Nacht van de Nacht bij GeoFort

Marshmallows roosteren boven een knisperend kampvuur, warme chocolademelk met slagroom en een heldere sterrenhemel boven je..

Kom tijdens de Nacht van de Nacht naar GeoFort en beleef het forteiland in het donker! Zaterdag 26 oktober is het Nacht van de Nacht en gaan op veel plekken in Nederland de lichten uit. Ook bij GeoFort. Het forteiland ligt in ‘the middle of nowhere’, te midden van de weilanden, en het is dus compleet donker! Hierdoor is juist de sterrenhemel boven je goed zichtbaar.

Ga deze avond op reis door het heelal met de Powers of Ten. Leer meer over de sterren en planeten van onze amateurastronomen. En vind je weg over het forteiland in het donker met een spannende speurtocht. Vervolgens mag je zelf de sterrenhemel verkennen met een echte 250mm Dobsontelescoop! Hiermee kan je de kraters op de maan zien, de ringen van de planeet Saturnus of de maantjes van Jupiter! We sluiten de avond af bij het kampvuur waar we marshmallows roosteren en genieten van een heerlijke warme chocomel.

Deze avond is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en kost €12,50. Je kan je al aanmelden