat grotere kinderen dan kun je helemaal los gaan op de vele achtbanen.

Natuur uitjes met wandelroutes

Ondanks dat de provincie nog redelijk jong is is op verschillende plekken wel prachtige natuur te vinden. Veelal met hele leuke en soms avontuurlijke kinderroutes. Zo zijn er kabouterpaden in het Westen en Oosten van Flevoland En Flevoland staat natuurlijk ook bekend om de Oostvaardersplassen., maar hier vind je ook het Natuurpark Lelystad

 

We wensen je veel plezier in Flevoland!

Log In