melkmarkt 2, 8013AA Zwolle

Ontdek de prachtige binnenstad van historisch Zwolle en wandel een van de audiotours. Het centrum van Zwolle heeft vanaf 8 december t/m 31 januari ook npg allerlei lichtbeelden

De dennenboom die groot wilde zijn (4-12 jaar)

De jonge dennenboom doet zijn uiterste best om heel hard te groeien, zodat hij net zo groot wordt als de reuzensparren om hem heen. Maar waarom worden de sparren omgezaagd? Waar gaan ze heen? Deze route wordt gemarkeerd door sfeervolle lichtbeelden waarmee de binnenstadsondernemers de pleinen en straten hebben versierd. De dennenboom die groot wilde zijn is een ontroerend sprookje van Nederlandse oorsprong, met een voor groot en klein herkenbaar thema.

Deze audiotour is rolstoeltoegankelijk.

Bestel audiotour voor kids =>

De Bloedende Zwaan Lichtbeeldenroute (volw. en 12+) 

Een jonge, arme ridder wil ‘het hoogste dienen’ en de ‘zwakkeren helpen’ maar moet daarvoor onvoorstelbare offers brengen. Hij reist de bloedende zwaan achterna, die is weggevlogen naar het hoge kasteel achter het bos. Over het overwinnen van je angsten en twijfels en over boven jezelf uitstijgen. Deze oeroude heldensage uit Zweden overleefde de eeuwen omdat hij raakt aan de actualiteit van alle mensen, in élke tijd. Deze route wordt gemarkeerd door een serie sfeervolle lichtbeelden waarmee de ondernemers in de Zwolse binnenstad de historische straten en pleinen hebben versierd. 

Deze audiotour is rolstoeltoegankelijk.

Bestel deze audiotour =>

De Witte Wieven Spooktocht (volw. en 12+)

Muzikale en theatrale griezeltocht waarin audio en video worden gecombineerd. Een eigentijdse bewerking van een oeroude Germaanse sage over de witte wieven, de nevelvrouwen die opduiken uit de mist en kwade zaken doen. Ze leiden je langs verschillende volksverhalen en sprookjes waarin de vrouw de hoofdrol vertolkt. Laat je meevoeren langs historische locaties en geniet van dit hoorspel door tientallen acteurs, gecombineerd met muziek en zang en scènes op video. Onder regie van theatermaker Lieke van der Vegt. 

Circa twintig amateurspelers werden in de aanloop naar dit project geregisseerd in professionele ‘snelkookpansessies’. Door het 3D-effect dat in de audio-opnames is aangebracht, is het noodzakelijk om deze tocht met je ‘oortjes’ in te lopen. 

Deze audiotour is rolstoeltoegankelijk.

Bestel deze audiotour =>

Alle audiotours kun je wel al bestellen, maar de tours zijn pas vanaf 18 december te lopen.

 

  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Outdoor