Top 10 kerstactiviteiten in de regio Arnhem & Betuwe

Sinterklaas is allang het land weer uit en nu is het tijd voor de leukste Kersttips in de regio Arnhem & Betuwe. Ook in onze regio zijn weer tal van leuke kerstactiviteiten voor én met kinderen te doen. Wij hebben een top 10 gemaakt van de leukste kerstactiviteiten in de regio Arnhem & Betuwe.
Veel kerstplezier!

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

1.Kerstactiviteiten bij Kasteel Rosendael

In het weekend van 16 en 17 december is er een sfeervolle winterfair met tal van kraampjes gevuld met leuke items voor thuis bij Kasteel en Park Rosendael. Uiteraard zijn er ook heerlijke versnaperingen verkrijgbaar. Tip: bezoek ook het Kasteel dat prachtig versierd is.
Daarnaast is professor Bombastix aanwezig in de kerstvakantie met zijn Toversneeuwmachine. En de kinderen kunnen hun Prins of Prinsessenkleding weer aantrekken: de workshop hoe ik een Prins of Prinses is ook weer te reserveren voor de vakantie. Meer info: bekijk onze agenda.

kasteel rosendael winter

Bron foto: Kasteel en Park Rosendael

2. Friends on Ice in Ede

Haal de schaatsen uit het vet en schaatsen maar! Van 9 december tot en met 20 januari kun je dagelijks schaatsen op de leukste overdekte ijsbaan van Ede en omstreken. Ook voor de jongste kids zijn schaatsondersteuners aanwezig. Ze organiseren diverse leuke activiteiten en natuurlijk kun je warme drankjes en lekkere hapjes nuttigen. Meer informatie: www.friendsoniceede.nl

friends on ice

Bron foto: Friends on ice

3. Kerstbrunch bij GeoFort in Herwijnen

Als jij na de beide kerstdagen nog steeds wilt nagenieten van de kerst reserveer dan snel een plekje voor de Kerstbrunch op derde kerstdag bij GeoFort! Met heerlijke broodjes en ander lekkers, ook aan de kids is gedacht. Tip: combineer de brunch meteen met een bezoek aan dit Science museum. Meer informatie over GeoFort vind je hier.

kerstbrunch geofort

Bron foto: GeoFort

4. Kinderactiviteiten kerstvakantie bij Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Het Nationale Park De Hoge Veluwe organiseert meerdere toffe kinderactiviteiten in de kerstvakantie. Kom jij lekker Uilenballen pluizen en ontdek jij alles over wat uilen eten? Of bezoek het Jachthuis Sint Hubertus met een kinderrondleiding. Of geniet samen met je ouders, vrienden of familie van heerlijke marshmallows die je mag roosteren boven het vuur op het buiten terras bij het Park Paviljoen. Smullen maar! En wil jij meer weten over het Jachthuis Sint Hubertus? In de vakantie organiseren ze speciale kinderrondleidingen.  Meer info: check onze agenda.

marshmallows roosteren hoge veluwe

Bron foto: Het Nationale Park De Hoge Veluwe

5.Bezoek de kerstshow Christmas World bij Intratuin Duiven

Tientallen kerstlichtjes, prachtig versierde kerstbomen, heerlijke kerstmuziek, kerstdorpen en nog veel meer! Tof kinderuitje om te doen. De kerstshow is nog tot en met 7 januari te bezoeken. Check onze agenda voor meer informatie.

Christmas world intratuin Duiven

Bron foto: eigen beeld

6.Candlelight shopping in Barneveld Centrum

Wandel zaterdag 16 december door het centrum van Barneveld en ontdek sfeervol verlichte etalages, luister naar gezellige kerstmuziek en proef van heerlijke versnaperingen. Zo wordt het wel heel gezellig kerstinkopen doen!

7.Overnachten in Kerstsfeer bij Vakantiepark Het Lorkenbos

Kom jij overnachten bij Vakantieoord Het Lorkenbos in Otterlo? Het park is prachtig versierd voor Kerst en je kunt lekker genieten van de Veluwe in de winter. Ook op het park is genoeg te doen en te beleven. In de schoolvakanties organiseren ze regelmatig toffe activiteiten. En wist je dat je hier ook in de winter een kampeerplekje kunt reserveren? Toch liever wat meer luxe en comfort? Ook dat kan, want er zijn meer dan voldoende vakantiewoningen. Voor ieder wat wils. Bekijk snel de actuele beschikbaarheid op de website

Winter bij het lorkenbos
Bron foto: Vakantieoord Het Lorkenbos

8.De Grootste Kerstmarkt van het Oosten in Arnhem centrum

De grootste Kerstmarkt van het oosten vindt op zondag 17 december in Arnhem plaats. Woon jij in Arnhem of omgeving? Vergeet dan niet een bezoekje te brengen aan deze grote kerstmarkt. Tal van gezellige kraampjes, gezellige kerstmuziek, de coca cola truck en stap in de Chrismas Express Stoomtrein voor een sfeervolle rit.

9.Kerststal in Renkum

Een levende kerststal en het Kerstverhaal verteld op zaterdag 23 december in Renkum. Tegenover de R.K. kerk O.L.V. ten Hemelopneming. Figuranten vertolken het kerstverhaal van Jozef en Maria en kom de dieren aaien in de kerststal vanaf 16.30 uur. Ook is er wat lekkers te eten en drinken. Kom jij langs?

10. Dickens Fair in Tiel

Ook in Tiel organiseren ze een gezellige fair in Dickens stijl op zondag 17 december. Tussen 12.00 en 17.00 uur is het centrum van Tiel compleet omgetoverd in kerstsfeer met Dickense taferelen. Kom en bewonder.

Dit zijn onze kersttips voor activiteiten met kinderen in de regio. Mis jij nog een leuke activiteit? Laat het ons weten! Altijd op de hoogte blijven van alle onze toffe kindertips?

Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief. Schrijf mij in!

 

Log In