Hopweg 2B, 8315 RH Kuinre

In Flevoland zijn tal van leuke en korte wandelroutes voor kinderen te vinden. We hebben de leukste wandelroutes van Staatsbosbeheer voor je op een riijtje gezet.

Kabouterpad Kuinderbos

Voor de allerkleinsten ligt er in het Kuinderbos een Kabouterpad. Bij het beginpunt ligt een knapzak en een echte puntmuts klaar en het grote Staatsbosbeheer Kabouterboek. Hierin staan de opdrachten voor op de route, waarmee jouw kleine kabouter een echte kabouterkenner kan worden! Als alle opdrachten goed zijn uitgevoerd, ligt na afloop een kabouterdiploma klaar. En van al dat werk krijg je trek: als afsluiting kun je broodjes bakken op het kampvuur. Tegen een kleine vergoeding staat voor jou in het Boswachtersrustpunt koffie of thee klaar.

Wel vooraf even reserveren.

Kabouterpad Roggebotzand

Wist je dat er in boswachterij Roggebotzand kabouters wonen? De boswachter weet het zeker en zegt ze elke dag gedag! Als je goed kijkt zie je overal kaboutersporen. Kleine voetafdrukken in het zand, wielsporen van een kruiwagentje en soms zelfs een kabouterdrolletje. Volg het Kabouterpad in Dronten en met een beetje geluk kom je een echte kabouter tegen... 

Dit Kabouterpad ligt bij het pannenkoekenrestaurant Het Grote Kabouterbos en na afloop kunnen de kids heerlijk spelen in de grote speeltuin.

Wel vooraf even reserveren.

Wandelroute Zeven Dwergenpad

Langs deze speurroute in het Kuinderbos kom je Sneeuwwitje en de zeven dwergen tegen, uit boomstammen gehakt door kunstenaar Giel Ramakers. Bij elke dwerg vind je een natuuropdracht. Voor kinderen tot 10 jaar. Volg de rode route die gemarkeerd is met paddenstoelen.

Kuinderbos - 1,1 km - rode route

Wandelroute Educatiepad Wisentbos

Deze kindvriendelijke educatieve route is kort en leuk. Bij de Dorpsboerderij Triade in Dronten kun je ook heerlijk zitten en iets drinken.

Wisentbos - 1,7 km - witte route

Wandelroute Burchtroute

Tijdens deze wandeling door het Kuinderbos kom je langs de ruïne van het kasteel van Hendrik de Crane, in de Middeleeuwen een roemruchte roofridder. 

Kuinderbos - 3,1 km - donkerblauwe route

  • Leeftijd 0 - 4
  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Eigen eten toegestaan
  • Horeca aanwezig
  • Outdoor