Sterrentocht bij GeoFort

Sterrentocht bij GeoFort

Sterrentocht

Zaterdag 16 maart is er weer een Sterrentocht op het GeoFort! Dit valt in het weekend van de landelijke sterrenkijkdagen. En daarom gaan we dit keer niet alleen op reis door het heelal, verkennen we de sterrenhemel met een echte telescoop en ervaar je de oneindigheid van het universum. Deze keer hebben we ook een spannende speurtocht over het forteiland!!

Wat gaan we precies doen?

Door met onze film “The Powers of Ten” uit te zoomen vanuit GeoFort tot aan de “grenzen” van het heelal laten we je de oneindigheid van het universum ervaren. Met behulp van een planetariumprogramma geven de enthousiaste amateurastronomen vervolgens informatie over de sterrenhemel zoals we die nu kennen.

Met een 250mm Dobsontelescoop verken je zelf de sterrenhemel, maar we leggen ook uit hoe makkelijk je met je telefoon sterren kan leren herkennen. Vroeger was het belangrijk om sterren te kunnen herkennen. De sterren werden namelijk gebruikt om op zee de weg te vinden, maar hoe deden ze dat?

Waar, wanneer, hoe?

Kortom, heb jij weleens de kraters op de maan, de ringen van de planeet Saturnus of de maantjes van Jupiter willen zien? Kom naar een van de sterrentochten!

Reserveer hier je kaartjes.