De leukste uitjes voor kinderen in en rondom Arnhem, De Gelderse Vallei en de Betuwe

Erop uit met kinderen in en rondom Arnhem, De Gelderse Vallei en de Betuwe

De Go-Kids regio Arnhem Betuwe Vallei is een grote regio. Steden in deze regio zijn onder andere Arnhem, Ede, Veenendaal, Barneveld en Tiel. Maar ook de omliggende steden en dorpen rondom deze grotere steden komen aan bod. Er is hier van alles te doen voor kinderen! Wij hebben een paar tips:

GeoFort

Verken het spannende oude forteiland in de Betuwe! Ga binnen én buiten het experiment aan: ontdek de donkere ondergrondse tunnels, vind de weg in het doolhof en daal met een lift 6.000 kilometer diep in de aarde. Echt, je trilt nog na!

Er zijn nog veel meer leuke musea in de regio die heel geschikt zijn voor kinderen. Neem snel een kijkje en ontdek de leukste kindvriendelijke musea!

Kasteel en Park Rosendael

Kasteel Rosendael is een prachtig kasteel met een mooi aangelegd park er omheen, waar van alles te beleven is. Landgoed Rosendael ligt in Rozendaal, vlakbij Arnhem. Kasteel Rosendael geeft een mooi beeld van hoe er vroeger op een kasteel werd geleefd. Met een beetje fantasie loop je door het kasteel als ridder of prinses! In het waterrijke park bij het kasteel bevinden zich de beroemde 'bedriegertjes'. In de bodem zitten fonteintjes verborgen die onverwacht aan- en uitgaan en je zo kunnen natspuiten! 

Ook Kasteel Doorwerth is erg leuk om te bezoeken met kinderen! 

Bezoek de panda's in Ouwehands Dierenpark

Deze kan natuurlijk niet ontbreken. In Rhenen kan je op bezoek bij de panda's in Ouwehands Dierenpark. Naast de panda's is hier nog veel meer te zien. Ga naar het berenbos, geniet van de gorilla's en spring op het reuze springkussen! 

Fruitpark Ochten

Bij het Nationaal Fruitpark in Ochten is alles te vinden voor een heerlijk dagje uit. Je kan wandelen door het park met de vele fruitbomen. Als het fruit rijp is mag je wat plukken om lekker op te eten. Dus neem de picknickmand mee, zoek een mooi plekje uit en geniet van een lekkere picknick tussen de fruitbomen. Maar er is veel meer te zien en te doen op dit park. Zo kan je door het hele park midgetgolfen. Ook is er een blotevoetenpad en kunnen kinderen heerlijk spelen in de mooie speeltuin en dieren knuffelen bij de kinderboerderij. 

Kindvriendelijke restaurants

Wat is er nu fijner dan lekker uit eten op een plek waar ook kinderen zich heel goed kunnen vermaken. Er zijn genoeg kindvriendelijke restaurants te vinden. Zo kan je bij Restaurant De Houtzagerij in Otterlo heerlijk eten terwijl de kinderen in de binnen- of buitenspeeltuin spelen. Bij de Pannenkoekenbakker in Buren kan je heerlijke pannenkoeken eten. Er is een leuke binnenspeeltuin en na afloop mogen kinderen een cadeautje uitzoeken in de speelgoedwinkel.

Zwemmen in de regio

Als het lekker warm is, is er niets leuker dan buiten zwemmen. In de regio kan dat op heel veel plekken. In dit overzicht vind je de leukste plekken. 

Mocht het nou even geen zwemweer zijn maar wil je wel lekker naar buiten? Lees dan deze wandelblog eens! Hier staan leuke kindvriendelijke wandeltips in. En je kan natuurlijk ook altijd nog naar een binnenzwembad

 

Log In