De  leukste glampings en meer bijzondere overnachting tips met kinderen

Bijzonder overnachten en dan met name glamping is hot in Nederland: het is een geweldige manier om vakantie te vieren. Veel vormen van bijzonder overnachten en glamping zijn te vinden op campings, boerderijen en vakantieparken en de meeste zijn ook nog eens heel kindvriendelijk. Als Go-Kids zijn we zelf ook dol op kamperen en glampen en we volgen al jaren de trends. Hieronder vind je een mooie lijst met tips, en natuurlijk meer informatie over de superleuke winactie van Boerenbed, waar je heel bijzonder kunt overnachten!

Win een vakantie bij BoerenBed – de ultieme familievakantie op de boerderij!

BoerenBed is de leukste kleinschalige boerderijvakantie. 🌿 Je vindt BoerenBed bij 18 boerderijen in Nederland en België, midden in de natuur. Elke locatie biedt een unieke boerderijbeleving. Wandel met alpaca’s, geef kalfjes de fles en leer alles over het boerenleven.
Bij BoerenBed slaap je in een ruim en knus Tenthuisje, dat van alle gemakken is voorzien. Je geniet er van de warmte van de houtkachel en de gezellige sfeer van de olielampen en kaarsen. Elektriciteit en wifi vind je er niet, en laat dat nou de grootste luxe zijn.
Lijkt het jou leuk om bijzonder te overnachten in een heerlijk tenthuisje op een Boerenbed locatie naar keuze? Doe dan mee met deze fantastische winactie! 
BoerenBed winactie
Hieronder lees je hoe je meedoet! 

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

Boerderijvakanties bij Farmcamps
Meer weten

Boerderijvakanties bij Farmcamps

 

Dol op het buitenleven? Ga lekker logeren bij Farmcamps! Bekijk locaties bekijk

 
Boomgalows De Roestelberg Loonse en Drunense Duinen Kaatsheuvel
Meer weten

Boomgalows De Roestelberg Loonse en Drunense Duinen Kaatsheuvel

Roestelbergseweg 2, Kaatsheuvel

Boomgalows Voor uw korte of lange vakantie of overnachting kunt u terecht in de bungalows die we Boo... bekijk

 

Yes, zo doe je mee:
WINACTIE BOERENBED

Bijzonder overnachtentips

Wow, dat er zoveel leuks is in Nederland! Check hier de leuke glamping en andere bijzondere accommodaties per provincie:

Bijzonder overnachten in Overijssel

CharmeCamping de Regge-Vallei - Den Ham

Charmecamping De Regge-Vallei ligt in het buitengebied van brinkdorp Den Ham, vlakbij Ommen, in Overijssel.  Sinds 2023 is SVR camping De Reggevallei een heuse Fien en Teun camping! Bij CharmeCampingde Regge-Vallei kun je komen kamperen met je eigen kampeermiddel, overnachten in een van de mooie appartementen óf in 1 van de ruime glampingtenten. Charmecamping De Regge-Vallei is een prachtig gelegen kampeerterrein omringd door weilanden en boomsingels. Het uitzicht is heerlijk weids en geeft je direct een vrij gevoel.  Ook is er veel te beleven voor kinderen in de omgeving van ANWB Camping De Regge-Vallei. Van pretparken tot heerlijke zwembaden. Natuurlijk is er op de camping ook van alles te doen. Je kunt er binnenspelen in de speelschuur of buiten in 1 van de speeltuinen. Natuurlijk staan er ook skelters klaar om lekker rond te crossen.

Regge Vallei Den Ham

Meer info =>

Camping Het Meuleman - De Lutte

Het ultieme kampeergevoel zonder de stress van het opbouwen of afbreken? Dat kan bij Landgoedcamping het Meuleman. Naast je eigen kampeermiddel of een huisje, kun je hier ook overnachten in een compleet ingerichte tipi tent met een koelkast, gasbrander, houtkachel én buitenkeuken. Je slaapt op extra dikke, luxe kwaliteit en goed geïsoleerde luchtbedden, dus je hoeft alleen maar je eigen slaapzak mee te nemen.

Op Het Meuleman in Twente komen rust en recreatie op een hele bijzondere plek in de natuur samen. De kampeerplekken liggen verspreid in het bos en langs het heideveld. De camping ligt aan het natuurwater van de Dinkel en er is een prachtige natuurvijver.

Voor de kinderactiviteiten gebruiken ze zoveel mogelijk natuurlijke en biologisch afbreekbare materialen en prikkelen ze de creativiteit. Maar natuurlijk zijn er ook speeltoestellen in het zand en ontbreekt de tafeltennistafel niet op deze camping. 

camping Meuleman

Meer info & boeken =>

Glamping Papillon Country Resort - Denekamp

Papillon Country Resort, gelegen in het prachtige Twente, vlakbij de Duitse grens,  is een heerlijk vijf sterren kindvriendelijk vakantiepark & camping.  Naast ruime kampeerplaatsen met privé sanitair, bieden ze ook uniek glamping accommodaties, luxe vakantiehuisjes en stacaravans.

Er is hier veel aandacht voor de gast die behoefte heeft aan ruimte, luxe en comfort. Op het park zijn speeltuinen kinderboerderij, een zwembad, zwemvijver,  mooi restaurant en animatie. Maar ook in de omgeving is van alles te beleven.

Meer info & boeken =>

Landrijk de Reesprong - Buurse

Middenin de weilanden kamperen in een luxe safaritent of lodge; dat klinkt toch als een droom? Over de weilanden kijk je kilometers weg. Een geweldige ervaring van het buitenleven. Waar word je tegenwoordig nog wakker zonder het geluid van voorbijrazende auto's? Bij ons zijn het de dieren die je wakker maken! De haan geeft je het startsein voor de dag. Daarna bepaal je zelf hoe je dag eruit ziet. Je kunt natuurlijk altijd bij ons terecht om mee te helpen op de boerderij. De koeien, kalfjes, geiten, kippen en konijnen begroeten je met liefde. Hier ben je te gast bij boer Herald, Bonita en de kinderen. Ze nemen alle tijd om er voor jullie gezin een onvergetelijke herinnering van te maken. De boerderij biedt voldoende vertier maar er worden daarnaast ook leuke activiteiten georganiseerd.

Reesprong glamping

Reesprong =>

De Kleine Wildenberg - Diepenveen

Geluk ligt voor het oprapen op de sfeervolle boerderij de Kleine Wildenberg in Diepenveen. Vlakbij de IJssel en de mooie hanzestad Deventer, midden in het Sallandse natuurschoon beleef je het rijke boerderijleven.

Kom slapen, spelen en mooie herinneringen maken. Je kunt hier sfeervol overnachten op deze prachtige boerderij. Genieten voor het hele gezin met alle dieren op de boerderij en de prachtige omgeving.

kleine wildenberg

Meer info & boeken =>

Outdoors Holten 

Outdoors is een gezellig vakantiepark op de Holterberg nabij Holten waar je lekker buiten in de natuur kan zijn en helemaal tot rust kan komen. Back to nature, maar zeker niet to basic. De lodges en suites hebben allemaal hun eigen badkamer met douche en toilet (zelfs met ligbad!) en een super nieuwe keuken met alles erop en eraan. In de omgeving is van alles te doen!

Outdoor Holten

Outdoor Holten =>

De Kleine Wolf - Ommen

Camping en vakantiepark de Kleine Wolf in Ommen heeft 5 sterren en biedt ontzettend veel faciliteiten voor jong en oud.

De Kleine Wolf is  5 sterrencamping en de perfecte plek voor een onvergetelijke vakantie voor jong en oud. Kids beleven waterpret in de verwarmde binnen- of buitenzwembaden. Ze hebben urenlang speelplezier in het indoor speelparadijs de Wolventuin. Ze kunnen eindeloos spelen met zand en water aan het strand met echte palmbomen. Er zijn fantastische shows in het theater en er is een dolenthousiaste animatieteam. De Kleine Wolf behoort tot de top van Nederlandse en Europese campings. Ze hebben ook een ruim aanbod glamping. Zo kun je overnachten in bijzondere lodges, Hooiberg en kasteel de wolvenburcht. 

Wolvenburcht kleine wolf camping

Glamping Kleine Wolf =>

Bijzondere accommodaties in Gelderland

Camping het Vossenhol - Ermelo

In Ermelo, midden op de Veluwe, vind je een camping die auto- en hondenvrij is en waar kinderen onbekommerd kunnen spelen. Waar jij kunt genieten van de rust en ruimte die deze camping te bieden heeft, maar ook van de aanwezige faciliteiten: overdekt zwembad met waterglijbaan, waterspeeltuin met zandbak, wasserette en gratis wifi.
Natuurlijk ben je hier van harte welkom om te komen kamperen op een van de ruime kampeerplaatsen met je eigen kampeermiddel, maar wat deze camping echt bijzonder maakt is dat je hier bijzondere overnachtingen kunt huren. 
Simpel of heerlijk luxe:

  • Misschien zijn de trekkershutten wel wat voor jou? De Camping Pods zijn knus en simpel ingericht, maar met alles wat je nodig hebt voor een comfortabele overnachting.
  • De Pipowagen biedt wat meer ‘glamour’: met een eigen toilet en kitchenette ben je klaar voor de ultieme vakantie.
  • Of ga voor kamperen in een Glamping tent. Kijk vanuit je bed naar de sterrenhemel in de Mongoolse Yurts Of kies voor het gemak van Lotus Belle.
  • Vakantie vieren met het hele gezin kan in een van de luxe 4-persoons chalets. Geniet van het ruime chalet met heerlijke tuin en beleef samen een fantastische vakantie.

glamping Vossenhol Ermelo

Vossenhol =>

Resort De Wije Werelt - Otterlo

Europarcs De Wije Werelt is een heerlijk gezinsvriendelijk vakantiepark in Otterlo. Gelegen op korte afstand van Het Nationale Park De Hoge Veluwe en het Kröller- Müller museum. Met daarnaast tal van leuke kidsactiviteiten op het park, verblijf je hier méér dan prima. Houd jij van kamperen met een beetje luxe? Boek dan één van de glampingtenten. Voorzien van alle gemak en comfort slaap je hier als een roosje.

Daarnaast vind je bij Resort De Wije Werelt ook een aantal bijzondere accommodaties zoals de Zwerfhut. Slapen doe je hier op hoogte! De Zwerfhut lijkt op een boomhut, maar dan op poten. Hoe bijzonder is dat!
Of kies het vrijstaande chalet genaamd Van Gogh met zijn bijzondere karakteristieke vormen. Of ben jij meer een natuurliefhebber? Dan zit je hier ook goed met huisjes als de Boslodge of de Nature lodge. 
Met zoveel bijzondere accommodaties op één park wordt kiezen nog lastig. Eén ding weet je zeker, genieten doe je hier met een grote G!

Wije werelt zwerfhut

Wije Werelt =>

Safaritenten in Zeeland

FarmCamps Five Star Farm - Kamperland

Ervaar het ultieme boerenleven in een safari- of lodge tent of je eigen caravan op het erf van de boerderij! Leer alles over het verzorgen van dieren en het welzijn van plant, dier en mens. De kinderen kunnen ook nog eens spelen in de binnen én buitenspeeltuin! Dit alles op een prachtige centrale plek in het mooie Zeeland.

farmcamps

Five Star farm info =>

Heerlijk logeren in Noord-Brabant

Boomgalows Roestelberg - Kaatsheuvel

Bijzonder overnachten in bosrijke omgeving en in de buurt van de Efteling.
Met twee slaapkamers bieden alle vier de Boomgalows op de Roestelberg accommodatie aan vier personen. Ieder met eigen sauna, inloopdouche, toilet, keuken, eettafel, zithoek, tv met dvd-speler en terras. Het is een leuk idee om deze bijzondere locatie te combineren met een bezoek aan de Efteling en of de Loonse- en Drunense duinen.

boomgalow roestelberg

Roestelberg => 

Efteling Bosrijk & Loonsche Land - Kaatsheuvel

Bosrijk Efteling

Wie wil er nu niet sprookjesachtig overnachten? Op loopafstand van het Efteling Park ligt midden in de bossen de royaal opgezette vakantieparken Bosrijk en Loonsche Land. Ontspan in alle rust aan het water, een gezellig dorpsplein of in een vrijstaande woning tussen de bomen. In Vakantiepark Efteling Bosrijk vind je luxe en sfeervolle vakantiewoningen, familiekamers en groepsaccommodaties. In Vakantiepark Efteling Loonsche Land kijk je uit over boomtoppen en vind je hutten die bedekt zijn met duinzand en heide. Dit park beschikt over eenvoudige, knusse vakantiewoningen en hotelkamers gemaakt van natuurlijke materialen. Allemaal inclusief onbeperkt toegang tot de Efteling.

Loonsche land Efteling

Meer info =>

Boerenbed - Mariahout In de Hei

Genieten moet wel lukken op de alpaca boerderij van Lilian en Jos in Mariahout. De tenthuisje staan prachtig gelegen met uitzicht op het bos. Hier worden regelmatig hertjes gespot, dus houd je ogen open. Tussen de tenthuisjes is de dierenweide met schapen, geiten en alpaca's. 
boerenbed mariahout

Mariahout in de hei =>

De Weitense Cabanas - Valkenswaard

Ook eens overnachten in een sfeervolle, duurzame cabana tussen de walnootbomen? Dat kan bij De Weitense Cabanas in Valkenswaard. Ons bedrijf bestaat uit 3 verschillende onderdelen, maar allemaal met elkaar verbonden en allemaal met een duurzame insteek en volledig CO2 neutraal. De Ecologische tuinderij, waar Jack vaak te vinden is en je graag van alles vertelt over moestuinieren. Op Wilma’s Terras, vind je Wilma..  Zij zet graag een kopje koffie of kruidenthee voor je en iets lekkers erbij mag natuurlijk ook niet ontbreken! En de Cabanas worden beheerd door Corrinne, zij verzorgt alles voor de gasten in de cabanas.

weitense cabanas

Weitense cabanas =>

Boerenbed De Brabantse Hei - Hooge Mierden

Dichtbij de grens met België in het rustige Hooge Mierden ligt de boerderij van Inge en Johnny. Zij wonen hier met hun 3 kinderen en houden ruim 200 koeien. Je kan hier overnachten in de luxe tenthuisjes van Boerenbed. Bij Brabantse Hei heb je vanuit je tenthuisje en een vrij uitzicht over de aardappel en maisvelden en staan om de dieren- en speelweide heen, zo kun je de kinderen in de gaten houden.

brabantse hei

Brabantse hei =>

Safari Resort Beekse Bergen - Hilvarenbeek

Een heerlijk dagje tussen de wilde dieren en daarna lekker uitrusten het hotel of resort.  In het Safari Hotel overnacht je in een luxe hotelkamer of suite. In het Safari of Lake Resort ben je omringd door dieren van Safaripark Beekse Bergen. Overnacht in een ruime lodge, een avontuurlijke boomhut of een luxe glamping tent.

Boomhut Safari Beekse Bergen

Glamping bij Beekse Bergen =>

Glamping in Drenthe

Boerenbed De Lange Weide - Dwingeloo

Kom onthaasten in Dwingeloo. Hier vind je de kleinschalige boerderij: de Lange Weide. Natuur, beleving en héél veel dieren! Je slaapt in een ruim tenthuisje dat voorzien is van alle gemakken, zoals een privédouche, toilet en volledig ingerichte keuken. En verder? Geen elektriciteit en WiFi – de grootste luxe. (Maar opladen kan altijd in het boerderijwinkeltje ðŸ˜‰). Winnaar publieksprijs: Kids VakantieGids Awards 2023.

boerenbed

Boerenbed locaties & boeken =>

Molecaten Outdoor Drenthe - Wezuperbrug

Vakantiepark Molecaten met parken door heel Nederland biedt ook tal van te gekke safaritenten aan, maar heeft in Drenthe ook een Hunebedtent. Een andere vorm van bijzonder overnachten is de cabin Vlinder. Dit type accommodatie wordt ook op veel Molecaten parken aangeboden.

hunebed tent molecaten drenthe

Meer info =>

Speciale slaapplekken in Flevoland

Camping Netl - Kraggenburg

Camping NETL de Wildste Tuin in Kraggenburg biedt met haar  kampeerterreinen plek voor gezinnen die willen kamperen met of zonder stroom voor de ultieme natuurbeleving. Er zijn ook trekkershutten, pipowagens en meer! Met haar stranden, zwemplas, speeltuinen, modderglijbanen, een restaurant met prachtig terras en de mooiste wilde tuinen is Netl een unieke kampeerbeleving.

Je kunt zelf een tentje opzetten op het MIG of Heli veld, maar je kunt ook in een POD, container of wielenwagen slapen. Kortom; overnachten bij Netl is een belevenis.

Meer info & boeken =>

Resort De Parel - Zeewolde

Resort de Parel ligt in de mooie omgeving van het Horsterwold en het resort ligt direct aan natuurwater. Geniet van een heerlijke tijd met het gezin in een van de logdes of safaritenten. 

Parel Zeewolde

Alle info >

Bijzonder overnachten in Zuid Holland

Vakantiepark Molenwaard - Ottoland

Vier je vakantie met Fien en Teun!

Zou jij je vakantie wel willen vieren met Fien en Teun of een van hun dierenvriendjes? Kom dan naar Vakantiepark Molenwaard en geniet van een volledig gethematiseerde vakantie. Doe mee met het uitgebreide entertainmentprogramma én ontmoet natuurlijk Fien en Teun! Kom jij logeren? Dan krijg je ook onbeperkt toegang tot Avonturenboerderij Molenwaard en Speelschuur Molenwaard, hoe leuk is dat!

Molenwaard hotel

Vakantiepark Molenwaard =>

Buitenhotel De Vreemde Vogel - Vlaardingen

Blijf je hier overnachten maak je dan maar klaar voor een van de unieke bouwwerken. Je slaapt hier namelijk niet op een gewone kamer maar in een van 10 unieke kamers.
Slaap jij in een vliegtuig, in een ruimteraket of in een vogelhuisje?
Alle kamers hebben een eigen badkamer en thee en koffie faciliteiten. Je hebt een eigen terras of patio aan het water! Naast dat je hier in een unieke kamer slaapt kun je bij De Vreemde Vogel allerlei kindvriendelijke activiteiten doen zo is er een speeltuin, een kinderboerderij en een escaperoom.

Vreemde vogel hotel

Hotel Vreemde Vogel =>

 Tinyhouse Cast Away op natuureiland Tiengemeten 

Wil je een unieke gezinsbelevenig? Een mini escape? Wil je er even helemaal uit in de natuur maar hou je ook van gezelligheid? Dan is Cast Away op natuureiland Tiengemeten precies wat je zoekt!

Op deze unieke plek om te overnachten vind je een prachtige glamping met een festival achtige aankleding. Een plek waar je kan genieten van de natuur maar waar je ook heerlijk kunt borrelen, eten en dansen met vrienden en andere gasten.

cast away tinyhouse

Cast Away =>

FarmCamps op Flakkee - Sommeldijk & FarmCamps Stolkse weide - Stolkwijk

Speciaal voor gezinnen met (jonge) kinderen, die graag willen kamperen met de nodige luxe, zijn er FarmCamps tenten te huur. Deze luxe ingerichte tenten staan op het terrein van een boerderij. 

In Zuid-Holland zijn er 2 toffe locaties waar je kunt overnachten bij de boer. Er zijn tenten en lodges geplaatst op het terrein en er zijn leuke opdrachten die de kinderen kunnen uitvoeren tijdens het verblijf op de camping. Bijvoorbeeld het meehelpen met voeren van de dieren, of voor een konijntje zorgen, of een pony.. of chips bakken van de eigen aardappelen! Afhankelijk van de boerderij die je kiest zijn er mogelijkheden voor de kids om de boer en boerin te helpen.

farmcamps

FarmCamps !

In heel Nederland en over de grens

Boerderijvakantie bij FarmCamps

Een FarmCamps boerderijvakantie: dat is logeren in een luxe tent bij de boer. De locaties zijn kindvriendelijke, natuurlijke familiecampings op werkende boerderijen. Bij Farmcamps.nl logeren met je gezin of  familie in luxe tenten: glamping op en top! Kids kunnen meehelpen op de boerderij en dieren verzorgen en of knuffelen mag natuurlijk niet ontbreken.

farmcamps

FarmCamps boerderijvakantie =>

Bijzondere accommodaties van Roompot 

Roompot staat natuurlijk bekend om de vele vakantieparken, maar ze bieden ook bijzondere accommodaties. Het zijn lodges in bijzondere vormen, maar ook soms verrassende accommodaties. De parken zijn in heel Nederland te vinden. Wie wil er nou niet slapen in een hideaway op de Gulpenerberg?

Roompot hideaway gulpen

Meer Roompot info =>

Even simpeler leven bij Boerenbed

Vakantie in luxe, maar wel back- to- basic. Boerenbed heeft met fijne tenthuisjes de ideale combinatie gevonden! Kleinschalig, geen wifi, geen elektriciteit, koken op de houtkachel, badderen in de hot tub. Maar wel in een luxe tenthuisje met houten bodem en heerlijke bedden. Op de boerderij, waar de kinderen de boer gaan helpen en de hele dag lekker in touw zijn. Je vindt BoerenBed bij 18 boerderijen in Nederland en België, midden in de natuur. Elke locatie biedt een unieke boerderijbeleving. Wie wordt daar nu niet blij van? Bekijk ook onze blog met alle locaties. 

Alles over Boerenbed =>

Landal Glamping Neufchateau (België)

In België ligt het prachtige glamping park Neufchateau. De naam zegt het al, het ligt in een sprookjesachtige omgeving waar je helemaal tot rust komt en de kinderen zich ook opperbest kunnen vermaken. 

  • Vlakbij het Meer van Neufchâteau
  • Recreatiestrand vlakbij
  • Luxe glampingtenten

Meer info Landal =>

Bijzonder overnachten via Vipio

Wil je echt op bijzondere locaties logeren met je gezin, dan moet je het ruime aanbod van Vipio bekijken. Hier vind je overnachtingen in een molen, kerk(toren), cruiseschip, watertoren, tinyhouse, boomhut, pipowagen, bunker, bus, tipi. Alles is eigenlijk wel mogelijk.  Slapen in een watertoren, pipowagen of boomhut vinden de kinderen fantastisch! 

Bijzonder overnachten Vipio =>

Wat is eigenlijk bijzonder overnachten?

Waar moet je aan denken bij bijzonder overnachten?  Veel vormen van bijzonder overnachten en glamping zijn te vinden op campings, boerderijen en vakantieparken en de meeste zijn ook nog eens heel kindvriendelijk. Je logeert net anders dan anders, in een bijzondere accommodatie. Kinderen vinden het fantastisch! Denk aan een boomhut, pipowagen of een container. Ook cool is een hobbit huisje of prachtige (Safari) glamping tent. Hopelijk hebben we je met bovenstaande ideeën genoeg geïnspireerd!

Nog veel meer overnachtingsideetjes!

Zoek je nog meer toffe ideetjes voor gezellige vakanties of weekendjes met de kinderen? Check zéker onze tips met Vakantieparken, Kindercampings en/of Hotels!

We wensen je alvast een fijne vakantie!

Team Go-Kids

Log In