Zondag 21 juni is het alweer Vaderdag! Fijn dat de kids de knutsels hiervoor weer lekker op school kunnen maken, dat scheelt weer even een projectje. Maar wel leuk natuurlijk om iets gezelligs te gaan doen toch? Nu we er gelukkig weer meer op uit kunnen is dit een uitermate geschikte dag om dat ook lekker te gaan doen, vinden wij. Leuk voor het hele gezin én fijn voor al die lokale ondernemers die helaas flink wat omzet hebben moeten missen de afgelopen maanden.

1. Vaders vinden bootje varen altijd een feestje, althans de vaders die wij kennen wel ;-) Een ontspannen uitje met het hele gezin. Reserveer daarom alvast je bootje bij Museum Broekerveiling in Langedijk, Greenjoy in Alkmaar of huur een kano bij Kanoverhuur Den Helder. Neem wat lekkers mee voor onderweg of een aansluitende picknick!

Bootje varen Broekerveiling

2. Barbecuen doet het ook altijd erg goed. Wat is dat toch, dat schijnt toch echt iets heel mannelijks te zijn. Althans dat vinden de meeste vaders ;-) Ga voor een ontspannen middag naar het Geestmerambacht in Langedijk, reserveer een barbecue pakket bij Paviljoen El Chiringuito aan de Noordzijde. Kids kunnen heerlijk spelen en jullie volop genieten!

El Chiringuito

3. Hebben we te maken met een actieve papa? Als je kids oud genoeg zijn is het ook heel leuk om eens te gaan wadlopen, zeehonden spotten op een boot of te gaan garnalen vissen. Bij De Groot Recreatie kun je allerlei leuke arrangementen doen vanaf Hippolytushoef en Den Oever.

Wadlopen, zeehonden spotten

4. Avontuur en educatie combineren? Een dagje uit naar Fort Kijkduin in Den Helder is ook een echte aanrader! Er is van alles te zien, leren en te doen. Er is ook een gaaf Noordzee aquarium. In het aquarium kun je onder water lopen door een 12 meter lange tunnel, zodat je zelf de zee kunt beleven! 

Fort Kijkduin

5. Is het mooi weer? Combineer dan een dagje strand met een bezoek aan het zeeaquarium van Bergen aan Zee!  Recent helemaal vernieuwd en gerenoveerd. Reserveer vast een plekje op een terras bij een van de vele strandpaviljoens en jullie dag is compleet!

Zeeaquarium Bergen aan Zee

6. Doe een dagje Schoorl! Begin je dag bij de Klimduin en haal een lekkere kop koffie bij bijvoorbeeld De Zilte Zoen of Honky Tonk, direct aan de klimduin. De kids kunnen lekker hun energie kwijt en ja, papa moet natuurlijk ook mee naar boven ;-) Haal een lekker ijsje bij ijssalon Pinoccio en ga vervolgens door naar Buitencentrum Schoorlse Duinen. Leuk om samen Het kabouterpad of de Elfjesdeurenroute te lopen met de allerkleinsten, het speelbos te ontdekken met ook het blotevoetenpad en lekker te lunchen bij restaurant IJgenweis. Klim die hele hoge trap op naar het hoogste punt van de Schoorlse Duinen voor een prachtig uitzicht!

Schoorlse Duinen

7. Slecht weer? Ga dan lekker een uurtje bowlen bij bijvoorbeeld bij Bob’s party & Events in Uitgeest, De Waerd Bowling & Events in Heerhugowaard, De Geus Langedijk of Noordzee Bowling Julianadorp. Of check vooraf het programma van bijvoorbeeld Theater Cool in Heerhugowaard, De Kampanje in Den Helder of De Vest in Alkmaar of ze nog een leuke voorstelling gepland hebben staan voor het hele gezin. 

Bowlen

Check vooraf natuurlijk altijd even de beschikbaarheid, waarschijnlijk moet je ook reserveren voor alle genoemde locaties. Wees er dus op tijd bij en maak er een gezellige dag van met elkaar!

Volg je Go-Kids regio Alkmaar al op Facebook?

Dol op leuke uitjes met je gezin?
Vraag onze gratis mails met UitTips in de regio aan!

GRATIS UitTips!