Sterrentocht

Beleef vanaf november eens in de maand het spannende forteiland in het donker! Kom naar één van de sterrentochten en ga op reis door het heelal, rooster marshmallows bij het kampvuur en drink warme chocolademelk met slagroom. 

Het forteiland ligt in “the middle of nowhere”, het is dus aardedonker om ons heen, daardoor kan je met de sterrenkijker op je gemak de sterrenhemel verkennen!

Wat gaan we precies doen?

Door met de film “The Powers of Ten” uit te zoomen vanuit GeoFort tot aan de “grenzen” van het heelal ervaar je de oneindigheid van het universum. Met behulp van een planetariumprogramma geven de enthousiaste amateurastronomen vervolgens informatie over de sterrenhemel zoals we die nu kennen.

Met een 250mm Dobsontelescoop verken je zelf de sterrenhemel, maar er wordt ook uitgelegd hoe makkelijk je met je telefoon sterren kan leren herkennen. Vroeger was het belangrijk om sterren te kunnen herkennen. De sterren werden namelijk gebruikt om op zee de weg te vinden, maar hoe deden ze dat?

Waar, wanneer, hoe?

Kortom, heb jij weleens de kraters op de maan, de ringen van de planeet Saturnus of de maantjes van Jupiter willen zien? Kom naar één van de sterrentochten!

Reserveer hier je kaartjes.