Met je kinderen de natuur in, dat is een bijzonder goed idee. Een heerlijke plek om dan naartoe te gaan is het Buitencentrum Schoorlse Duinen in Schoorl. Daar hebben ze naast het buitencentrum ook het heerlijke Speelbos Zandspoor én sinds juni 2018 een geweldige Elfendeurtjes route.

Wat is die Elfendeurtjes route?

Kom met je kinderen naar de Schoorlse Duinen voor een bezoek aan de elfjes. Want die leven hier ook. Ze spelen graag met de dieren in de duinen: zo speelt elfje Fier graag met de mier. De elfjes laten zich zelden zien, maar op de route door het speelbos vind je de deurtjes waarachter ze wonen.

Tas met toverstaf en opdrachten

Bij de balie van Buitencentrum Schoorlse Duinen ligt een tas met - jawel - een heuse toverstaf klaar. Daarmee ga je mee op pad. Bij elk elfendeurtje hoort een opdracht voor de kinderen. Na elke opdracht mag je een toverspreuk doen, en het dier wat er bij hoort meenemen. Als afsluiting vieren de kinderen samen met de dieren het feest van de seizoenen. En wat is een feest zonder iets lekkers te drinken en een koekje...

Gaan jullie ook op zoek naar elfjes in de Schoorlse Duinen?

Om de Elfendeurtjes tas te lenen betaal je per kind. De route is geschikt voor kinderen vanaf ca 2,5 jaar, is 1,5 kilometer lang en duurt ongeveer een uur. De prijs is inclusief de toverstaf, een koekje, drinken en een diploma. Naast de kosten betaal je een borg, die je natuurlijk weer terugkrijgt als je de spullen weer netjes terugbrengt.

Foto: Frank Nieuwenhuizen fotografie

Volg je Go-Kids regio Alkmaar al op Facebook?

Dol op leuke uitjes met je gezin?
Vraag onze gratis mails met UitTips in de regio aan!

GRATIS UitTips!