Op zondag 8 mei is het Moederdag  en dan willen we natuurlijk alle moeders en oma's in het zonnetje zetten. We hebben heel veel tips voor je om moeders te verwennen.  Dit kan binnen je eigen gezin, dus alle partners moeten aan de slag met de kids, maar het kan ook voor je eigen (schoon)moeder, dus oma's. Je kunt het thuis gezellig maken, maar je kunt er ook op uit en een genieten van een Moederdag brunch.

moederdag

1: Een zelf gemaakt knutsel cadeau

Nu er op steeds meer scholen geen Moederdag cadeau  meer geknutseld wordt, moeten we zelf aan de slag. Maar wat is het toch leuk om een eigen gemaakt cadeau te krijgen. En vooral het trotse gezichtje van je kind is goud waard.

Moederdag knutseltips =>

2: Filmavondje voorafgaand aan Moederdag

Hoe leuk is het om met je kinderen een filmavondje de avond van tevoren te organiseren. Op zondag kan het ook, maar de meeste kids moeten 9 mei weer voor het eerst naar school... Tijdens je filmavond kruip je gezellig met z'n allen op de bank, dekentje erbij en ‘chippies’ eten. Met jonge kids begin je al vroeg in de avond. Ze vinden het superstoer dat ze dan zo laat op mogen blijven. Met een klein beetje geluk worden ze de volgende ochtend wat later wakker waardoor jij nog ietsje langer kan uitslapen.... Zoek vooraf al een leuke film uit op Netflix,  Ziggo of bij Pathé Thuis.

Filmptips =>

3: Ontbijtje op bed

Veel moeders worden graag verwend en hoe kan dit nu beter met een ontbijtje op bed.  Gestommel in de keuken horen.  Gedoe op de trap horen omdat het dienblad toch wel erg zwaar is. En "wakker" worden  met de geur van croissantjes  en koffie  en een lekker glaasje sinaasappelsap. Moederdag begint  zo goed.

4: Een bos bloemen of terras plant

Een boeket bloemen doet het altijd goed.  Zoek bij de bloemenwinkel de mooiste bloemen uit of stel zelf een (veld)boeket samen. Wil je de tuin opleuken dan kan een mooie terrasplant in een mooie pot ook een geslaagd cadeau zijn. Het tuincentrum heeft nu voldoende keus.

5: Lekkere taart  online bestellen of van de bakker

Een goed alternatief voor zelf koekjes of een taart bakken is een heerlijke taart online of bij de bakker halen. Ze hebben in deze Moederdag tijd de lekkerste taarten. Wellicht wel even van tevoren bestellen. 

Online Moederdag taarten =>

6: Lekkere lunch of picknick in de tuin of terras 

Is het ontbijtje op bed geen succes of wil je wat anders, denk dan een lekkere lunch met heerlijke hapjes. Bij voorkeur in de tuin met een gezellig gedekte tafel.  Wil je mama echt verrassen en het is mooi weer die dag dan kun je ook met z'n allen ergens in de omgeving gezellig gaan picknicken.  En wil je helemaal een verwennerij dan ga je met z'n allen naar een terras, wat dat kan weer.

Kindvriendelijke terrasjes =>

7: Koekjes of taart bakken

Laat je kids zelf koekjes bakken of een taart maken, afhankelijk van de leeftijd van je kids. Bij ons is het zelf bakken nog steeds een hit. Je partner doet de inkopen en zet alles klaar in de keuken. Laat de kids zo veel mogelijk hun gang gaan onder supervisie van je partner.  En als je koekjes of taart in de oven of koelkast staan, dan mogen de kids tijdens het wachten even op de tablet. Zo heb je een win-win situatie.

8: Verwenhapjes

Onze food gastblogger Maureen heeft weer heerlijke verwenhapjes voor Moederdag bedacht.  Ze heeft super lekkere gezonde en minder gezonde traktaties gemaakt voor alle mama’s en oma's. Super simpel en leuk, dus papa’s en kinderen claim de keuken en ga gezellig samen aan de slag.

Verwenhapjes voor moeders =>

9: De hele dag niets doen

Vaak zijn de moeders de hele dag druk met van alles. Er is niks fijner dan dat moeders op deze Moederdag niks hoeven te doen. Verwen mama door alles uit handen te nemen, dus ze wordt de hele dag in de watten gelegd en er wordt goed voor haar gezorgd.

10: Uit eten in de woonkamer

Verras mama met een etentje in de woonkamer. Bedenk samen een lekker gerecht en bereid dit samen voor.  Je kunt ook denken aan gourmetten, (kaas)fonduen of nog leuker mini pizza's bakken met een pizzarette. In ons gezin is dit een enorme hit.  Wat je ook kiest, versier de tafel en maak het gezellig in de kamer. Maak het af met een klein menukaartje op het bord van mama.  Als het eten klaar is, wordt mama ontvangen door een echt gastvrouw of gastheer en schenk je mama's lievelingsdrankje in.  En na afloop hoeft mama natuurlijk niet af te ruimen. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een mooie afsluiter van een Moederdag thuis.

Cadeautips voor Moederdag

 

1: Chocolade

De meeste mama's zijn dol op chocolade! Bij ons is de chocolade van Tony Chocolonely echt favoriet. Je hebt van dit merk diverse smaken, maar je hebt ook allerlei giftboxen ed. 

2: Lekker verwen pakket

Mama's zijn gek op lekker verwenproducten voor in de badkamer, zoals  de producten van Rituals. Rituals heeft zo veel lekkere geurlijnen, er zit vast wel een favoriet voor moeders bij. Je kunt uit losse producten kiezen zoals de bad & douche producten, maar ook een geschenkset of een mooie geurkaars of geurstokjes.

3: Duurzaam karton

Duurzaam producten en recyclen is de trend. Wist je dat er heel speel spullen van karton gemaakt kunnen worden, zoals meubels, woonaccessoires zoals lampen, en kantoorartikelen. Kijk eens bij de te gekke artikelen van Kartent. Ze hebben ook super leuke speelgoed items voor kids.

Kartent - duurzaam karton voor thuis =>

4: Kookboek  of leesboek

Het kookboek van 20 minutes or less is echt een musthave voor alle mama's! Er staan heerlijke gerechten in die je binnen 20 minuten kunt maken. Uiteraard kun je ook voor een ander kookboek met een bepaald thema kiezen. Is mama niet dol op koken en maak je haar niet blij met een kookboek, maar is ze wel dol op lezen, dan kun je haar verrassen met de boeken van de Zeven Zussen. 

5: Gezelschapsspel 

Houdt moeders van een spelletje, geef haar dan een leuk gezelschapsspel zoals, 30 seconds of Party & Co Family . Wil je een spelletje wat niet zo lang duurt en wat je met minimaal 2 personen kunt spelen, dan raden we je het Qwixx dobbelspel aan. 

Spelletjes tips =>

6: Pizzarette, gourmet- of fondueset 

Wil je vaker en niet alleen met Kerst en Pasen samen met je gezin lekker thuis eten, dan is het ideaal met kinderen om te gaan (kaas)fonduen, gourmetten. En wil je een keertje wat anders en zijn de kids dol op pizza , dan biedt een pizzarette uitkomt. Vorig jaar heb ik met Moederdag een pizzarette gekregen en we hebben deze al vaker gebruikt dan een een gourmetset in de afgelopen jaren. Een groot voordeel is, dat je meeste ingrediënten wel in huis hebt en je bent niet afhankelijk van de supermarkt of de winkel wel een gourmet/fondue pakket verkopen.



Hopelijk heb je met onze tips  genoeg inspiratie voor een gezellige Moederdag.