Kemphaanlaan 4, 1358 AG Almere

In Flevoland zijn tal van leuke en korte wandelroutes voor kinderen te vinden. We hebben de leukste wandelroutes en kabouterpaden van Staatsbosbeheer voor je op een riijtje gezet.

Kabouterpad Almeerderhout en Oostvaardersplassen

Wist je dat hier in de buurt (Almeerderhout en Oostvaardersplassen)  kabouters wonen? Tenminste, dat denken we, want overal zie je kaboutersporen. Kleine voetafdrukken in het zand, wielsporen van een kruiwagentje, geplet gras van een middagdutje. En je ziet ook weleens een kabouterdrolletje liggen. Echt waar! Kabouters wonen meestal in holletjes in de grond of in een holle boom. Maar soms ook in een verlaten schuurtje of een hutje gebouwd van takken. Kaboutermannetjes en kaboutervrouwtjes zijn erg ijverig en behulpzaam en de hele dag druk in de weer. Waarmee? Als je het kabouterpad loopt kom je daar vanzelf achter. Vergeet onderweg niet te zoeken naar kaboutersporen! En met een beetje geluk kom je een echte kabouter tegen...

Wel vooraf even reserveren.

Kabouterpad Speelbos De Zevensprong

Wist je dat er kabouters wonen in het Horsterwold? Geknakte grassprietjes en kleine voetsporen verklappen hun aanwezigheid. Loop samen met jouw kabouter het Kabouterpad en ontdek samen de wereld van dit kleine volkje. 

 Horsterwold Zeewolde - 750m en gratis

 

Speurtocht Almeerderhout - puzzeltocht

Kom met je kinderen naar Buitencentrum Almeerderhout voor een speurtocht door de Almeerse bossen. Een avontuurlijke ontdekkingstocht voor het hele gezin: jaar rond de fotopuzzeltocht, waarbij je gewapend met plattegrond en foto's naar de letters tussen de bomen speurt. Je verzamelt zoveel letters, dat je er een zin van kunt maken. Daarnaast is er elk seizoen een extra puzzeltocht, gericht op de seizoenen.

 

Dierenvriendjespad bij Buitencentrum Almeerderhout en Oostvaardersplassen

Kom je ook spelen in de natuur? Samen met de dierenvriendjes ga je op ontdekkingstocht door het Almeerderhout en Oostvaardersplassen en beleef je avonturen. Je krijgt een spel mee met daarin een aantal opdrachten. Zoek met de kleurenwijzer naar takjes voor een vogelnest, loop als een eend of spring als een kikker. 

 

Wandelroute Zintuigenpad

Met deze route door het Almeerderhout in de Stadsbossen van Almere prikkel je al je zintuigen.

Almeerderhout - 2,4 km - paarse route

 

Wandelroute familiepad Kotterbos

Korte wandeling door het Kotterbos in de Oostvaardersplassen. Gesloten van 15 jan tot 1 mei (rustgebied grazers).

Kotterbosweg Almere - 4 km -  donkerblauw
 
  • Leeftijd 0 - 4
  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Gratis toegang
  • Eigen eten toegestaan
  • Horeca aanwezig
  • Outdoor