De lockdown heeft ons weer in zijn greep. Ook de skiërs blijven weer thuis dit jaar…maar alleen maar thuis zitten hoeft echt niet! Er zijn genoeg veilige activiteiten die je in Overijssel tijdens de Kerstvakantie kunt doen. Met z’n allen naar het bos kan, maar hoeft niet! Wij hebben alle activiteiten en uitjes die wel mogelijk zijn in Overijssel (ff in de auto zitten is niet zo heel erg toch) op een rijtje gezet voor je:

City escapes door heel Overijssel

De city escape tochten zijn uitdagend, en erg leuk om te doen! Maak teams of doe ze met alleen je gezin, je verkent de stad op een hele andere manier. De city escapes zijn onder andere te doen in Zwolle, Zutphen, Apeldoorn, Kampen, Deventer, Enschede en in Zwolle is er zelfs een iets makkelijkere familie editie. Check en reserveer ze hier: https://go-kids.nl/zwolle/erop-uit/Escape-tour-Zwolle

Verhalentochten in Zwolle

Ook hier wandel je door de stad, maar op een totaal andere manier. Je luistert tijdens de wandeling naar een verhaal. Een unieke beleving waar we onlangs een leuke blog met tips over schreven. 

Nature Games in Overijssel en de Veluwe

Toch het bos in, maar dan mag de telefoon mee! Kids die je normaal nooit meekrijgt, vinden dit zeker leuk! Ook deze hebben we zelf uitgeprobeerd en kun je onze ervaring lezen.

nature game

Klimbossen

Het klimbos van Natuurlijk Heidepark in Lemelerveld is in de kerstvakantie geopend. Je kunt ook klimmen in het Klimbos Achterhoek in Ruurlo.

Waanzinnige speurtocht bij Borne (Twente)

In Hertme kun je deelnemen aan de waanzinnige speurtocht. Een speurtocht met heel veel opdrachten, interactie, theater en zelfs lekkernijen. Je koopt een gezinsticket met korting bij Go-Kids! Lees er alles over

Schaatsen

In Deventer is de schaatsbaan open! Gezellig een middag schaatsen kan gelukkig, bij de Scheg in Deventer omdat de schaatsbaan deels niet overdekt is.

Funtochten met auto, fiets en wandelend

Deze autopuzzeltochten, fietsspeurtochten en wandelspeurtochten zijn superleuk voor het hele gezin, helemaal coronaproof en je boekt ze met een speciale Go-Kids korting!! Zo zijn er tochten mogelijk in Zwolle,  Enschede en Apeldoorn. En er zijn specials in Twente, Sallandse Heuvelrug. Ook kan het Beerze Rangers Avonturenpad kan nog steeds worden gedaan: https://www.beerzebulten.nl/dagarrangementen/beerze-rangers

Kinderboerderijen

De meeste kinderboerderijen zijn (deels) geopend. Bezoek bijvoorbeeld Kinder- en Speelboerderij Dondertman. Je vindt hier meer informatie en openingstijden.

Geocaching en wandel apps 

Stadkamer Zwolle biedt een geocache route in thema 75 jaar vrijheid in Zwolle aan. Deze route is ook geschikt voor kinderen. HCO heeft deze zomer een wandel en fiets app voor kinderen gelanceerd met Historische Routes OverijsselMet de nieuwe routeapp Historische Routes Overijssel stel je zelf een route samen langs de plekken waar je de Tweede Wereldoorlog in onze provincie nog steeds kunt ontdekken. Wandel, fiets of rij langs voormalige werkkampen, raketlanceerbases en plekken waar tijdens de oorlog en bevrijding iconische foto’s zijn gemaakt.

Overal in Nederland kun je geocaching in de natuur doen. Bekijk hier de tips en mogelijkheden.

Bibliotheken

De bibliotheken zijn tijdens de lockdown geopend. Het is best leuk om met je kinderen naar de bieb te gaan en samen mooie (voorlees)boeken uit te zoeken. 

Escape routes (buiten)

The great escape Zwolle heeft niet alleen te gekke escape rooms, maar heeft ook aantal spannende escape routes voor buiten. Deze zijn zeer geschikt om met gezin te doen. Bovendien hebben ze ook een leuke kortingsdeal. 

Escape Zwolle heeft een aantal escapes voor thuis die je gezellig met je gezin kunt gaan doen, maar ze bieden ook een aantal citygames in Zwolle aan. Met een citygame ga je speuren in de stad. 

Lekker actief op pad

Veilig bij Muti-activiteitencentrum Pitch&Putt Bussloo lekker buiten samen een spel spelen. Kom Minigolf of Pitch&Putt spelen met elkaar. Super gezellig en actief plezier maken! Of wat dacht je van een ritje op een E-Chopper met je zoon of dochter achterop langs de IJssel?

Bekijk de nieuwste filmhuisfilms thuis

Helaas kunnen we deze vakantie niet naar filmhuis MIMIK in Deventer. Maar wij hebben goed nieuws voor julie. Kijk gewoon via Picl. Met Picl zie je de allernieuwste premièrefilms en documentaires die bij MIMIK draaien en de must-sees van het afgelopen filmjaar, direct bij jou thuis. Gewoon op je tv, tablet of telefoon op het moment dat het jou uitkomt. Zo mis je nooit meer een film! En leuk om te weten. Met de aankoop van de film steun je MIMIK, de distributeur en de filmmakers. 

 

Zo, deze lijst is langer geworden dan we dachten! Hopelijk hebben we je ermee kunnen inspireren om er toch verantwoord op uit te kunnen deze dagen. Wij wensen je in ieder geval veel plezier!

Lieve groetjes van Go-Kids Team Zwolle, Twente en Stedendriehoek